Ôsmy spev

845 113 18
                                    

„Ja neverím!" zarehotal sa Kyle a potľapkal ma po pleci. Len som prevrátil očami.

„Ešte som nič neurobil," zasyčal som a pretrel si viečka. V noci som sa poriadne nevyspal, hoci to bola druhá noc, po tom, čo som videl vlka. Stále mi vŕta v hlave, ale dnes večer má hliadku ségra a mňa v lese nechce ani zazrieť. Aspoň mám voľný večer a rozhodol som sa Angelu pozvať von. Rozhodol! Ešte som to neurobil. 

„Tak sa rozhýb, konečne," šťuchol ma medzi rebrá.

„Nemôžem uveriť, že ste boli spolu samy v izbe a ty nič. Kamoš, mám ťa rád, ale niekedy si poriadne pako!" neveriacky krútil hlavou.

„Pozri, Angela ja úplne iná, ako tie tvoje zábavky. Myslím, že keby som sa o niečo pokúsil, utiekla by a nikdy viac so mnou neprehovorila," odvetil som, na čo Kyle prevrátil očami.

„Nevyhováraj sa! Je z teba úplne hotová. Len ty si zbabelec!" 

„Nie som zbabelec!" zavrčal som a prebodol ho pohľadom.

„Tak konečne za ňou bež! Je obed, tak máš čas a najmä nemáš sa ako vyhovárať," zaceril sa a ja som zafučal.

Kyle sa na mňa usmial ako slniečko a potom sa uškrnul na niečo za mnou. Obdivne zapískal a ozval sa dievčenský chichot. Ani som sa neotočil, presne som vedel, čo sa za mnou odohráva.

„Tak, ty bež za svojou a ja skúsim šťastie u Phoebe," žmurkol na mňa, potľapkal ma po pleci a slintajúc sa vydaj za brunetkou. Zasmial som sa, ale vydal sa svojím smerom. 




Hľadal som ju po vonku a míňal známe aj neznáme tváre. Motal som sa po dvore ako taký idiot, keď som ju konečne zazrel. Usmial som sa a vykročil k nej. Sedela tam aj s Jasmine, ale myslím, že to nebol najväčší problém. Skôr som nevedel, čo mám povedať. No, musím sa pochlapiť, však som skoro pri nej. Dievčatá sa veselo bavili a ja som s posledným hlbokým výdychom vyčaril úsmev a prekonal posledné metre. 


„Ahojte," prehovoril som a dievčatá na mňa zdvihli svoje oči. Jasmine sa dravo uškrnula, ale pozdrav mi obe opätovali. 

„Hneď sa vrátim, Angie, musím si po niečo skočiť," pozrela na kamarátku, na mňa žmurkla a pratala sa preč. Hľadel som na ňu s obočím asi až vo vlasoch, ale rýchlo som sa spamätal a zrak uprel na dievča s kakaovými kukadlami. Preglgol som.

„Čo by si rád?" vyčarila nádherný úsmev a ja som sa zašuchol k nej.

„Za tebou," žmurkol som a ona očervenela, pričom sklopila zrak. Pobavene som na ňu hľadel a mal chuť jej zastrčiť zatúlaný pameň vlasov za ucho, ale neurobil som to.

„Niečo s projektom?" opýtala sa a zdvihla zrak.

„Možno to má niečo spoločné s psychológiou," zaceril som sa a ona nadvihla obočie. 

„No, nechcela by si si večer niekam vyraziť?" 

Zažiarili jej oči a opäť očervenela, pričom si zahryzla do pery. Prikývla a ja som sa usmial do ucha k uchu, pričom zo mňa opadol balvan. 

„Super. Prídem po teba o siedmej, dobre?" 

Vlčí spevWhere stories live. Discover now