Múltbéli ismerős

4.7K 149 3
                                    

Liza vajon merre vagy? Ez az egyetlen egy kérdés tölti ki a gondolataimat. Félek késő lesz, mire megtaláljuk. Ez persze nem fordulhat elő. Szükségem van rá számomra ismeretlen okból. Az, hogy látunk egy homályos tetoválást, ami az egyik banda jele volt semmit sem jelent bárkinek lehet. Csak remélni tudom az állításom igazát. Ennyi véletlen bőven elég a gyanúra. Meg az a rendőr is „véletlenül" arra sétált. Na persze.

Annyira rettegek, mint még soha ezernyi kép fut át rosszabbnál rosszabbak a szemem előtt. Akaratlanul forgatni kezdem, az ezüst pecsétgyűrűmet a bal gyűrűs ujjamon remélve ettől lehiggadok valamelyest. Ez volt az ajándéka számomra, amit este elfelejtett oda adni. Középen fekete alapon felfelé fordított tenyér van gravírozva. Kérdőn rá néztem, mire nyájasan mosolygott tudatlanságomon. Elmesélte mit olvasott egy régi könyvben. - Tudod, mindenek van valami jelentése, ahogy ennek a tenyérnek is. „ A kéz a hatalom és az erőt jelképezte régen. Nem csak véd, oltalmaz, hanem fenyeget és büntet egyben viszont nyíltságot is közvetíthet persze ennek is több jelentése van attól függően, hogyan ábrázolják." Telefonom pityegése rántott vissza a jelenbe. Felvettem mire az egyik emberem szólt a vonal másik végéből. - Üdv Főnök! Ezt nem fogod elhinni mit találtunk. -Türelmetlenül dobolni kezdtem a combomon - Na, mit?

- Meg vannak az embereink Főnök. Ugyan is amikor értesülést kaptunk az esetről rögtön elmentünk körül nézni a várostól kieső részeken. Mit ad Isten a régi filmstúdió melletti raktáraknál állt a rendszám nélküli fekete furgon. Persze nem mentünk közel ne, hogy valakinek gyanús legyen.

- Azon kívül láttok még autót vagy mozgást? Bármit?

- Semmit. Lehet, később jönnek.

- Szóljatok, a többieknek álljanak ugrásra készen, nem szeretnék meglepetésben részesülni.

- Értettem. Várjuk a parancsát.

- Majd hívlak. - Kinyomtam a telefont. Charles a folyóson toporgott. Megfordultam fáradt szemeibe néztem rögtön elém sietett. Izgatott hangon kérdezett a fejleményekről beszámoltam neki a kapott fülesről. A végén gúnyosan megjegyeztem a rendőrök tehetetlenségét még úgy is, hogy feketén az összes cuccokat tőlünk kapják. Örök igazság, ha valamit meg akarsz oldani azt magadnak, kell különben abból egy nagy rakás szar lesz vagy semmi.

Kimentem az öcsémhez az autó mellet piros Lucky Strikeot szívott oda érve kértem tőle egy szálat neki dőltem az autónak becsuktam szemem élveztem az első slukk erős ízét, ami a tüdőmig hatolt. Ki fújtam a füstöt aztán Marlonak is elmondtam amit a rendőrfőnöknek. - Szerinted?

- Ötletem sincs vajon miért oda vitték. - Kis idő múlva megszólalt - Ha jól emlékszem régen pornó filmeket is forgattak ott. Amolyan mellékes ként. De lehet semmi összefüggés nincsen. Nem tudom.

- Mi a fasz? pornót? Jézusom! Beszéltél Jimmel vagy Connieval?

- Beszéltem velük. Jim lefektette Conniet mert teljesen kikészült. Körül nézet a házban, de a kupin kívül semmi. Viszont az új fejlemények tekintettében vissza hívom, hogy készülődjön. Elmegyünk érte aztán minél előbb induljunk a helyszínre.Beugrottunk a Mustangba azonnal haza sietünk az utat csendben tettük meg egyedül a zene dübörgött éppen az AC/DC- Hells Bells szólt a helyzethez illően. A pokolban fognak bőgni ahányan vannak. Az anyukkal szórakozzanak.

Hat után kicsivel értünk a stúdióhoz. Még mielőtt berontottunk volna, vártunk hátha látunk valakit nem akartam az egész kócerájt végig nézni, hanem arra a helyre menni ahova kell. Persze másfél óra elteltével sem volt mozgás. Kezdet elszakadni a cérnám, ami nem sokszor fordult elő ilyen mértékben legszívesebben rájuk rontottam volna és egyesével a legfájdalmasabb kínzásoknak vettetem volna alá őket. Aztán két fekete ruhás fazon lépett ki az egyik műhelyből vagy raktár fogalmam sincs. Pár emberemet utánuk küldtem Jim és Marlon követtek a műhelyig. Halkan beosontunk találtunk egy sötét zúgott ahová elrejtőztünk. Velünk szemben hatalmas francia ágy állt kivilágítva ekkor zajt hallottunk pár perc múlva két faszi meg bilincselve vonszolták Lizát aki teljesen önkívületi állapotban volt. Majd az ágyhoz bilincselték a biztonság kedvéért .

Mire a harmadik halálra ítélt is bejött, tisztán láttuk őket a fény hiány miatt képtelenség volt,hogy lássanak ha csak nem reflektoroznak felénk. A harmadik alak ismerős volt de nem tudtam hova rakni félprofilból láttam majd éppen annyira fordult felénk,hogy észrevettem a bal szeme elvan takarva tehát hiányzott neki. Innentől kétség sem fért hozzá ki lehet a rejtélyes rabló. Jacki kicsit baszott fia. Apuci miatt biztos bosszúra szomjazik.

A beszélgetésüket nem értettük tisztán csak szófoszlányok jutottak hozzánk. Az is bőven elég volt, hogy tudjuk, mit akarnak. Felvenni, ahogy megerőszakolja majd át akarta alakítani Lizát úgy, ahogy anno mi tettük velük a videót pedig elküldték volna a levágott testrészekkel. Akkor és ott elmondhatatlan érzés kerített hatalmába. Abban biztos voltam innen zsákban fog kikerülni a patkányok eledele lesz ez a szar Jankó. Marlonnék csak figyeltek főleg rám. Még mielőtt oda rohanok meg öletni magam. A gyerek levette fekete garbóját az övéért nyúlt. Összenéztünk ezt az alkalmat választottuk a betoppanásra. Mindegyikünknél volt fegyver pont háttal álltak nekünk így Marlon az egyik míg Jim a másik kamerás mögé osont a tarkójukra szegezték a pisztolyt a szájukat befogták. A gyerek ebből még nem észlelt semmit majdnem a háta mögé értem, amikor meg hallotta a nyöszörgést. Rögtön hátra fordult. Hajszál híján fejbe lőttem. Lejjebb eresztettem a csövet és lábon lőttem. Mire felvisított. A másik kettőnek ki loccsantották az agyát. Végtelenül maradt . Körbe fogtuk. Ordított a földön fetreng, mint a szopós malacok. Lihegve közölte kint vannak az emberei és kinyírnak minket. Mire hangosan felröhögtünk. - Ugyan ennyire ostobának nézel? Rég nincsenek embereid. Valamit nagyon elszámolhattál. - Leguggoltam elé belelőttem még egyet a lábába.- Ez nagyon rossz ötlet volt. Ilyen ostoba módon akartál bosszút? Hülyébb vagy, mint apád volt. A seggeden maradhattál volna, ha már túlélted. Erre ide jössz, elrabolod, és azt akarod vele csinálni, mint mi veletek. Ötletes. Szerencséd nem ismert fel senki különben rég halott lennél. Anyád kimúlt vagy inkább kimarad a buliból? - Veszed, vadhoz tudnám hasonlítani ebben a percben. Nekem támadt előrántotta a kését le akartam lökni magamról szerencsémre az alkaromba szúrta. Lerúgtam. Jim és Marlon egy-egy golyót eresztettek bele. Persze az agya beterítette az egész flasztert. A kínzásnak lőttek. Liza még mindig az ágyhoz volt bilincselve végig nézte. Remélem, ha jobban lesz, ez kitörlődik az emlékezetéből. Kihúztam a kést majd bekötöttem a letépett ingem cafatjával a sebet. Átmeneti megoldásnak tökéletes. Marlon, Jim a kulcsot keresték a fasziknál az egyik farzsebében volt.

Ki szabadították. Maga tehetetlenül előre bukott az ágyra. A karomba vettem jelenleg semmi más nem érdekelt. Félre rúgtuk a köcölékeket amit rajta akartak használni. Az épületeket meg tisztították a mocsoktól páran súlyosabban sérültek azokat azonnal elvitték a többségük pár karcolással intézte el.

Valahol örültem, hogy így alakult, de én máshogy akartam intézni. Mindegy. A karomban logó lányra néztem. Élettelen teste akár egy rongybaba a reggeli ruhája szét szakítva, barna szeme üvegesen a semmibe meredt. Barna haja kissé kócosan lobogott, ahogy vittem. Haza érve kihívtam az orvost. Engem leápolt Lizát meg vizsgálta azt mondta át meneti állapot talán egy vagy két óra múlva a szer felszívódik bármilyen károsodás nélkül. Connie védelmező anya szerep kerekedett felül. Így ő maradt mellette. Azt hiszem ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem elengedem. Jobb lesz neki és nekem is. Bőven lesz dolgom. A maradék tagokat meg keresni, kivégezni közben beadagolni öcsémnek, ami rá vár nem sokára.

AlexanderWhere stories live. Discover now