41// de kerk

265 8 0
                                    

Pov Savanna

Met Carl zijn arm stevig om me heen geslagen, lopen we verder. 'Ik ben zo blij.' zegt hij zacht. 'Ik ben ook zo blij.' zeg Ik zacht. 'Ik zag je niet wegkomen. Dus ik wist niet of je nog zou leven.' zegt hij. 'Ik zag jou wel wegkomen. Ik wist dat je nog in leven was.' zeg ik. 'Wat is er gebeurd na dat je wegkwam?' vraagt hij. 'Ik ben weg gekomen met Mika, Lizzie, Judith en Tyreese. We kwamen wat mensen tegen die werden aangevallen. Lizzie en Mika waren nog in het bos en ze kwamen een walker tegen. Toen heeft Carol ze gered. Daarna zijn we met z'n zessen verder gegaan.' zeg ik zacht.

'Waar zijn ze dan?' vraagt hij. Ik bijt op mijn lip en vecht tegen de tranen. Ik schud mijn hoofd. 'Ik praat er liever niet over.' zeg ik en de tranen beginnen te stromen. 'Sorry, het spijt me.' zegt hij. 'Je kon het niet weten. Ik vertel het je een andere keer wel.' zeg ik zacht. Ik veeg gauw de tranen weg. 'Help, help.' hoor ik iemand roepen.

Ik laat Carl los en ren op het geluid af. Ik trek mijn mes en steek een walker neer. Ik pak een walker vast en sla hem met zijn hoofd tegen de grote rots. Carl steekt naast me een walker door haar hoofd heen. Ik word vastgepakt door een walker. Op een centimeter na, raakt de pijl die Daryl schiet me net niet. 'Bedankt.' roep ik en gooit de walker op de grond.

Boven op de steen zit een man in een net pak. Hij klimt er van af. 'Ik dank u.' zegt hij. 'Wie ben je?' vraagt Rick. 'Ik ben vader Gabriel.' zegt de man im het pak. 'Hoeveel walkers heb je vermoord?' vraagt Rick. 'Geen een.' antwoord de man. 'Hoeveel mensen heb je vermoord?' vraagt Rick weer. 'Geen een.' zegt hij weer. 'Waarom?' vraagt Rick. 'Omdat god dat niet toestaat.' zegt hij.

'Waar woon je?' vraagt Daryl. 'Ik heb een kerkje verderop. Jullie zijn welkom.' zegt Gabriel. Er klinkt wat geroezemoes in de groep. 'Oke we gaan mee.' zegt Rick uiteindelijk. De man trekt zijn pak recht en loopt voorop naar het kerkje.

'Mogen we eerst even kijken? We willen onze eekhoorns niet verliezen.' zegt Rick en loopt naar binnen. Ik volg hem met mijn geweer omhoog. Carl pakt mijn hand en samen lopen we een van de kamers in. 'Veilig.' roepen Carl en ik tegelijk. We lopen samen terug. 'Zal ik haar over nemen?' vraag ik aan Rick. Rick geeft Judith aan mij. 'Hey meisje, stil maar.' sus ik als ze begint te huilen.

'Hoe kwam je aan al dat eten?' vraagt Rick als hij de lege blikken ziet staan. 'De kerk had deze blikken ingeslagen vlak voor dat het gebeurden. Het zou naar de lokale voedselbank gaan. De eerste maanden ben ik niet naar buiten geweest maar toen het eten op was moest ik wel. Ik heb alles leeggehaald behalve een plek.' zegt Gabriel. 'Waarom niet?' vraagt Sasha. 'Het zit vol.' zegt Gabriel weet. 'Hoeveel?' vraagt Rick. 'Tien stuks misschien meer.' 'Tien kunnen wel aan.' zegt Sasha. 'Ik zal jullie een kaart tekenen.' zegt Gabriel. 'Nee je gaat met ons mee.' zegt Rick.

'Carl en Savanna jullie blijven hier.' zegt Rick. 'Ik blijf ook wel hier.' zegt Tyreese. 'Bedankt.' zegt Rick. Tyreese lacht even. Rick en de rest lopen weg. Ik ga met Judith in mijn armen op een van de houten banken zitten. 'Wil je het nog vertellen van Mika en Lizzie?' vraagt Carl. Ik slik even en kijk naar Tyreese. Hij neemt diep adem en loopt daarna weg.

'We waren onderweg naar Terminus. We zochten voor de nacht een slaapplek en kwamen een groot huis tegen. Er was water, gas en genoeg eten. Lizzie begon steeds raarder te doen. Ze speelde met een walker die zogenaamd haar vriendin was. Ik vermoorde haar en ze ging helemaal over de rooie. Toen de volgende dag we terug kwamen vanuit het bos, stond Lizzie daar. Haar handen waren rood van het bloed en achter haar lag Mika doodstil. Lizzie wou ons laten zien dat de walkers niet anders waren. Ze had Mika gewoon vermoord.' Ik stop even en haal adem.

'Lizzie raakte steeds verder van het padje af. Ze kon niet meer bij andere mensen in de buurt staan. Dus... dus heeft Carol, Lizzie gedood. Het was voor haar eigen best wil. Ze was gevaarlijk.' snik ik. 'Hé het komt wel goed. Ik ben nu bij je. Alles komt goed.' sust Carl en drukt een kusje op mijn lippen.

'Als ik bij jou ben wel. Dan komt altijd alles goed.'

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Where stories live. Discover now