1.

1.1K 57 17
                                    

Το ημερολόγιο έδειξε 17 Ιουνίου. Ζέστη, οι ανεμιστήρες αναμμένοι, το ίδιο και το κλιματιστικό. Το καλοκαίρι είχε μπει για τα καλά. Ξέρω ήδη τι μέρα είναι σήμερα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα πάω κατασκήνωση, για τελευταία φορά, που όμως πιστεύω πως θα είναι αξέχαστη. 

Δεν χρειάστηκε καν να βάλω ξυπνητήρι, καθώς από τον ενθουσιασμό μου και μόνο κοιμήθηκα λιγότερο από 6 ώρες το βράδυ. Κατέβηκα με τις πιτζάμες μου κάτω στην κουζίνα και είδα τη μητέρα μου να φτιάχνει τηγανίτες, το αγαπημένο μου.

"Καλημέρα." της είπα εύθυμα και άνοιξα το ψυγείο να πάρω το μπουκάλι με τον χυμό.

"Καλημέρα αγάπη μου." η μητέρα μου με φίλησε στο μάγουλο και μου έδωσε ένα πιάτο με τηγανίτες και μέλι. "Έτοιμη για σήμερα;"

"Εννοείται." μουρμούρισα καθώς έκοβα μία τηγανίτα σε μικρότερα κομμάτια.

"Η Έλλη τι ώρα θα περάσει από εδώ;" με ρώτησε καθώς σημάζευε τα πιάτα γύρω απ' το νεροχύτη.

"Σε μία ώρα το πολύ. Το λεωφορείο φεύγει στις 11:30." της απάντησα και αφού έγνεψε καταφατικά, συνέχισα να απολαμβάνω το πρωινό μου σιωπηλά.

~♤~

Ανέβηκα πάλι στο δωμάτιό μου να ετοιμαστώ. Φόρεσα ένα τζιν σορτσάκι και μία άσπρη κοντομάνικη μπλούζα. Έπιασα τα μαλλιά μου ψηλά και πήρα τη βαλίτσα μου. Κοίταξα το δωμάτιό μου πριν βγω. Θα έκανα να το δω 3 μήνες και ήμουν σίγουρη πως θα μου έλειπε ακόμα και το ξυπνητήρι μου.

"Τα έχεις όλα; Είσαι σίγουρη;" με ρώτησε η μητέρα μου καθώς με είδε να κατεβαίνω τις σκάλες με τη βαλίτσα μου.

"Πολύ σίγουρη. Στ' αλήθεια τα έχω πάρει όλα μαμά, μην αγχώνεσαι." της απάντησα, και ήθελα να το πιστέψω και' γω μαζί της. Ήμουν σχετικά ξεχασιάρα στην καθημερινότητά μου.

"Εντάξει γλυκιά μου. Η Έλλη μου τηλεφώνησε, θα είναι εδώ από στιγμή σε στιγμή. Είπε πως προσπάθησε να σε πάρει τηλέφωνο αλλά μάλλον θα το είχες κλειστό."

"Λογικό, το έχω μέσα στο σακίδιό μου, θα το βγάλω αργότερα." την ενημέρωσα δείχνοντας την τσέπη που βρισκόταν το κινητό μου. Εκείνη απλώς έγνεψε καταφατικά.

"Ωραία. Λοιπόν, να ξέρεις άμα θελήσεις κάτι αυτές τις μέρες, οτιδήποτε, πάρε με τηλέφωνο. Θα είμαι εδώ μέχρι την άλλη Πέμπτη, οπότε δεν θα χρεωθείς επιπλέον. Μετά θα τα κανονίσει ο πατέρας σου." δήλωσε.

That summerΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα