9# kvapka-Saria

994 107 19
                                    

Pred cestou sa rozhodli najesť. Saria mala aspoň príležitosť zistiť o Kalonovi viac. Čo sa s ním stalo, keď stratil svoju milovanú prácu pre kráľa Upírov?

„Kalon? Odkedy ty schvaľuješ kradnutie?" opýtala sa.

„Neschvaľujem to. Iba som postrašil toho, kto si to zaslúžil," odvetil.

„Chcem vedieť, čím sa živíš?" pokrčila nosom. Kalon sa uškrnul.

„Ver, horší ako ona už nebudeš," prehodila Celia.

„Som iba čašníčka," zavrčala Saria.

„A zlodejka," dodal Montego, no pohľad zo svojej polievky nezdvihol.

„Ver mi, že som horší," zasmial sa Kalon a poobzeral sa okolo seba.

„Odstraňujem ľudí, ktorí si to zaslúžia," zašepkal.

„Čože?" zamračil sa Soran.

„Ty si vrah?!" vyvalila Saria oči a lyžice zacinkali o taniere, keď štyri bytosti zdvihli zrak k Upírovi. Líška nemohla uveriť, že jej láskavý priateľ, bývalý najlepší generál a učiteľ sa živí ako nájomný vrah.

„To znie strašne kruto," pokrčil nosom.

„Pozri, robím to pre dobro."

„Dobro? Ako môžeš vraždiť pre dobro?!" zasyčala Celia a Saria ju v duchu musela poľutovať. Členov jej výpravy tvoria skutočne čudné indivíduá. Zlodejská Líška, Vlk s podrezaným jazykom a teraz aj Upír vrah. Ak aj Soran je v skutočnosti nejaký černokňažník, tak ich výlet bude viac ako zaujímavý.

„Napríklad si vezmime rodinku. Navonok s dokonalou harmóniou, avšak za dverami sa skrýva hnusné tajomstvo a povedzme, že muž svoju ženu týra. Ona sa bojí a nemôže od neho odísť, pretože sa jej vyhráža, že neublíži len jej, ale aj dieťaťu. Matka vyhľadá mňa, poprípade jej dobrá kamarátka, ktorá o všetkom vie, a ja prídem a zbavím ju trápenia," vysvetlil pokojným hlasom Kalon.

„Žartuješ?" pozrel na neho Montego.

„Stále pomáham ľuďom. Ale diskrétnejšie a za pár peňazí alebo jedlo, či nocľah. Podľa toho, čo potrebujem a ako sa dohodnem s klientom. Čudovali by ste sa, koľko mám zákaziek. Všetko je prísne tajné a aj keby ma chytili, mojich klientov to neohrozí. Zodpovednosť beriem na seba."

Všetci naňho hľadeli so spadnutými sánkami. Saria netušila, čo má povedať. Bolo to zároveň odporné aj milé. Chránil ale aj zabíjal. Kalon sa len potulne usmial a pokračoval v jedení.


„Kde je vlastne hrad Fallington?" prehovoril po chvíli Montego.

„No ehm," zamumlala Celia s červenými lícami.

„Ty to nevieš?!" oborila sa Líška na Elfku.

„Chceš mi povedať, že ste ma donútili ísť na výpravu a pri tom, nemáš ani poňatia, kde je náš cieľ?!" vyprskla.

„T-to musíme zistiť," zakoktala sa Celia a pozerala sa po ostatných, či to náhodou nevedia. Soran sa mračil a Montego vyvaľoval oči. Líška mala neskutočnú chuť po Elfke skočiť. Takže ona ju vytiahne na šialenú výpravu a netuší, kde sa nachádza ich cieľ? To si z nej uťahuje?

„Viem, kde to je," prehovoril Kalon a pritiahol na seba pozornosť ostaných Elementárov. Celia vyzerala akoby ho bola chcela od šťastia vybozkávať.

„Vo Vegraxe, kráľovstve Ľudí. Bol som tam, ale čo je na tom starom hrade také zaujímavé? Chápem, že tam chodia sem-tam turisti sa pozrieť, pretože je to jeden z mýtických hradov, ale čo tam budeme hľadať my?" nadvihol Kalon obočie.

Plameň v daždiWhere stories live. Discover now