9-MCG

122 72 6
                                    

Yine bir pazartesi sabahı alarmı... Ah bu kadar sinir bozucu olması normal mi? Herneyse.

Telefonuma baktığımda saatin dokuz olduğunu gördüm. Dersin başlamasına otuz dakika vardı. Magazin yinede acele etmeliydim.

Saçımı taradım ve örerek topladım. Aslında açık bırakmayı seviyordum ama müdüremiz zaten saçımın maviliğiyle yeterince dikkat çektiğini bir de açık bırakınca tüm dikkati üstüne topladığını söylerdi. O yüzden toplatirdi.

Formamı da giyip çantamı alarak evden çıktım. Danny dün bizde kalacaktı ve büyü çalışacaktık sözde. Ben odama çıkınca uyumuşum o da direk kaçmış.!!!!

Sınıfa girdiğimde benim üstüme atlayan bir çift Amy ve Nina beklemiyordum. Ama öyle oldu.. Bana parlayan gözlerle birşeyler beklermişçesine bakıyorlardı.

"Jess sen nerelerdeydin? Partide seni göremedik ve aradığımızda açmadın. Dün neredeydin? Neden gittin herşeyi anlatacaksın!"
Danny ye baktım bizi dinlemişti. Al şunları der gibi baktım ama omuz silkti. Off nasıl açıklanabilir şimdi bu durum? Nolur biri beni kurtarsın.. Derken biri omzuma dokundu. Jack ti.

"Koç seni çağırıyor Jess. Benle gel" şuan çok mutluyum. Ama bu dakika . Hayır değilim! Ben Jack i süründürecektim. Neyse kızlardan yırttık. Ballısın!!

"Niye çağırıyor?"diye sordum gayet soğuk bir sesle. Sesimdeki mesafeyi anlamış olacak ki yüzü düştü. Konuşmaya başladı.

"Okçuluk ile ilgili. Müsabakaların üç gün sonra başlayacakmış."
Hayırrrr. Ah ben onları tamamen unuttum yaa. Off bittim ben!

"Jess sen neredesin? Uzun zamandır antrenmanlara katılmıyorsun! Müsabakalarına üç gün kaldı. Ve sen hala hazır değilsin. Konseptin de yok zaten? Napacagız? Konsept düşünün!"
Konsept dediği şöyleydi : şimdi mesela okçusunuz ya birileri melek Okçu olur , birileri şeytan Okçu yani bir karakter yada tür gibi düşünün.

"Buldum. Jess in konsepti cadı olabilir." Ahah şimdi oldu. İlk defa Jack in zekasının olduğunu düşünüyorum. Ama sesindeki ima ? Aha cadı olduğumuzu curguluyor sen kim köpek ?

"Bana uyar."

"Size göre sorun yok ama kostüm işini ne yapacağız? Üç günde bedenine uygun cadı kostümünü nasıl bulacağız?"

"Ben bizim eve bı bakayım. Belki vardır kıyafetlerin arasında. Bulamazsam da babama söylerim fazla mesai yaptırıp diktirir."

"Tamam sana bırakıyorum. Hangi Ok takımını kullanacaksın ?"

"Su mavisi olanı."

"Tamam gidebilirsiniz." Off umarım bulabilirim. Aksi takdirde konsept siz olduğum için diskalifiye olabilirim.. O değilde ilk defa cadı kostümü giyineceğim ya. Heyecandan başarılı olabilecek miyim?

Bu arada zil çalmıştı. Jack ve ben muhtemelen derse bir iki dakika geç kalacaktık. Ama öğretmenlerim bana pek kızmazlar. Sorun yok. Oh miss ya!!

.
.
.
Danny ye anlattığımda bana kınayan bakışlarını yolladı unuttuğum için. "Dan dün sözünü tutmadın bari bugün tut. Bize gel annemin odasına girip kıyafetlere falan bakalım belki büyü kitabı da buluruz? "İçini çekti. Sanırım tamam diyecek? Ve evet.. başını salladı.

"Birde antrenman yapmam gerekiyor. Salı akşamı da okul çıkışı salona gidelim. Lütfen ama yok dersen anlarım çok yük oldum." E bir zahmet der gibi baktığı için fazla zorlamak istemedim.

"Tamam o zaman ben biraz Nina karın yanına gideyim. Onlar kesin gelir. Sende ne yapıyorsan yap. Artık Jack le yeni planlar falan mı kurarsınız bilmiyorum?" Dediğimde iç çekti, derin bir nefes aldı. Sıkıldığı belliydi. Herneyse kızların yanına gittim.

Mavi Cadının GünlügüWhere stories live. Discover now