Jedenásty spev

748 108 21
                                    

Opäť som bol v lese.

Dnes večer má Angela program s rodinou, tak sme spolu neboli. Chápal som to. Ona chápala, keď ja som nemohol a, priznávam, vymýšľal som si. Kvôli Lovcom. Odkedy chodím s tým najdokonalejším dievčaťom, som opatrnejší. Ak by ma ten vlk, ktorého sa snažím chytiť už toľký čas, spoznal, mohol by sa zamerať na Angelu. Nechcel som ju do tohto sveta zatiahnuť. Je príliš nevinná, aby sa doň ponárala.

Bežal som za otcovým chrbtom a oči upieral do tmavého lesa. Dnes bol spln, takže sme boli obzvlášť opatrní. Najmä čo sa týka vlkolakov, ktorí strácajú kontrolu. Ale nie len oni. Spln radi využívajú aj iné beštie. Vrátane vlkov. Srdce mi celý večer bilo ako o závod. Možno dnes predsa len odhalím vlčiu tvár...

„Hlavne, aby sa nedostali do mesta! To je dnes prvoradé! Zabite všetko, čo sa pohne s cieľom vraždiť!" rozdával otec pokyny. Skupina sa delila, aby dala pozor na hranice zo všetkých strán.

Začul som vrčanie a spomalil. Vytiahol som lovecké nôže a bol ich pripravený vrhať.

„Logan! Buď opatrný!" zasyčal ku mne otec. Prikývol som. Potľapkal ma po pleci a pokračoval ďalej. Ja som sa rozbehol za vrčaním. Vlk alebo vlkolak.


Utekal som. Na cestu mi svietil len zlatý peceň chleba na atramentovom obruse. Blížil som sa k tomu. Podľa šuchotu to bolo samé. Uškrnul som sa. Vlčík sa stratil? Asi by som mu mal ukázať smer...

Zbadal som biely chvost. Aha! Môj starý známy. Spievajúci vlk. Vedel, že som za ním. Uškrnul som sa a zovrel nože pevnejšie. Prvý som vrhol na výstrahu. Vlk zavrčal a obzrel sa. Obyčajné vlky sú plaché, ale o beštiách to neplatí. Prudko zastal v momente, keď som vybehol z kríkov. Biely vlk doslova zreval a vyceril tesáky. Stuhol som s nožami pripravenými na útok. Biely vlk vyvalil oči od hrôzy a pratal sa preč. Nebol som schopný reakcie. Nebežal som.

V očiach ma naopak zaštípali slzy. Tak ja sa mesiace snažím odhaliť vlčiu tvár a pritom ju viac ako poznám. Možno som nevidel ľudské črty, ale nie som sprostý. Vlastne som...

Ruky s nožmi mi klesli k telu. Zrazu som si pripadal ťažký a musel sa oprieť o strom, inak by mi nohy úplne vypovedali službu. Panebože, čo som to urobil?


Vieš, aký je rozdiel medzi vlkom a vlkolakom? V premene má vlkolak zvieracie oči a viac-menej ľudské telo s vlčím rozumom. Vlk má zvieracie telo, ale oči a rozum ľudský.


Musel som sa zblázniť! Angela. Moja Angela...





Aloha! Hola!

Dlho ste nečakali na kapitolu však? :3 Takéto "šokujúce odhalenie" ste isto nečakali! :D Ale čo sa tu budem ondiť... :D

Muchas gracias por todo! Te Amo! :*    *CleoDeFuego*

Vlčí spevWhere stories live. Discover now