bölüm 45

17.4K 747 26
                                    

Bir anda boynuma sarıldı, kokumu içine çekerek ağlamaya başladı, ben o kadar şaşırmıştımki sarılıp karşılık vermek bile aklıma gelmiyordu. Üzerimdeki şoku atlatıp beline sardım kollarımı, gözlerimi kapatıp çiçek parfümünü genzime dolmasına izin verdim saçlarını okşayarak onu sakinleştirmeye çalıştım. Bir süre birbirimize sarılıp bekledikten sonra, benden ayrılıp burnunu çekerek gözlerini sildi. Sarı civcivimi ilk defa böyle görüyordum. Yüzünü ellerimin arasına alarak okşayıp Gülümsedim. İçime bir ferahlık dolmuştu, gizemin düğün günü bana soğuk davranması canımı çok sıkmıştı.
Gözlerinin içine bakarak konuştum.

Hadi gel oturup konuşalım.

Kafasını olumlu anlamında sallayıp bana tekrar sarıldı ve konuşmaya başladı.

Sana birşey olacak diye çok korktum. Olanları duyunca seni çok aradım. İyisin değilmi? Neden senin başına geliyor bunlar? Senden ne istiyorlar?

Onu kendimden ayırıp gözlerinin içine bakarak cevap verdim.

Ben iyiyim canım tek korkum sizin başınıza birşey gelmesi. Hem sana sormam gereken birşey var. Sen neden düğünde bana soğuk davrandın.

Gözlerini kaçırıp utanarak cevap verdi.

O bir yanlış anlaşılmaydı, Emir'in telefonda konuşmalarını duyunca beni istemediğini sannettim. İlk başta konduramadım sonra senin uzak duruşundan emin oldum. Hayal kırıklığıyla sana öyle davrandım. Emir farketmiş, zorla beni konuşturdu. Gerçekleri anlatınca çok utandım. Ben neler düşünmüşüm öyle diye. Çok çok çok özür dilerim.

Üzgün gözlerle bakışlarını gözlerime dikişi çok hoşuma gitmişti. Ben ona kızabilirmiydim hiç, tekrar sarıldım.
Ayrıldıktan sonra, birlikte yürüyüp koltuklardan birine oturduk.
Gülümseyerek konuştum.

Eeee evine ilk gelişim. Neydi senin hayalin?

Yerinden hemen fırlayıp.

Ben hemen geliyorum burda bekle.

Koşar adımlarla merdivenleri tırmanmaya başladı. Arkasından gülümseyerek baka kaldım. Onun hayali evine geldiğimizde biz değil o hediye verecekti, o öyle istemişti, sarı civcivim benim. kardeşim emin ellerdeydi, ilk basta bundan şüphe duymam saçmaydı. Bir süre bekledikten sonra dış kapıdan sesler gelmeye başladı. Salona ilk kardeşim ikinci Yavuz girdi. Emir'in yüzünün gülmesinden aralarındaki buzların eridiği belliydi. Bana yaklaşınca ayağa kalktım. Kollarını açıp yanıma gelip kollarını boynuma sardı. Bana sarılmasıyla gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı. Kollarımı beline sıkıca sardım. Boynundan öpüp kokusunu içime çektim. Bir türlü kendimi sakinleştiremiyordum. Onu Okadar özlemiştimki.
Yavuz'un peşinden giderken bütün hayallerimi, bütün sevdiklerini geride bıraktığımı şimdi anladım. Ateşin içinde yürüyordum. Onlardan ne kadar uzak durursam onlar o kadar güvende olacaktı. Buraya gelmemin sebebi gizli bir vadaydı. Onları birdaha görmeyecektim. Bu yolu ben Seçmiştim.
Beni kendinden ayırıp gözyaşlarımı sildi, saçlarımı kulağımın arkasına sıkıştırıp tekrar sarıldı. Kulağıma yaklaşıp sadece benim duyacağım şekilde konuştu.

O düşünceleri aklından çıkar. Benden öyle çabuk kurtulamazsın. Yok öyle uzaklara gitmek, emin ol arkandan gelirim.

Sözlerinden o kadar şaşırmıştımki, nasıl anlamış olabilir? Beni çok iyi tanıyor. Biraz bekledikten sonra cevap verdim.

Bu senin güvenliğin için ablacım.

Kollarımın arasında gerildiğini hissettim. Sinirlenmişti sesi biraz daha kalın bir şekilde cevap verdi.

Ben senin yanındada güvende olurum abla. Onu çıkar aklından.

Beni birakmayacaktı, bende bırakmayı çok istemiyordum zaten, ama ona birşey olursa benim dünyam yıkılır, bunu bilmiyormuydu? Yinede uzatmadım kısık bir sesle cevap verdim.

Tamam ablacım.

Yavaşça benden ayrıldı, gözlerimin içine bakarak bana yaklaşıp kafama büyük bir öpücük bıraktı. Benden uzaklaşınca, bakışlarım Yavuz'u aradı. Etrafa baktığımda duvara yaslanmış dikkatli bir şekilde bizi izliyordu. Yüzü o kadar anlamsızdıki ne düşündüğünü bir maske varmış gibi saklıyordu. Arkamdan burun çekilme sesini duyunca hızlıca arkamı döndüm. Gizem gözlerini silerek bizi izliyordu. O ne zaman gelmişti? Hiç görmemiştim. Hızlıca ilerleyip boynuna atıldım. Biraz sarılıp bıraktım, gülümseyerek konuştum.

Cadı hani benim hediyem ya.

Tekrar burnunu çekip zorlukla gülümseyerek, elindeki paketi bana uzattı. Paketi kaptığım gibi kolundan tutup mutfağa ilerledim. Birlikte mutfağa girince, mutfağında koyu mavi ve açık mavinin birleşimiyle donatılmıştı. Bu kızın zevkine hayrandım. Masaya yaklaşıp sandalyelerden birini çekip oturdum. Hemen paketi açtım. İçinde beyaz bir defter çıktı. Üzerinde ismim yazıyordu, kapağını kaldırıp baktığımda, benim ilk purojem çıktı. İnanamıyorum, bunu lisedeyken çizmiştim. Beğenmeyip çöpe atmıştım. İkinci kapağını çevirdiğimde gördüğüm şeyle kafamı kaldırıp Gizem'e baktım. Gizem karşımdaki sandalyeye oturmuş beni izliyordu. Bunu saklamış olamaz. İlk okulda yaptığım resimimde hepimizi çizmiştim, oda benden isteyince ona vermiştim. Bakışlarımı tekrar deftere indirdim. Üçüncü sayfayı açtığımda gördüğüm şeyle gözlerim doldu. Göz yaşlarım süzülmeye başladı. Bu nasıl olabilir bu resim yanmıştı. Babamla benim tek fotoğrafım. Ev yandığında anılarımla birlikte bu resimde yandı diye çok üzülmüştüm.
Elimle gözlerimi sildim. Burnumu çekip Gizem'e baktığımda oda benimle ağlıyordu. Biraz bekleyip sesimi aradım ağzımı araladığımda sesimi yitirmiş gibi kelimeler boğazıma dizildi. Ne Soracağımı anlayan Gizem konuştu.

Seni öldüğünü duyduğumda odandan bir kaç resmini aldım. Aralarında bu resmide almışım.

Göz yaşlarım hiç durmadan akıyordu. Ellerimle tekrar silip kafamı sallayabildim sadece. Tekrar deftere dönüp sayfalarını çevirip bakmaya devam ettim. Her bir sayfasında güzel anılarımız saklıydı. Kimnde kahkahalarla güldük, kiminde göz yaşlarımı tutamadım. Benim unutup bıraktığım bütün anılarımı bir defterde toplaması benim en büyük hediyem olmuştu.

🌸🌸🌸🌸

Akşama kadar konuşup hasret giderdik. Aksam bahçede mangal yapıp çok güzel vekit geçirdik. Yavuz pek konuşmasada Emir'le aralarındaki buzlar tamamen erimişti. Acaba hep böyle devam edermiydi?
Saat 12 yi bulunca kalkıp hazırlandık, gizeme bol bol sarılıp arabaya bindim. Yavuz'da binip arabayı çalıştırdı. Emir Gizem'e sarılıp biz gözden kaybolana kadar, eve girmediler. Elimdeki pakete bakarak Gülümsedim. hiç unutmayacağım bir gün geçirmiştim.
Yarın için çok güzel bir planım vardı...

TUTSAK "Aşkın Esiri" (Tamamlandı)Where stories live. Discover now