Hidden Gem: Horror

652 68 4
                                    

Hallo, iedereen!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hallo, iedereen!

Vandaag is het dan eindelijk zover: we kondigen de eerste Hidden Gem van deze maand aan, in de spannende categorie horror! 

Na echt een zeer lange periode van zoeken, stuitten wij op dit pareltje, dat wij nú met jullie zullen delen. Ja, je leest het goed: niets lang gelul en gedoe, maar gewoon meteen door naar het echte werk.

Onze winnares is namelijk wranke met "Tunnels"!

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid, heeft één van de leden van ons team een kort - maar desalniettemin uiterst interessant - interview met wranke afgenomen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid, heeft één van de leden van ons team een kort - maar desalniettemin uiterst interessant - interview met wranke afgenomen. Het interview lees je hieronder!


1. Hoi! Zou je jezelf kort voor kunnen stellen?

Ik ben een 15 jarig meisje dat van uitdagingen houdt en daarom de hoogste richting doet in haar school. Ik ben zo gefascineerd door mensen met mentale ziektes (klinkt misschien raar) en ik haat de stigmas er rond. Misschien ook daarom dat mijn personage (Celine) in mijn boek aan een angststoornis lijdt. Ik houd me in mijn vrije tijd bezig met het schrijven en lezen van boeken. Daarnaast zing ik graag. Ook al springen alle glazen dan in huis, maar daar moet mijn familie maar mee leren leven.


2. Haha, dat van het zingen herken ik (oeps). Maar je hebt dus een Hidden Gem gewonnen met je boek "Tunnels", hoe voelt dit?

Verbazingwekkend goed... ik bedoel maar, ik heb al lang niet meer op Wattpad gezeten en ineens krijg ik zo'n berichtje. Ik kon wel een gat in de lucht springen. Ik zie het als een teken dat ik toch potentieel heb om van het schrijven mijn carrière te maken. Langs de andere kant moet ik nu wel echt mijn spellingfouten uit mijn verhaal halen, waar ik totaal geen zin in heb. Omdat anders iedereen denkt dat ik niet kan spellen. (Over het algemeen zal het wel niet zo erg zijn.)


3.  Ben je bekend met Wattned?

Niet echt, maar ik had wel het idee om me ergens in te schrijven/aan te melden om een award te winnen. Wattned leek me gewoon een goede keuze. Ben ik blij dat ik dat dacht toen.


4. Hoe lang geleden ben je begonnen met het schrijven van "Tunnels"?

Ik ben begonnen met het schrijven van het verhaal in zomer 2016 en had het boek ook af na 1 of 2 maand. Het was het eerste boek dat ik ooit afkeer en zelfs zo snel... wauw! Ik besef nu pas wat een prestatie dat was. En eigenlijk ben ik nog niet klaar met schrijven want er komt nog een tweede deel.


5. Wow, ja dat is inderdaad wel een hele prestatie! Waar heb je je inspiratie vandaan gehaald voor Tunnels?

In de zomer ga ik dus op kamp met de scouts en aangezien ze altijd klaagden dat de leiding geen goed horrorverhaal kon verzinnen, besloot ik er zelf een te maken. Helaas kreeg ik het niet op tijd af dus besloot het dan maar op Wattpad te gooien.


6. Dat moet dan wel een verstandige keuze zijn geweest, want nu heeft je boek gewoon een prijs gewonnen! Onze redactie heeft aardig zitten beven en gillen tijdens het lezen van je verhaal, trouwens. Kijk je soms wel eens horrorfilms? 

Horrorfilms zijn bijna dagelijkse kost tegenwoordig. Ik hou van de adrenaline in mijn lijf als ik naar dat soort films kijk. Silent Hill is een van mijn favorieten. Het is zowat de enige film die niet zo voorspelbaar is, naar mijn mening dan toch.


7. Oké, ik weiger horrorfilms te kijken. Ik vind ze echt doodeng, maar goed. Even een willekeurige vraag: hoe denk je over voetbal?

Als ik eerlijk ben, vind ik het best leuk om naar te kijken. Oké, niet alleen naar de match, maar is dat niet bijna hetzelfde? Over het algemeen vind ik het gewoon een paar sexy mannen die achter een bal lopen en als ze vallen meestal doen alsof ze weer 6 jaar zijn. En ja, ik ben er me van bewust dat er ook vrouwenvoetbal bestaat, maar daar kijk ik niet naar.


8. Zo heb ik nog nooit naar voetbal gekeken, haha. En omdat we nu toch al bezig zijn met ietwat bizarre vragen, heb ik de volgende vraag nog voor je: Als je een bijvoeglijk naamwoord zou moeten kiezen dat je altijd moet gebruiken als je een bijvoeglijk naamwoord wilt gebruiken, welke zou dat dan zijn?

Uniek, denk ik. Ik denk dat het bij alles past, want alles is gewoon uniek. Niets is hetzelfde. Geen persoon. Geen blad aan een boom. Ja, uniek is best een goed bijvoeglijk naamwoord.


9. Dat is ook nog eens een mooie boodschap om mee af te sluiten. Er rest mij nog slechts één vraag. Dé vraag. De hamvraag. De vraag waar iedereen op zat te wachten. Nou, heb je een vreugdedansje gedaan toen je hoorde dat je gewonnen had?

Niet bepaald. Ik zat namelijk bij de kapper en ik heb liever dat ze niet perongeluk te veel haar afknippen. Maar ik had het wel gedaan moest ik ergens anders geweest zijn.

Enorm bedankt voor dit leuke interview, wranke! Als jullie ook zo erg genoten hebben van dit interview, check dan zeker even wranke's account, want haar boeken zijn zeker het lezen waard!


AFSLUITING
EN MEDEDELING

De andere twee Hidden Gems van maart volgen deze week nog! Als je nog niet gestemd hebt voor de People's Choice Award van april, doe dat nog snel even. Dit kan via onze website, maar ook gewoon via de link die op ons account staat. Deze maand is het de beurt aan de genres weerwolf en avontuur!

Daarnaast hebben we nog een korte, interessante mededeling. Gisteren hebben we op onze site namelijk een exclusief onderdeel geïntroduceerd, namelijk de Wattned Charts. Kort gezegd draaien onze charts om de top vijf beste boeken van het moment, gebaseerd op kwaliteit en het aantal votes per read. Voor meer informatie kun je onze site checken, waar je de charts van deze week ook kan bekijken!

 Voor meer informatie kun je onze site checken, waar je de charts van deze week ook kan bekijken!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Nogmaals bedankt wranke voor het interview en nog een enorm fijn Pasen, iedereen!
Team Wattned

Wattned 2017Where stories live. Discover now