Chapter 28.

1.8K 88 0
                                    

''Vidim da imaš druge planove.''-zajedljivo će Karlo .-''S drugim ljudima.''-Filipovu ruku sam nekako maknula sa sebe.

''Karlo ...''

''Ja ne mogu vjerovati kako sam bio glup.''-vikao je-''Mislio sam da si drugačija ...''-ironično se nasmije-...zapravo si ista kao i sve. Kučka!''-glasno je povikao,a ja sam stajala ispred njega. Ukopana. Posramljena.

''Hej! Ne nazivaj moju sestru kučkom!''.vrištala je Klara. Ja se nisam mogla ni pomaknuti. Filip je shvatio da se događa neka drama pa se odvojio od mene i progurao se između mene i Karla.

''Glavu ću ti polomiti ako joj to još jednom kažeš.''-mrtav ozbiljan i pijan, Filip mu je zaprijetio uhvativši ga za rub košulje. Karlo je bahato strgnuo njegove ruke s košulje. Filip ga je ponovno uhvatio i pribio uza zid o koji je prije nekoliko minuta bacio praznu bocu. Sada je Karlo grabio Filipa za majicu. Jakov i Luka, koji je bio s Karlom, su ih pokušali odvojiti no i njih dvojica su završili u sličnoj situaciju. Luka je gurnuo Jakova u zid no Jakov je samo iznervirano pogledao u Luku. Znao je da ga ne smije udariti, da je Luka maloljetan. Neki od ljudi u klubu prestali su s plesom i napravili polukrug oko njih četvero. Filip je na kraju udario Karla šakom u lijevi obra, Karlo mu je uzvratio. Jakov je odgurnuo Luka sa sebe bez da ga udari šakom igdje, no ipak je pokupio udarac od Luke ili Karla, a moguće da je bio i od Filipa pošto ga je odvukao od Karla.

''Smiri se.''-procijedio je kroz zube.-''Idemo.''-pogledao je u mene te sam klimnula glavom i zgrabila Klaru za ruku i vukla je za sobom. Jakov je Karla gurao ispred sebe i nekako,uz podosta muke, stigli smo do parkirališta te smjestili Klaru i Filipa na stražnja sjedala.

''Jesi ti dobro?''-pitao je Jakov kada smo sjeli na prednja sjedala. Nije još upalio auto te je jedina svjetlost koja je obasjavala njegovo lice dolazila sa udaljene ulične svjetiljke.

''Jesi ti dobro? Krv ti curi iz nosa.''-rekla sam i uzela maramicu iz pretinca na vratima. Lagano sam prislonila maramicu na trag krvi.-''Jesi dobro?''-ponovio je svoje pitanje. Nisam odgovorila već sam samo nastavila brisati krv koja mu se izlijevala iz nosa. Klara ili Filip su počeli hrkati, jedno od njih dvoje, a možda i oboje. Spavali su. Bili su pijani kao letve. Jakov je nježno uzeo maramicu iz moje ruke te sam spustila pogled.

''Ariana?''

''Ti i Filip ste se potukli zbog mene. Nisam dobro.''-uzvratila sam ne podižući pogled. Osjećala sam se posramljeno. Ne razumijem kako cure vole kada se netko potuče zbog njih? Ja sam se osjećala kao zadnje smeće. Stajala sam tamo ukopana. Prestravljena.

''Hej.''-rekao je nježno i rukom podignuo moju bradu. Osjetila sam toplinu njegovog dodira. Bio je tako nježan. Sve što sam mogla čisto vidjeti su bile njegove oči. Njegove prodorne, zelene oči-''Nisi ti kriva što je tip idiot. Niti što je Filip još veći. Ili što onaj idiot ima idiota za prijatelja.''-izmamio mi je osmijeh na lice te se i on nasmijao.

''Mislim da ću povratiti.''-promrmljala je Klara sa zadnjeg sjedala. Otvorila sam svoja vrata,a zatim i njezina s vanjske strane i pridržala joj kosu dok je ona izbacivala sadržaj svog želudca kroz usta.

''Mislim da bih ja mogla povratiti.''-rekla sam zgađeno kada sam se vratila u auto.

''Nikada nisi vidjela pijano osobu kako povrača?''.Jakov je pitao s podsmjehom i pokrenuo auto.

''Jesam. Držala sam Veroniki kosu dok je povračala, ali sam nakon toga pustila vodu i nisam morala više gledati u ostatke njene večere.''-požalila sam se na što se on još šire nasmijao.

''Odvedi Filipa u moju sobu.''-rekla sam prebacujući Klarinu ruku preko svog ramena. Jakov je isto učinio s Filipom. Zanimljivo je to što su prije par minuta oboje bili spremni poubijati se sa svima u klubu,a sada ne mogu samostalno ni hodati.

''Gdje ćeš ti spavati?''-pitao je skupljenih obrva.

''U dnevnome. Ti spavaj s Klarom.''-on odmahne glavom

''Nećeš spavati na onom kauču.''

''Jakove ne želim opet o tome. Spavaj u sobi s Klarom. Točka.''

''Dobro, ali Filip ide u dnevni na kauč.''-izdahnula sam. Nije mi se dalo mučiti više s njim. U ostalom da me Filip nije pipkao ne bi došlo do skandala. Klimnula sam glavom te se uputila prema stubama i nekako odvukla Klaru do njene dobe, obukla je u pidžamu i spustila se dolje do Filipa i Jakova. Jakov je namještao krevet Filipu dok je ovaj skidao majicu i zapeo na pola.

''Zapeo sam.''-rekao je razočarano. Zakolutala sam očima i svukla majicu s njega-''Ariana.''-rekao je veselo i blentavo se nasmijao.-''Nedostajala si mi.''-ispružio je ruke ispred sebe kao da me hoće zagrliti. Odmaknula sam se i protrljala sljepoočnice. Prošetala sam do kuhinje po ubrus kako bih obrisala Filipovu facu koja je imala naznake krvi po sebi. Obrisala sam Filipovo lice i sjela na fotelju. Jakov se spustio s kata u odjeći koju je nosio poslijepodne .

''Idi spavaj''-rekao je-''Ja ću pripaziti na njih dvoje.''-odmahnula sam glavom.

''Možda smo ga trebali staviti u jednu od njihovih soba da se ne muči na kauču.''-rekla sam gledajući Filipa kako slini jastučnicu. Jakov se podbočio rukom i sjedio na fotelji pokraj mene. Protrljala sam oči zaboravivši da nosim šminku.-''Nismo im smjeli dati da popiju cijelu onu bocu. Povračati će stalno.''

''Trebali bi ići spavati.''-uzdahnuo je. Ustala sam i krenula prema sobi. Čula sam Jakova iza sebe. Pogasio je svjetla i zaputio se prema sobi.

''Laku noć Jakove.''-nasmijao se.

''Laku noć Ariana''-ušla sam u kupaonicu i isprala šminku umivanjem. Skinula sam haljinu sa sebe i pustila da voda teče niz moje tijelo. Obožavala sam taj osjećaj, mogla bih biti pod tušem satima. No ovaj puta sam se požurila. Umor me sputavao. Zavukla sam se u svoj krevet i odmah zaspala. 

FIANCÉWhere stories live. Discover now