Chapter 5.

2.2K 111 2
                                    


''Hej Ariana!''-došeta do našeg stola. U očima joj vidim da ovo radi namjerno. –''Došla sam po nešto za jesti, nisam se nadala da ću te sresti tu.''-kaže te me zagrli

''Ubiti ću te.''-šapnem joj na uho

''I ja tebe volim ...''-odgovori mi te se odmakne od mene-''A to je Jakov?''-okrene se prema njemu

''Taj sam.''-nasmije se iz pristojnosti i pruži ruku.

''Ja sam Veronika, Arianina najbolja prijateljica.''-prodrma mu ruku i ponovno usmjeri pogled prema meni-''Još je zgodniji nego što si ga opisala.''-kaže, Jakov spusti pogled i nasmije se kao da mu je neugodno, no sigurna sam da je navikao primati takve komentare.

''-kaže, Jakov spusti pogled i nasmije se kao da mu je neugodno, no sigurna sam da je navikao primati takve komentare

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 –''Žao mi je što sam vas prekinula, moram ići.''-kaže i zagrli me-''Ariana vidimo se kasnije.''-odšeta od našeg stola. Primijetim Jakova koji gleda u mene te se samo nasmijem ne pokazujući zube.

''Onda ,kako je bilo u školi?''-pita mama žvačući komad lazanja. Inzistiraju na obiteljskim večerama dokle god su Jakov i Klara ovdje.

''Dobro. Dobila sam pet iz povijesti.''-odvratim hladnokrvno. Ne sviđaju mi se ove večere. Svi samo neugodno jedemo večeru jedva čekajući da završi. Možda je ova bila posebno čudna zbog onoga što se dogodilo s Jakovom i Veronikom u restoranu.

''Kasno noćno učenje se isplatilo?''-upita sa smješkom gledajući u mene. Kratko se nasmijem i kimnem glavom u pozitivnom smislu.

''Kakvo kasno noćno učenje?''-ubaci se Klara

''O sinoć nisam mogao spavati,a nisam te želio probuditi pa sam sišao u dnevni gledati TV...'

''A ja sam sišla u kuhinju po neke grickalice dok sam učila.''-završim njegovu rečenicu i svoju pažnju usmjerim na komad lazanja na mom tanjuru. Bezdušno zabodem vilicu u lazanje i stavim ih u usta.

''Mhmm ...''-Klara nago proguta komad lazanja kao da se tek sada nešto sjetila i da će joj ta miso pobjeći ako ju ne kaže odmah.-''Kakvi su bili stanovi?''

''Pa, jedan je premali i u lošem stanju, drugi je daleko od centra, tako da nam ostaje samo jedna opcija. ''Stan je prostran. S kupaonicom i dvije spavače sobe, dnevnim boravkom i moderno opremljenom kuhinjom. Iz sobe se izlazi na balkon,a iz kuhinje na terasu. Vani je prostran park koji je savršen za obitelji s malom djecom.''-citirao je ženu koja nam je pokazala stan što mi je izmamilo mali osmijeh u kutu usana-''Tako je rekla agentica za nekretnine.''-obrazloži

''Morati ćemo se dogovoriti još oko detalja s agenticom i mislim da je to to. Nećemo vam više smetati.''-kaže Klara

''Naravno da ne smetate djeco. Mogli ste ovdje ostati do vjenčanja ako vam je volja, a i nakon. ''-usprotivi se mama. Naravno, Klara je njena miljenica.-''Zar ne Ariana?''-sve oči budu uprte u mene,a ja kao da sam tek sada shvatila što je rekla prijeđem pogledom preko lica svih prisutnih. Najprije tatinog, pa maminog, Klarinog i na posljetku Jakovljevog. Na njemu zastanem.

''Da, nemam ništa protiv.''-kažem i dalje gledajući u Jakova. On se nasmije te me to vrati u stvarnost kao da me netko polio kantom hladne vode. Spustila sam pogled i vilicom šetala po tanjuru.

''Kada smo već kod vjenčanja, razmišljala sam o terminu.''-Klara prekine tišinu piskutavim glasom te zadobije maminu i tatinu pažnju,no ne moju i Jakovljevu. Osjetila sam njegov pogled na sebi, no kada podignem pogled na njega on ga usmjeri na Klaru koja je sjedila pokraj njega.-''Htjela bih imati vjenčanje u rujnu, kada je ljeto na kraju. Rujan iduće godine.''-naslonim se na naslon i bose noge pomaknem naprijed, no osjetim još nečije stopalo pod svojim. Brzo ih vratim u početni položaj. Jakov je sjedio preko puta mene te me je kratko pogledao te sam pretpostavila da je to bio on.

''Da, mislim da je to dovoljno vremena za pripremu vjenčanja. No, prvo bi trebali sastaviti popis gostiju. Barem okvirno, rezervirati dvoranu, bend ...''-tata je nabrajao na prste desne ruke

''I naći vjenčanicu!''-prekine ga Klara-''Želim nešto usko i seksi.''-izjavi

''Ozbiljno?''-iznenađeno upitam te vidim da je Klaru začudila iznenađenost u mom glasu te da očekuje objašnjenje-''Samo, mislila sam da to nije tvoj stil, znaš seksi ... Uvijek si se protivila uskim stvarima ...''-objasnim

''To je njeno vjenčanje Ariana. Može nositi što želi.''-mama stane u Klarinu obranu. Kakvo iznenađenje.

''Sam osam rekla činjenicu,a to je da to nije njen stil i da ona uvijek osuđuje uske vjenčanice.''-kažem povišenim tonom iznervirano. Jakov me je gledao 'smiri se'pogledom. No mama me je gledala 'priznaj da si u krivu' pogledom.-''Ne mora ni doći na svoje vjenčanje ako ne želi.''-kažem i ustanem se od stola. U pozadin isam čula mamu kako Jakovu govori-''Nije ona takva , ne protivi se vjenčanju. To je trenutno samo faza, starija sestra se udaje ...''-dalje nisam čula. No ponošto sam vidjela u ogledalu u hodniku koje je gledalo prema kuhinji je Jakovljev pogled na meni. 

FIANCÉWhere stories live. Discover now