Netties 2017? Ik doe mee!

3.6K 217 692
                                    

[INSCHRIJVINGEN VOORLOPIG GESLOTEN]  

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

[INSCHRIJVINGEN VOORLOPIG GESLOTEN]  


Heb je het concept doorgenomen en voel je nu het gevoel opborrelen: hé, daar moet ik aan meedoen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Onder dit hoofdstuk – en alléén onder dit hoofdstuk – kan iedereen een reactie achterlaten waarin je je eigen boeken nomineert. Nominaties bij een ander hoofdstuk worden niet aangenomen! Je mag maximum twee boeken opgeven, elk uit een verschillend genre – boeken die in dezelfde maand zijn opgedeeld maar een verschillend genre hebben, kunnen wel gewoon meedoen. Je kan enkel jezelf nomineren, niet iemand anders!

Voor je op je toetsenbord begint te rammen om je reactie door te sturen, raden we aan om even alle regels door te nemen waaraan je boek moet voldoen. Deze richtlijnen komen grotendeels overeen met degene van vorig jaar, maar er zijn ook een paar nieuwe criteria.


REGELS:

1. Het boek mag niet deelgenomen hebben aan de Netties 2016 én wordt bij voorkeur nog geüpdatet in 2017 of is niet langer dan een jaar geleden voltooid.

2. Het boek mag uit elke categorie en elke rating komen – echter, boeken waarin onacceptabele taal wordt gebruikt en/of onacceptabele gebeurtenissen plaatsvinden, zullen logischerwijs geen Nettie winnen. Wat dit precies inhoudt, is moeilijk algemeen te stellen, maar we volgen in ieder geval de algemene Wattpad guidelines op en daarbij rekenen we ook gewoon op jullie gezond verstand.

3. Het boek moet minstens drie hoofdstukken bevatten (exclusief proloog en/of voorwoord en/of epiloog) De enige uitzondering daarop maken we voor kortverhalen waarvan het volledige verhaal te lezen is in één of twee hoofdstukken. 

4. Het boek moet aangegeven zijn als lopende of voltooid.

5. Het boek én de schrijver moeten Nederlandstalig zijn – in het Engels of een andere taal geschreven boeken door Nederlandse schrijvers kunnen dus niet genomineerd worden.

6. Het boek moet volledig te lezen zijn op Wattpad: (uitgegeven) boeken waarvan slechts een preview op Wattpad staat, kunnen niet worden genomineerd, ook al voldoen ze aan bovenstaande regels.

7. En last but not least: het boek moet de tag #Netties2017 bevatten, anders hebben wij én jullie geen overzicht van de genomineerde boeken. Deze tag is geldig als hij in de titel of de tags staat, liefst zelfs beide. Als dat niet het geval is, zal je boek jammer genoeg gediskwalificeerd worden.

Heb je alle regels grondig nagekeken en voldoet jouw boek aan alle bovenstaande criteria? Afvuren die handel dan maar!


HOE ZIET EEN NOMINATIE ER UIT?

Net zoals vorig jaar schrijf je een reactie die eruit ziet naar onderstaand voorbeeld:
genre* - volledige titel - @gebruikersnaam
Bijvoorbeeld: willekeurig – Wattned 2017 - @Wattned

*) LET OP: Heeft jouw boek een Mature Rating? Zet dan in de plaats van het genre 'volwassen' neer! Dit valt namelijk onder een aparte categorie.
Bijvoorbeeld: volwassen – Wattned2017 - @Wattned


Als we je nominatie goedgekeurd hebben, wordt jouw inzending in de lijst met nominaties geplaatst in het volgende hoofdstuk. Vrees niet als je je naam niet meteen ziet staan; de kans is groot dat we gewoon nog geen tijd gehad hebben om alles te noteren. We doen ons best om alles bij te benen, maar met het ontvangen van nominaties gaat nou eenmaal veel chaos gepaard!

De nominaties zullen open blijven tot het laatste weekend van januari, dat wil zeggen: zondag 29 januari 2017 om 23:59. Daarna houden we een voorlopige stop in om alles te verwerken. Voorlopig, want in tegenstelling tot vorig jaar, zullen de nominaties terug voor een korte tijd opengezet worden, enkel voor de genres van de desbetreffende maand! Stel dus dat de maand mei bijna begint, dan lassen we een korte periode in waarin énkel boeken in het genre paranormaal of chicklit zich kunnen aanbieden. Uiteindelijk zal iedereen die te laat was in januari of pas later met zijn boek is begonnen, de kans krijgen zich te nomineren vlak voor de maand begint. Wanneer dat het geval zal zijn, sturen we een mededeling de wereld in. Reacties die buiten deze verschillende periodes vallen, worden niet aangenomen.

De laatste maanden van 2016 hadden we het lichtjes aangepast en hebben we alle maanden in één keer gedaan, maar dat was voornamelijk omdat het anders niet haalbaar zou zijn om alles te beoordelen. Nu hebben we echter de interne organisatie helemaal omgegooid en gaan we terug naar het oorspronkelijke concept, waarbij we iedere maand twee of drie genres in de schijnwerpers zetten en prijzen uitdelen! Hieronder zie je dus het jaarschema van de Netties 2017 en kun je zien in welke maand welk genre aan de beurt is!

 Nu hebben we echter de interne organisatie helemaal omgegooid en gaan we terug naar het oorspronkelijke concept, waarbij we iedere maand twee of drie genres in de schijnwerpers zetten en prijzen uitdelen! Hieronder zie je dus het jaarschema van d...

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Misschien denk je nu: wat is dit voor een willekeurige verdeling? Die genres passen toch helemaal niet bij elkaar? Dat is namelijk exact onze bedoeling. Het heeft namelijk twee grote voordelen:

1. Het werk is voor ons meer gespreid. Populaire genres worden namelijk niet meer bij elkaar gezet, waardoor de drukte in de maanden ongeveer gelijk verdeeld is en we op die manier onnodige hectiek kunnen vermijden.

2. Door minder populaire genres bij een populairder genre te zetten, hopen we meer aandacht te vestigen op deze genres. Misschien ontdekken sommigen er wel hun gading in? 

_______

Bij deze openen we namens het hele Wattned Team officieel de nominaties voor de Netties 2017! 

Moge de beste winnen!


[INSCHRIJVINGEN VOORLOPIG GESLOTEN]  

Wattned 2017Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora