bölüm degil okurla sohbet

5.8K 605 127
                                    

Oncelikle okuyanlarin bircogunun yorumlarini esirgemedigi, bana destek olup ozelden vs. Kurguya devam edilmem için beni yüreklendirdikleri için cok teşekkür ederim.

Umudun Külleri Wattpad yazarlarının bazılarının ve ne yazık ki platformun adını google a yazdığınızda karşıniza çıkan en cok okunan o  bazılarının "tecavüz sempatizanlığı" yapmasına tepki olan bir hikayedir. Tacizi ifşa diyerek, tecavüzü kınayan paylaşımlar yaparak ardından erkek egemenliğinin, sadistliğinin, tecavüzün iyi gösterilmesinin işlendiği hikayeleri destekleyen insanlara tecavüzün gerçek yüzünün ve kişide/ çevresinde oluşan etkinin gerçekçe anlatıldığı bir hikaye.


Orada burada sosyal medyada tecavüze oturduğum yerden tepki gosterecegime kurgumun basina gecip cinsel siddet magdurlugu oyle olmaz boyle olur diyorum ve hakkını kalemim döndüğünce vermeye çalışıyorum.
Tecavüz  bizim toplumsal sorunumuz ve hiçbir sempatik gösterilecek yanı yok. Tecavüzü, cinsel saldırıyı yaşayan bir insana empati kurulamaz bile ancak mantigimizin alabildigi kadar onun psikolojisini düşünüp gözyaşı dokebiliriz. Çok iğrenç, tüyler ürpertici bir olay.

Beril tecavüzü yaşamakla kalmamış biri. Annesi tarafından örtpas edilmiş ve İstanbul'a gönderilmiş. Kız hem o iğrenç olayı yaşamış, hem annesinden destek görmemiş, ailesinden kopmuş hem de sevdiği adamdan ayrılmak zorunda kalmış biri. Kardeş gibi büyüdüğü en yakın arkadaşıyla bile bağlantısını kesmişti bir süreliğine. Yine sevdiği adam zarar görmesin, elini kana bulamasın diye onun öfkesini, nefretini üstüne çekmeyi göze alarak yaşadıklarını saklıyor. Yaptığı doğru mu tartışılır. Bana göre susmamalı ama ben Berilin yaşadıklarını yaşasaydım nefes almaya devam edecek gücü kendimde bulabilir miydim? Hiçbir fikrim yok. O yüzden oturduğum yerden ahkam keserek Beril'i yargılayamam onu yazan kişi olmama rağmen. Cinsel birleşme anı yaşansın ya da yaşanmasın tecavüz tecavüzdür. Bir adamın bir kadını soyması, ondan izin almadan bedenine el sürmesi, kendisini onun vücudunu kullanarak tatmin/tahrik etmesi bunun için yeterlidir.  Tecavuzcüleri savunanların aciz mide bulandırıcı açıklamaları geliyor aklima. Kızın bekareti bozulmamış ama  vs. Belki adamin travması vardır sevgisiz büyümüştür. Kadınlardan nefret ediyordur. Geçmişte onu üzen kadın yüzünden tüm kadınlarla birlikte olma hakkını kendinde görüyordur.
Allah aşkına ne olur yalvarırım biz kadınlar bari bunu kendimize yapmayalım. Kendi cinsimizin düşmanı olmayalım artık. Giydiğimizi çıkardığımızı, yürüyüşümüzü gülüşümüzü, dışarıda olduğumuz saati bahane edip eleştirerek en iğrenç ve vahşi dürtülerle bizi birer et parçası olarak görmekte ısrar edenleri desteklemeyelim aklamayalim. Böyle kitap karakterlerine hayranlık beslemeyelim. İdeal erkekmis gibi onları öven paylaşımlar yapmayalım.  Lütfen siz siz olun duyarlı olun.

Doğuracağınız çocukları güzel eğitin. Evlatlarınız sizin ogretileriniz doğrultusunda iyi birer birey olarak topluma kazandirilabilirler.
Son olarak bu kurguyu yüreği kaldırmayana kızamam sadece mutsuz son yazmayacağımı açıklayarak kalbinizi ferahlatmaya çalışabilirim. Çünkü Beril'in yaşadıklarının birazına bile maruz kalmış birileri yazdıklarımı okursa diye umut olmaya çalışıyorum.

Hepinizi çok seviyorum ve kocaman öpüyorum. Allah'a emanet olun

Umudun Külleri (Tamamlandı)Where stories live. Discover now