Capitolul 9 - Bravo, Alexis, ai făcut-o de oaie!

2.5K 111 8
                                    

- Ce i-ai mai făcut de data asta, Alexis? mă întrebă profa de spaniolă, surâzând la sunetul satisfăcător.

- Nimic, îi răspund, dând din gene, doar o mică...

N-am mai apucat să spun nimic, că secretara a intrat și m-a luat după ea. Mă târî pe holurile goale, spunându-mi că de data asta n-o să mai scap și bla, bla, bla. S-o creadă ea! M-a tras pe scările care duceau la directoare și fără a mai bate la ușă, întră, trăgându-mă și pe mine după ea. A început să-i spună nu știu ce directoarei, băgând și de la ea. Cică am împins-o pe scări și am înjurat-o de față cu toți elevii. Dacă nu știam că directoarea era de partea mea, până acum devenea capul ăla din camera Kyrei.  Că tot veni vorba de ea, trebuie să aflu ce-au făcut ei doi....

- Alexis, hei! Alexis! strigă directoarea la mine, zguduindu-mi și creierii rămași.

- Ho, femeie! Aia sunt creierii mei! îi răspund indignată directoarei, așezându-mă pe scaun.

- Deci, cum ai putut permite să te limitezi doar la farse de-astea nesemnificative? mă întrebă, așezându-se pe scaunul de la birou. De ce nu puteai să faci și tu ceva măreț, să-și dea odată demisia?

- Auzi, tanti, la ce te așteptai de la un om abia ieșit din spital? Poate de data asta a scăpat, dar data viitoare, vai de căpățâna ei seacă!

Am dat să plec, dar mi-a spus că mai trebuie să stau, ca să creadă că m-a certat. Eh, două ore nu strică, nu-i așa? Și așa am stat două ore pe facebook ori pălăvrăgind cu directoarea. Un singur lucru am de spus: O iubesc pe femeia asta! Da, lume, o iubesc! E cea mai tare directoare din lume! Fredonând melodia aia de la Tom&Jerry, am intrat în clasă. Uf! Ora de mate! După ce o dau afară pe aia de la secretariat, urmează proful de mate. Restul zilei a trecut pe nesimțite. Înafară de tabla care aproape a căzut pe aia de geografie și de mirosurile neplăcute din ora de desen, nu s-a întâmplat nimic nou.

Mi-am salutat colegii de drum și am intrat în bloc. După cele cinci minute de așteptare, am ajuns sus. Am deschis ușa apartamentului și prima priveliște: sormea cu rujul meu în mână.

- Piticanie, lasă-mi rujul! Mi-l infectezi! 

A intrat în camera ei, lăsându-mă să îmi descarc nervii pe săracii peștișori. Ce-i fac când o prind?! O atârn cu capul în jos de balcon, să se învețe minte că lucrurile mele nu trebuie atinse. Cu tot cu gândurile mele la pachet m-am dus în bucătărie să beau niște apă. Unchi-miu și Kyra vorbeau despre nu știu ce afaceri și calcule. Ia, hai vedem ce-au făcut ăștia doi aseară.

- Sal'tare! mă bag în discuția lor, așezându-mă pe scaunul din fața lor.

- Hei, Alexis! Cum a fost la școală? mă întreabă unchi-miu, întorcându-se cu fața către mine.

- Bine! Deci, Kyra, cum e?

- Cum e ce? mă întreabă nedumerită, uitându-se la unchi-miu care era la fel.

- Cum e unchi-miu la pat? strig să mă audă tot cartierul.

Am chef să strig, nu vă luați de mine. Kyra miji ochii, înroșindu-se, iar unchi-miu scuipă gura de cafea, exact pe mine. Hei, ăla era tricoul meu preferat și nu cred că petele de cafea se mai duc, nu-i așa? Îmi rămâne dator.

- Alexis! strigară amândoi.

Frate, zici că-s doi copii care au făcut o boacănă. De parcă n-aș fi făcut anatomie în clasa a șaptea. Și reproducerea era la pagina cinci și nu pot să uit de filmulețul ăla despre cum se reproduc diferitele specii. Hm, asta îmi dă o idee pentru o nouă farsă. Cu siguranță, o voi alunga pe secretară în patru labe din școală! Dar, să revenim!

- Ce? Am făcut anatomia! Știu ce-i ăla...

- Alexis, treci în camera ta, acum, la lecții! mă întrerupe unchi-miu.

- Dar, ce-am spus greșit?

- Alexis!

- Ok, ok. Frate, moși mai sunteți, doar ăia se rușinează ca voi când aud despre...

- Alexis! strigară amândoi.

- Bine....Sex! strig, intrând în cameră, înainte de a mai spune ceva unchi-miu.

Ce-au frate? De parcă ar fi nu știu ce secret american! Dar tot n-am aflat ce mă interesa! Ce văd femeile astea la unchi-miu? O fi bun la pat? Bă, o întreb în particular pe Kyra! Acum să deschid ușa, că mă tot freacă la cap careva.

- Piticanie, ce faci aici și unde e sorta, c-o fac pilav?

- Surioară, ce e ăla sss...sex, parcă? mă întreabă Michael, jucându-se cu dinozaurul din mână. Și ce înseamnă să faci pilav pe cineva?

Bravo, Alexis, ai făcut-o de oaie! De ce nu te-ai gândit că mai ai și doi prostuți mai mici în casă care nu știu ce e ăla sex? Acum, găsește o cale de scăpare! Gândește, gândește! Minte proastă, nu la farse, ci la o cale de scăpare.

- Du-te la unchiu să-ți explice, că am treabă! îi spun, închizându-i ușa în nas.

Bravo tărtăcuță! Acum, chiar ai încurcat-o!

                                     Din punctul de vedre a Kyrei

Alexis asta! Trebuia să știu că asta mă va întreba! Oricum nu înțeleg de ce am înroșit așa? Adică, eu am fost cea care a prins-o atunci când era cu derbedeul ăla și am văzut destul la viața mea, mult prea multe. Si totuși, am înroșit! 

- Kyra, unde e unchiul? mă întreabă Michael, speriindu-mă de-a binelea.

- în sufragerie, de ce?

A fugit fără a mai răspunde. Ce-au toți azi? A , da, trebuia să-l întreb ceva pe Matt! 

- Unchiule, ce e ăla sex? îl aud pe Michael.

Am rămas perplexă în ușă, uitându-mă ori la el ori la Matt. Alexis, te omor!

Nanny, maid, chef, masseur or...Where stories live. Discover now