68// Saviors

169 10 2
                                    

Pov Savanna

Na een tijd rijden, stoppen we midden op een weg. Rick drukt een aantal keer op de toeter en we stappen uit. 'Eens zien wat we hier hebben.' zegt hij. Ik loop samen met Maggie een stukje het bos in. 'Waarom ben je mee?' vraag ik. 'Hoe bedoel je?' vraagt ze. 'Nou je bent zwanger en je mag niet te veel stress hebben dat is slecht voor de baby.' zeg ik.

'Hier kijk, die.' zegt Maggie en wijst naar een walker. Ik knik en loop er naar toe waarna ik de walker achter in het hoofd steek. Ik pak het kapmes van Maggie over en hak in een paar keer het hoofd van de walker eraf. Ik neem het hoofd mee en we lopen weer terug naar de camper. 'Hier.' zeg ik en geef het hoofd aan Jezus. Ik zie hem even een vies gezicht trekken waarna mijn mondhoeken even omhoog krullen.

'Welke?' vraagt Rick als we klaar zijn met de haren en de baard. 'Die lijkt er het meeste op.' zegt Jezus. 'Maar toch, de neus is anders.' Mompelt hij. Rick pakt het hoofd en slaat een aantal keer tegen de neus aan. 'Nu lijkt het net alsof hij heeft tegen gestribbeld.' zegt Rick. Ik knik. 'Ik pak hem wel.' zeg ik als ik een walker zie lopen. Ik trek mijn mes en loop er op af. Ik pak het bij de keel en steek mijn mes in een beweging in het hoofd.

'Wacht eens even. Kijk zie je dat?' roep ik en draai het lichaam om. 'Een kruis? Wat is daar bijzonder aan?' vraagt Rick.  'Laatst toen ik alleen op zoektocht was vond ik ook een walker met precies het zelfde kruis op zijn lichaam. Hij had overal blauwe plekken en zijn keel was doorgesneden net als deze.' zeg ik. 'Denk je dat de Saviors hier achter zitten?' vraagt Maggie. 'Ik denk van wel.' zeg ik. 'Laten we gauw door gaan.' zegt Rick.

***

Als het donker is, komen we aan bij het gebouw van de Saviors. Iedereen gaat op zijn plaats staan. Van een afstand kan ik een man van de Hilltop met de Saviors zien praten. Na een tijdje loopt een van de mannen naar binnen. Ik schiet naar voren en ren achter de rest aan. Daryl dood de man en samen dragen we hem weg. Ik geef de man van de Hilltop een pistool en ren daarna achter de andere aan.

'Zo hier is je mannetje. En volgende keer willen we meer spullen zien.' zegt de man die naar buiten komt. Hij drukt de man die ze gevangen hadden naar de andere man toe. Michonne komt in actie en steekt haar katana door zijn lijf heen waarna ik hem in het hoofd steek. Rick gooit de sleutels naar Daryl toe waarna Daryl de deur zachtjes open maakt. Ik loop met mijn geweer achter Rick aan.

Met mijn mes voor me uitgestoken open ik een van de deuren. Ik loop zachtjes naar binnen. Ik ga voor een van de bedden staan en hef mijn mes. Zachtjes laat ik het mes in het hoofd van de man zakken. Achter me zie ik Daryl het zelfde doen. Voorzichtig draai ik me om en loop naar een andere kamer waar ik het zelfde doe.

'Ey.' hoor ik een stem achter me. Ik draai me snel om. Ik hef mijn geweer en begin te schieten. 'Go.' roept Rick. Ik ren met mijn geweer voor me uit, achter de andere aan. 'Hier heen.' roept Rick. Ik ren de trap op waar ik boven tegen een Savior aan loop. Hij pakt me bij mijn handen vast. Ik geef hem een schop waarna hij me los laat en ik hem over de reling naar beneden gooi.

Overal in het gebouw zijn schoten te horen, mensen die schreeuwen en het alarm. Ik begin weer met schieten. 'Savanna deze kant op.' roept Glenn. Hij trekt me mee. Ik klik ondertussen het lege magazijn uit mijn geweer. 'Daar.' roep ik. Ik gooi de deur achter ons dicht. 'Bingo.' zeg ik en grijp een geweer dat op de grote tafel ligt. Ik begin door de deur te schieten. Glenn doet het zelfde. Na een tijdje open ik voorzichtig de deur. Ik zie een getinte man moeilijk naar zijn pistool rijken. Ik hoor een harde knal en kijk op.

'Zo dit is dus de nieuwe wereld?' zegt Jezus.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt