48// we moeten rusten

215 9 3
                                    

Pov Savanna

We blijven een lange tijd zo staan. Ik vergeet even alles om me heen. 'Kom, Skyler. We moeten gaan.' zeg ik na een tijd. Ik trek haar voorzichtig mee. Zonder een woord te zeggen, loopt ze met me mee. Aria loopt naar haar grote zus en knuffelt haar lang. Carl pakt mijn hand en slaat zijn andere arm om me heen.

'Ik heb het te doen met Maggie, ze wist net dat Beth in leven was en dan dit.' snik ik zacht. 'Ik weet het Sav.' zegt Carl zacht en houdt me stevig vast. We lopen naar de brandweerwagen en stappen in. De rest gaat met andere auto's. 'We gaan naar Washington. Ik heb mijn vader met Daryl horen praten.' zegt Carl.

'Meen je dat?' vraag ik ongelovig. Hij knikt. Abraham start de wagen en we rijden weg. Ik kijk even naar Maggie. Ze huilt. Heel hard. Skyler ook. Het is tragisch. We hebben weer iemand verloren. Weer iemand waar we van hielden. Ik veeg mijn tranen weg. 'Het komt goed.' zegt Carl. 'Dat hoop ik dan maar.' zeg ik zacht en kruip weer tegen hem aan.

'Alle kleren nog aan toe.' roept Abraham boos. Hij ramt op het stuur. 'Wat een barrel.' roept hij. Ik kijk op. We zijn gestopt. Ik sta op en pak Judith. Ik stap uit en kijk naar de rook die uit de wagen komt. 'Dat wordt dus lopen.' roept Glenn. Ik zucht even. Ik pak mijn spullen uit de wagen en slinger de tas over mijn rug. 'Laten we dan maar gaan lopen.' zeg ik en zet een paar passen. Rick en de rest stappen uit de auto achter ons.

'Ho Sav wacht.' roept Rick. Ik stop even en draai me om. 'Het wordt al donker, we hebben een slaapplek nodig. Judith heeft melk nodig en iedereen is dood op. We moeten rusten Rick.' roep ik. 'Ze heeft gelijk.' roept Tara. 'Ons eten is bijna op en we hebben bijna geen water meer.' zeg ik. Rick knikt met zijn hoofd. 'Je hebt gelijk. We moeten iets zoeken.' roept hij. En zo gaan we te voet verder. Het wordt zwaar. De reis wordt zwaar maar we hebben een doel voor ogen en die gaan we halen.

'Ik ga water zoeken.' zeg ik en geef Judith aan Carl. 'Ik ga mee.' roept Aria. 'Nee dat is te gevaarlijk. Ik ga alleen.' zeg ik. Ik pak van Carol wat flessen over en loop het bos in. Ik loop over een boomstam heen. Plots hoor ik wat geritsel in de bosjes. Ik duik achter een boom. Twee walkers lopen voorbij. Ik wacht even en loop dan door.

Na een tijdje lopen ben ik bij een beekje. Ik ga op mijn hurken zitten en vul de flesjes. Het is erg vies maar we kunnen het koken. Ik draai de doppen erop en stop ze in mijn tas. Alle flesjes zijn gevuld. Ik sta op en loop weer terug. Ik pak mijn pistool en richt op een walker als ik hem zie. Ik haal de trekker over en raak hem in hoofd. Voor het eerst na maanden heb ik Violets pistool gebruikt. Ik was altijd bang het te gebruiken.

Ik haal een keer diep adem en loop dan verder. Niet veel later bereik ik de weg waar de andere zitten. 'We hoorden een schot, ben je oké?' vraagt Rick. 'Ja ik ben oké, ik kwam een walker tegen.' zeg ik. Ik open mijn tas en zet de flesjes water neer. Ik zoek een bak en zet deze op het vuurtje. Ik kook alle bacteriën eruit en verdeel het weer over de flesjes. Ik geef iedereen hun eigen fles. 'Bedankt Savanna.' zegt Tyreese. 'Geen probleem.' zeg ik. Zelf neem ik een slokje van mijn water.

Ik ga naast Aria staan. 'Sorry dat ik net zo bot deed. Dat was niet mijn bedoeling.' zeg ik zacht. 'Geeft niet. We hebben het allemaal moeilijk. Ik verwijt je niks.' zegt ze lief en geeft me een knuffel. 'Ik maak me zorgen om Skyler. Ze was zo close met Beth.' zeg ik zacht. 'Ik maak me ook zorgen.' zegt ze zacht. 'Het komt wel weer goed. Het kost tijd om zo iets te verwerken.' zeg ik.

'We gaan veder.'

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Where stories live. Discover now