#WattnedWrites

1.3K 99 227
                                    

Hallo!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hallo!

Juli en bijgevolg de zomervakantie staan voor de deur en daarvoor hebben we iets nieuws in petto voor jullie: de allereerste editie van #WattnedWrites!

Wie het concept van Wattned aandachtig heeft doorgenomen, zal zich daar vast nog iets van herinneren. Voor degenen die nu totaal uit de lucht komen vallen: ook geen probleem. In dit hoofdstuk verschaffen we jullie namelijk alle informatie én krijgen alle geïnteresseerden de kans om zich meteen in te schrijven.

Krijg je van de zomer niet zin om te schrijven? Na een druk school-of werkjaar heb je eindelijk tijd om wat stoom af te blazen en opnieuw in je pen te kruipen, waar je dat misschien te weinig hebt kunnen doen de afgelopen maanden. Eindelijk tijd en energie om aan dat ene verhaal te beginnen waar je al zo lang over zit na te denken! Of waarom niet eens gek doen en gewoon impulsief iets anders dan anders schrijven?

Wat je motivatie ook is, wij dagen jullie uit om in de maand juli een geheel nieuw boek te beginnen en zoveel mogelijk woorden te schrijven!

Dit initiatief valt niet toevallig samen met Camp NaNoWriMo; je kan aan allebei tegelijk meedoen! Je mag dus best meedoen met je project voor Camp NaNo. Misschien is dit wel een extra motivator?

Waaruit bestaat de uitdaging?

We maken een onderscheid tussen de volgende drie versies:

- small: 10- 25K woorden

- medium: 25-50K woorden

- large: > 50K woorden

Jij kiest zelf voor welke uitdaging je gaat. Voor de veelschrijvers onder ons is 50K woorden vast een makkie, maar 10K woorden is ook al een goed begin! De ene uitdaging is niet beter dan de ander; het is gewoon kwestie van jezelf kennen.

Het is de bedoeling dat je deze hoofdstukken vervolgens online plaatst, zodat iedereen ze kan lezen. Het volstaat dus niet om de uitdaging in je eentje uit te voeren: je zal wel degelijk resultaat moeten tonen. Het is echter niet verplicht om het boek te voltooien. Dat mag natuurlijk altijd, maar het is geen vereiste. De bedoeling is vooral dat je zo veel mogelijk woorden schrijft aan een nieuw project en daarmee zal je vanzelf een heel eind verder komen, maar we weten dat de lengte van een boek erg kan variëren en dat pakweg 50K vaak niet volstaan.

Voorwaarden:

1) Het boek is nooit eerder gepubliceerd (in de huidige versie)

2) Het eerste hoofdstuk wordt pas gepubliceerd vanaf 1 juli (voorwoord en proloog mogen wel eerder gepubliceerd zijn)

3) Aan het einde van de rit moet je boek minstens drie hoofdstukken bevatten

4) Enkel Nederlandstalige verhalen

5) Het boek mag uit elke categorie komen - echter, boeken waarin onacceptabele taal wordt gebruikt en/of onacceptabele gebeurtenissen plaatsvinden, zijn niet toegelaten. Met onacceptabele taal en gebeurtenissen bedoelen we onder meer het aanzetten tot haat en geweld, te expliciete seksuele inhoud of het verheerlijken van zaken zoals anorexia of zelfmoord. Voor meer uitleg, raden we aan de Wattpad guidelines raad te plegen.

Wat valt er te winnen?

Het is een huizenhoog cliché, maar elke deelnemers is sowieso winnaar!

Oké, we weten dat velen misschien iets meer verwachten. Daarom zijn er wel degelijk prijzen te winnen! Dan kan je toch nog net iets meer winnaar zijn dan de rest.

A. DE OVERWINNAARS

Iedereen die slaagt in de uitdaging - d.w.z. wie aan het einde van de maand het afgesproken aantal woorden heeft gehaald - is een winnaar. Daar hoort een sticker bij (die je hieronder kan begluren)! Deze sticker zal je uiteindelijk als transparant logo op je boek kunnen plakken, maar ook als oranje sticker -- de keuze is aan jou! Voor nu houden we er even een vierkante oranje achtergrond bij, om diefstal in enige mate tegen te gaan.

 Daar hoort een sticker bij (die je hieronder kan begluren)! Deze sticker zal je uiteindelijk als transparant logo op je boek kunnen plakken, maar ook als oranje sticker -- de keuze is aan jou! Voor nu houden we er even een vierkante oranje achter...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


B. HET PARELTJE

Aan het einde van de maand wordt een poll gelanceerd waarin het publiek kan stemmen op zijn favoriet van de overwinnende boeken. Uit de top vijf daarvan kiezen wij, het Wattned Team, de ultieme winnaar uit. Die wint dan de sticker voor de winnaars van de Netties (dit is dus dezelfde sticker als voor de Wattned's Choice Award, People's Choice Award etc.) én een plaatsje in onze leeslijst!

NOTE: De wedstrijd gaat enkel door indien er minstens tien overwinnaars zijn. Als dat niet het geval is, valt puntje B dus weg. De uitdaging zelf is echter onafhankelijk van het aantal deelnemers: iedereen die wil meedoen met de uitdaging en daarin slaagt, kan al sowieso een sticker winnen.

Wat moet je doen om deel te nemen?

1) schrijf een reactie onder dit hoofdstuk naar onderstaand voorbeeld:

Titel van je project - small/medium/large (kies één van de drie) - @gebruikersnaam

2) tag je verhaal met #WattnedWrites

3) niet verplicht: plak onderstaande sticker op je boek om aan te geven dat je de uitdaging aangaat! Lukt het downloaden niet? Op ons profiel staat een link die je doorstuurt naar onze Imgur pagina. Hier kun je de sticker inclusief transparante achtergrond downloaden!

 Hier kun je de sticker inclusief transparante achtergrond downloaden!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

---------

Nog vragen? Voel je vrij een reactie achter te laten of ons een privéberichtje te sturen!

Team Wattned

Wattned 2017Where stories live. Discover now