Vissza Los Angelesbe

10.4K 269 1
                                    

Lassan teltek a percek nagyon lassan, már majdnem éjfél volt amikor  úgy éreztem itt az alkalom el távozni , két óra alatt csak elaludt. Fel vettem a még  vizes ruhámat, majd az emeleti szobába osontam ahol a lány aludt,  meg akartam utoljára köszöni a segítséget ezért a mellette lévő asztali szekrényre tettem neki némi "zsebpénzt"  amiből kitelik normális ruhára és egyéb dolgokra. A levelet amit írtam hajszál híján el is felejtettem azt is letettem ahová a pénzt. Kisétáltam a szobából,lementem a bejáratihoz, és ki léptem az utcára. Az eső is elállt, nyugodtan, vissza sétáltam a városba az első taxit amit észre vettem leintettem majd mondtam neki hajtson a reptérre.  Amire oda értem hajnali fél három volt  ami azt jelentette fél óra van még hátra. Vettem egy pocsék automata kávét de jobb mint a semmi az ablakhoz mentem, a sötét eget kémleltem.  A repülőket ahogy megjelennek majd felszállnak és eltűnnek az égen. Az utolsó cseppet kiittam a pohárból majd kidobtam amikor megláttam a gépemet. Igen a gépemet. Mivel nem szűkölködtünk a csoportnak vettem egy magán gépet ha hosszabb útra kell menni. Mondjuk ha őszinte akarok lenni a legtöbbet nekem kell menni, üzleti ügyek és egyéb meg oldásra váró feladatok miatt. Ki léptem az épültből aztán fel a gépre. A szalonban rögtön lehuppantam a vajszínű bőr kanapéra. Két testvérem várakozva meresztették rám a szemeiket.

- Előbb adjatok valami rendes piát utána elmondok mindent. - Marlon a bárpultnál koktélt kotyvasztott. Hármunk közül a legfiatalabb,  Connie pedig a legidősebb, gondolom nehéz volt kitalálni én meg a középső gyerek vagyok. Még is,hogy kaphattam meg a vezetői posztot? Általában a rangidős gyerek veszi át az apja helyét,viszont Connie nem kért belőle inkább a háttérben akartak maradni. A következő pedig én voltam, Marlon lett a jobb kezem, bár papíron és a nagyobb döntésekben enyém az utolsó szó hárman irányítunk mindent ki-ki a maga feladat körével foglalkozik.

- Szarul festesz bátyuskám.- Kezembe adta a koktél aminek érdekes színe volt, talán a galamb szarhoz tudnám hasonlítani.  De most essem érdekelt, inkább az este történéseit pörgettem a fejemben.- Csodálkozol? Valószínűleg azért hívott mivel tudta egyedül fogok menni, fegyvert sem viszek, ami a legjobb alkalom a lepuffantásomra. Csak azt nem értem mért most? És mért a semleges területen? Akkor egyenesen szembe is jöhetett volna.

- Mert tudta ha szembe jönne nincs esélye. Lássuk be a csillaguk leáldozóban van egy jó ideje, persze erről nem akartak tudomást venni a gyengül a hatalmuk Alex. És te pedig ráraksz még kettővel a szerencsétlenségükre.

- Nem értelek Connie.- Forgatni kezdte a szemét, rossz szokása volt ha nyilván való dolgokat nem vettünk észre vagy magyaráznia kellet.

-Emlékez vissza, amikor apáék meghaltak elkezdődtek a hatalmi harcok a városért, mert hiába a család legidősebbike kapja ezt a címet semmit sem ér addig ameddig a többi csoport fejesei bele nem nyugodnak. Te húsz évesen zöldfülű voltál hozzájuk képest, ezért hitték azt komoly fenyegetést nem jelentesz, kimaradt a számításaikból, hogy van eszed, ambíciód és kiállsz ellenük, nem volt a kezükben semmi amivel félre tudtak volna állítani megölni nem mertek. Apa tett róla. Az alvilág megbecsült emberei között szerepelt ha kiderült volna mire készülnek abban a pillanatban az egész család irtásnak lett volna gazdája, több ember kiállt mellettünk, mint ahányan vannak. A pontot az íre te tetted amikor kiderült örökölted a képességeit.  Alex a véredben van az irányítás, átlátod a helyzeteket,  bármihez nyúlsz abból jó üzlet lesz. Ki harcoltad a nevet magadnak és nem apánk árnyékában kullogsz . Lássuk be, rossz vérű volt világ életében, szerencsére egyik ötök sem ilyen legalább is eddig. Tehát a lényeg Jackinek szúrod a szemét, a családja szét esik, a tiéd olyan biztosan áll, mint az ország és ha megszerezné azzal nevet, nagyobb rangot, pénzt, elismerést szerezne a ráadás pedig a város és az üzletek. Kell ennél jobb talpra állás? Téged megöl akkor semmit sem tehetünk de ezzel tisztában vagy. 

Igaza van ez eszembe se jutott.  - Connie nem mond hülyeséget bratyó.  Most már elmeséled végül is mi történt?

Semmi különös, megérkeztem hét órára valami kínai étteremben találkoztunk a Central Park közelében. A leghátsó sarokban ült a testőrévvel, oda értem hozzájuk  leültem vele szembe, majd kérdőre vontam mi olyan sürgős, meg a kutyája miatt, kint kellet volna várnia. Nem tetszett nekem az egész.  Elővett egy szerződést amit alá akart íratni, hogy a feketén bekerült fegyverek tőlünk mennek hozzájuk, ezzel megfosztva a privilégiumától. Mert én az ő területén csinálok üzletet. Nekem ezt el kellene ismernem aztán az öregek elé vitte volna. -Marlon félbe szakított dühös kijelentésével. - Ez hazugság, hiszen mindenki a saját területe ura! A szabály az szabály!

-Befejezhetném?- Megszeppenve igennel bólintott.- Köszönöm.  Utána még beszélt valami fizetésről meg,hogy megöl, igazság szerint kurvára nem érdekelt a többi mondani valója. Kezdtem kapiskálni mért lehet a testőre vele, ezért halaszthatatlan dolgom akadt a wc-ben,  hátra mentem persze a kutyája követett beléptem a mosdóba az első fülkét kiválasztottam, figyeltem az ajtó elé jön-e, úgy is lett ahogy az ajtó közelébe ért alulról kihúztam a lábát hátra eset és azzal a lendülettel beverte a fejét a mosdókagylóba. Nem volt ablak ahol ki tudtam volna mászni ezért kénytelen voltam előre menni, reméltem nincs több embere az utcán az asztalhoz léptem felvettem a kabátom, majd széttéptem a papírt amire felforrt az agyvize kifelé menet hátra szóltam,hogy talán vigye kórházba az emberét. Szakadt az eső Jacki meg a kövér seggével futott utánam telefonnal a kezében letette majd egy dörrenést hallottam az egyik ablakból, fájdalom kúszót a karomba, rögtön elkezdtem futni a hátam mögött pedig két embere, fegyver nélkül nem kockáztattam inkább menekülőre fogtam.  Az egyiknek sikerült súrolnia a lábam de semmi komoly, nem tudom meddig futhattam vagy merre de egy házhoz értem, éppen szemetet vitt ki egy kislány észre vett majd felkínálta a segítségét. Ennyi történt.

Pár percig csend telepedet közénk, mire Marlon füttyentett egyet. - Ez nem semmi, és akkor mit akarsz csinálni Jackivel?

Figyelmeztettem vagy megölöm de valamit ki találok, talán az öregeknek kellene ki tálalnom, nekik sem a szívük csücske..valami frappánsra gondoltam viszont ha ide merészkedik gondolkodás nélkül le lövöm. - Connie kinézett az ablakon majd vissza fordult hozzánk. - Fiúk. Megérkeztünk az Angyalok városába.  

AlexanderKde žijí příběhy. Začni objevovat