13.dio

1.4K 114 4
                                    

"Uredu! A sada zadaća!" Rekla je profesorica veselo pljesnući rukama.

Trenutno sam na satu engleskog. Od zadnjeg sastanka sa 'grupom' je prošlo tri dana. U New York idemo za četiri dana. Što je taj trenutak bliže sve sam nervoznija.
Liam i Jake tenutno nisu u školi. Otišli su sa Jay-em, Miom i Emmom na drugi kraj grada. Navodno se nešto dogodilo što ima veze s Tamom.

"Dakle, od danas pa sljedećih sedam dana ćete trebati pisati dnevnik. U njemu morate opisati svoj dan. Od trena kad se probudite pa do kad idete spavati. Opišite sve najzanimljivije događaje u svome danu. No pazite na broj riječi. Nemojte napisati esej za svaki dan, ali nemojte ni desetak rječi. To je sve za da-"

Zvrrrrrrrrrrrr

"To je sve za danas! Pazite da..." učiteljica je počela govoriti ali je nisam uspjela čuti do kraja zbog struganja stolica.

Brzo sam se ustala i izletjela iz učionice. Na hodniku pored ormarića sam vidjela Stellu. Otišla sam do nje. Nešto je mumljala dok je prekopavala po svom ormariću i podizala knjige.

"Bog Stella." Pozdravila sam ju na što se prepala i udarila glavom.

"Aghh. Hej Leah. Auu.. prepala si me. Nemogu pronaći zadaću za španjolski pa sam otišla provjeriti tu." Rekla je i opet počela kopati po svojim stvarima.

"Sad imaš španjolski?" Upitala sam.

"Očito." Rekla je i uzdahnula. Ugurala je stvari u svoj ormarić i zatvorila ga.

"To je to. Dođi mi na sprovod." Rekla je te je zvonilo sekundu kasnije.

"Ma daj. Preživjet ćeš. Valjda. Nego ja sad imam tjelesni. Vidimo se kasnije." Rekla sam joj i krenula prema dvorani. Ušla sam u svlačionu i presvukla se. Malo sam požurila jer sam kasnila.

Nakon što sam se presvukla odtrčala sam u dvoranu baš na vrijeme kad je profesor došao.

***

Došla sam doma i bacila se na krevet. Neznam tko je toliko pametan izmislio da tjelesni bude zadnji sat. Duboko sam udahnula i izdahnula.

Polagano sam se ustala s kreveta i otišla otuširati. Nakon petnaest minuta sam izašla iz tuša te se bacila na zadaću. Za tri sata mi počne smjena u kafiću.

Dnevnik... započnimo s time.

Dragi dnevniče...

Danas je bio... OK dan. Probudila sam se pola sata kasnije te sam zakasnila na prvi sat. No nema veze-bila je to fizika.

Na drugom satu smo imali likovni. Trebali smo nactrati nešto što nas opisuje. Ja sam nacrtala nasmijane usne dok je moja prijateljica koja sjedi do mene, Anna, nacrtala oblak prepun slova Z. Kad ju je profesorica upitala što to znači i kako je to opisuje ona je rekla da je ovaj sat čini da se tako osjeća.

Sljedeći sat je bila kemija. No to ćemo preskoćiti jer sam spavala cijeli sat.

Nakon toga je bio ručak. Netko je započeo borbu hrane pa su svi sljedeći sat proveli u WC-ima čisteći sebe i svoju odjeću. Ja sam na svu sreću prošla s malo ozljeda.

Nakon toga je bio sat matematike.
To je to. Ništa nije nikad zanimljivo kad dođe do matematike.

Nakon toga engleski na kojem smo dobili apsurdnu zadaću te tjelesni nakon toga na kojem smo igrali košarku.

Imam smjenu na poslu za nekoliko sati i još previše zadaće koja je važnija od ovog za dovršiti.

Dakle, doviđenja.

Za dnevnik mi je trebalo oko dvadeset minuta. Nakon toga sam završila ostalu zadaću te sišla u kuhinju i počela jesti pizzu koju sam naručila. Otišla sam do TV-a i počela gledati kanal s vjestima.

"...pronađeno. Za sada se ne zna tko je pronađena osoba ni kako je bila ubijena. Sve što policija zna za sada jest da je to osoba ženskog spola, visoka oko metar sedamdeset sa plavom kosom i smeđim očima. Sa sobom nije imala ništa osim mobitela koji je uništila voda. Trenutno se pretražuju popisi nestalih ljudi. Ako imate ikakvu informaciju molimo da se javite na ovaj broj *** *** *** ili da otiđete do policijske postaje."

"Hvala ti Jean. A sada putujemo do Las Vegasa gdje je Leata Peters, bila sretna dobitnica najpoznatijeg kasina. Recite madam kako ste-"

Ugasila sam televiziju. Ubojstvo? Gdje? Imam neki osjećaj da to ima neke veze sa onim što Liam i ostali rade. Govoreći o tome, pitam se kad će se vratiti.

Odlučivši da ću o tome razmišljati kasnije, spremila sam se i krenula na posao.

**

Na posao sam došla petnaest minuta rano, no nema veze. Otišla sam brzo do svog ormarića i presvukla se.

"Hey Leah. Uranila si vidim." Čula sam nekog iza sebe.

"O. Hey Jenna. Nisam imala što raditi sada doma pa eto. Petnaest minuta ranije mi neće naštetiti." Nasmješila sam se. Jenna radi kao konobarica ovdje u kafiću samnom. Ali se ne vidimo toliko često jer je obično na suprotnoj smjeni.

"Ideš doma ili?" Upitala sam.

"Ne. Danas radimo skupa." Odgovorila je na što sam se nasmješila. Trebalo mi je društvo pošto su moji ostali prijatelji zauzeti. Anni je baka bolesna pa je danas nakon škole otputovala doma. Dok je Stella u posjeti svom rođaku koji ima rođendan.

"Super." Nasmijala sam se i ušla u kafić.

"Ti na kasi a ja poslužujem?" Pitala je na što sam kimnula glavom. Jenna se nasmijala i otišla do starijeg para (valjda su par) te uzela njihovu narudžbu. Ja sam za to vrijeme stajala kod kase i gledala uokolo.

Trenutno u kafiću nije bilo mnogo ljudi. Uspjela sam nabrojati sedam, ne računajući dvije bebe koje su bile u lijevom kutu kod prozora sa njihovom majkom.

"Eeee Leah. Jedna kava i kapuccino s mlijekom. Također napravi i vruću čokoladu." Rekla mi je Jenna nakon što je pokupila narudžbe. Ja sam kimnula glavom i počela s kavom. Nakon što sam završila stavila sam na pladanj i dala Jenni.

***

Bacila sam se na krevet i zatvorila oči. Duboko sam udahnula i izdahnula. Osjećam se iscrpljeno. Trenutno je oko jedanaest navečer. Nisam od Liama i ostalih čula cijeli dan. Nisam ih htjela nazvati jer su možda zauzeti. Naravno, malo sam i uplašena. Možda im se nešto dogodilo...

Tjerajući misli od sebe opustila sam se. Brinut ću kasnije. Sada trebam...san.....

A./N.

Hvala na svim čitanjima koje sam dobila! Ovaj nastavak ima točno 1000 rječi ne računajući ovo. Samo me zanima što mislite o novoj naslovnici? Obožavam vaše komentare pa ih slobodno ostavite! Hvala❤❤❤

Djevojka sa krilima |✓Where stories live. Discover now