Trinásty spev

707 104 8
                                    

Celý deň som ako v tranze ležal v posteli. Neustále mi mobil oznamoval hovory a správy, ale po prvotnej zvedavosti, kto čo chce, som na to vykašľal. Angela...

Práve teraz si musím premyslieť, čo ďalej. Angelu mám veľmi rád, ale, preboha, je to vlčica! Ona musí o mne už vedieť! Ako dlho?! A prečo celý čas mlčí? Nemá žiadny pud sebazáchovy alebo čo? Však mojou povinnosťou by malo byť zabiť ju!

Preboha! Však som po nej vrhol nôž! Hodil som po dievčati, s ktorým chodím nôž! Mohol som ju zabiť! Prenasledujem ju tak dlho, pričom chcem poznať jej ľudskú tvár. Avšak ja ju už dávno veľmi dobre poznám. Preto bolo včera také ľahké vykĺznuť do lesa a nevyhovárať sa. Ona totiž bola v tom lese. To bola jej rodinná záležitosť! Dočerta! 

Ale prečo mi, u všetkých čertov, volá? Nie je predsa sprostá! Vie, že som Lovec a aj keby nejakým zázrakom nie, včera jej to muselo docvaknúť. Bol som priamo pred ňou. Mala by ma nenávidieť, vyhýbať sa mi. Ale ona mi volá? Mňa porazí!  



„Tak to je naposledy, čo som ťa kryl, keď neviem, čo sa deje!" vbehol popoludní do mojej izby Kyle. Civel som na neho ako na zjavenie.

„Čo tu robíš?" 

 „Tvoje pekná sestra ma pustila," uškrnul sa a ja som po ňom hodil vankúš.

 „Čo sa deje, kamoš? Tvoja frajerka sa klepe ako čivava! Mohol si jej zavolať. Alebo aspoň svojmu najlepšiemu kamošovi," sadol si na posteľ. Posadil som sa a zavrtel hlavou. Nechcelo sa mi klamať.  Fakt nie.

„Hodil som včera po nej nôž," odvetil som a prehrabol si vlasy.

„Čože si?" vyvalil Kyle oči. Koktal a splietal jedno cez druhé, pričom ani jedna veta nedávala zmysel. Zasmial som sa. 

Po jednoduchej otázke, či je niekto doma a uistení, že dom je prázdny okrem mňa, Atheny a Kyla, som konečne odpovedal priateľovi na jeho otázky. Bol som som už unavený niečo skrývať a Kyle je môj najlepší priateľ. Poznáme sa už... Bože, však som s ním vyrastal! V úplnej skratke som mu povedal, že som Lovec a Angela vlčica, teda moja korisť. Moja korisť. To znie skutočne odporne...


„Zbláznil si sa! Je to očividné! Si blázon!" vrtel Kyle hlavou.

„Máš pravdu. Dopekla, len mi povedz, prečo mi volala?!" vložil som si hlavu do dlaní.

„Tak to pŕ, kamarát! Ty mi len tak oznámiš, že existujú všetky možné potvory a ty ich lovíš, pričom jedna z tých beštií je tvoja baba! Z toho tak ľahko nevykorčuľuješ! A ešte tak hnusne klameš svojmu najlepšiemu kamošovi!" rozhodil Kyle rukami.

 „Kyle!" zaskučal som.

„Vyklop celú pravdu a potom sa môžeme baviť o tvojom milostnom zakázanom ovocí, Logan," odvrkol mi. Vystrčil dopredu bradu a ja som zavrtel hlavou. To ho skutočne teraz trápi toto? Ja sa idem zblázniť z toho zmätku a on sa zaujíma o niečo tak nepodstatné ako fakt, že som Lovec?! 

Vlčí spevWhere stories live. Discover now