12# kvapka-Saria

1K 100 21
                                    

Hodnú chvíľu všetci bezbranne viseli dolu hlavou a premýšľali. Ich tváre sa farbili do červena. Saria sa pokúšala rozhojdať sa tak, aby si dosiahla na nohy a líščou papuľkou s ostrými tesákmi mohla povraz prehryznúť. Avšak jediné, čo týmto spôsobom docielila boli Celiine nadávky, keď udierala do jej tela. Dievčatá si párkrát narazili do hláv a Celia rozčúlene nadávala, keďže Sarii sa jej pokus nedaril.

„Tak už prestaň!" vykríkla frustrovane Celia, keď Líška opäť narazila do jej zátylku.

„Skúšaš to už asi polhodiny a nič z toho!"

„Aspoň niečo robím!" odsekla jej Saria.

„Prestaňte!" zahriakol ich Kalon.

„Nie, Celia! Saria na to ide dobre!" uškrnul sa odrazu Montego.

„Vážne?" vyvalili obe dievčatá oči.

„Keby si mala voľné ruky, dokázala by si sa k nohám pritiahnuť?" ignoroval ich otázku Vlčí chlapec.

„Pravdepodobne áno," zamyslela sa Líška.

„Natoč sa ku mne, Líštička," zapriadol.

„Čo tým myslíš, preboha?" vykríkla nechápavo.

„Ver mi!" odvetil.

Saria sa opäť začala mykať a niekoľkokrát udrela Elfku, ktorá len ticho kňučala. Zrazu niečo Sariu v otočke schmatlo a prekvapene vykríkla, keď sa nevrátila do predchádzajúcej polohy.

„Nevhyb sha," zamumlal Montego a jeho dych pošteklil Sariu na zápästí. Po tele jej prebehli zimomriavky a začali sa jej potiť dlane. Cítila ako sa povraz začína uvoľňovať, no stále mala ruky spútané.

„Au," sykla. Cítila na zápästí teplú krv. Pohryzol ju.

„Prepáč," zamrmlal.

Ruky jej spadli dolu a prudko sa vrátila do pôvodnej pozície, pričom šľahla ohnivými vlasmi stiahnutými v konskom chvoste Montega do tváre. Líška natešene vykríkla a obzerala si dlane akoby ich videla po prvýkrát. Na ľavom zápästí mala menšiu krvavú ranku.

„Teraz pomôž mne," uškrnul sa Montego a zvrtol sa rovnako ako Saria predtým. Sarii sa ho nepodarilo schmatnúť, a preto Vlk vrazil do Upíra. Kalon prekvapene zalapal po dychu. Napokon Saria schmatla Montega za zápästia a podarilo sa jej ho s pomocou šikovných prstov a líščích zúbkov vyslobodiť. Obaja vrazili do svojich susedov, ktorí sa nechápavo obzerali.

„Zbožňujem svoju vlčiu stránku!" uškrnul sa Montego.


Saria sa opäť začala naťahovať k nohám, no tentoraz sa pokúšal aj Montego. Nebolo to také jednoduché a Sariine svaly protestovali. Po šiestom pokuse zúfalo zaskučala. Montego bol úspešnejší a pevne si pažami oblapil kolená. Vytiahol sa k členkom a s veľkým odhodlaním sa vlčou papuľou blížil k povrazom.

„Poď, Saria!" povzbudil ju Kalon a Líška sa opäť prudko vyšvihla dohora. Tento krát sa jej podarilo dotknúť sa svojich členkov. Zafučala od tej bolesti, ako sa jej napínali svaly. Mala chuť pustiť nohy opäť bezvládne klesnúť opäť hlavou dolu. Pevnejšie zovrela nohy, aby sa to neopovážila vykonať. Prekvapilo ju, čo pocítila pod tmavou látkou nohavíc. Víly ich teda neprehľadali poriadne. Možno im vzali zbrane, no nie všetky. Natiahla sa líščou papuľkou a pretrhla povraz. Ani nestačila vykríknuť, keď ju zachytili mocné paže. Machovo zelené oči sa stretli s nočnými. Nadvihla prekvapene obočie a on sa usmial.


„Teraz pomôžte nám!" ozvala sa netrpezlivo Celia.

Montego zložil Sariu na zem a ona si okamžite vyhrnula nohavicu. S víťazným úsmevom vytiahla peknú dýku. Montego sa nahlas rozosmial.

Plameň v daždiWhere stories live. Discover now