Sedmo poglavlje

374 24 2
                                    



Od svih borbi najteže su one u kojima se borimo sami protiv sebe. S jedne strane ima onu zbog koje je njegovo srce prvi put ubrzalo svoj rad, dok se s druge strane nalazi ona koja ga je devet meseci nosila ispod srca, ona pod čijim srcem je njegovo prvi put zakucalo. Naime, svojoj majci je obećao da će ostati kod nje desetak dana, ali kako koja sekunda prolazi, njemu je sve teže da bude daleko od one koju voli. Naravno da voli i svoju majku, ona je definitivno jedina osoba na koju nikada neće moći da se naljuti. Svestan je da je i ona bila uključena u akciju razdvajanja njega i Nine, ali veruje u to da ona to nikada ne bi uradila da je znala koliko je njemu stalo do Nine. Pretpostavlja da je ona samo pala pod uticaj svog muža, njegovog oca. On je sigurno istraživao o Nini i njenoj porodici, pa joj ispričao kako je otac te male, kako je verovatno nazvao Ninu, alkoholičar, a majka psihički nestabilna i ko zna šta još. Majka je, želevši da svog sina jedinca reši sigurne propasti, potpuno zaboravila da razmisli da li on stvarno voli tu devojku. Zabrinuta za njega, pristala je da uradi sve što je otac predložio. U suštini, nije ni otac bio toliko loš, on je, baš poput majke, svom detetu želeo samo najbolje. Ipak, on je, naviknut na to da se Dejvisovi venčavaju sa pripadnicima viših društvenih slojeva, u prvi plan stavio to što je Nina siromašna...

Planirao je da u svojoj domovini provede deset dana, ali po svemu sudeći to se neće ostvariti. Ranije, dok nije znao gde je ona uopšte i šta se dešava u njenom životu, nekim čudom je uspevao da živi bez nje, ali sada, kada zna gde je i s kim je, kada zna da ga voli, jer to jednostavno oseća, on ne može bez nje. Još bi nekako i uspeo da ostane u porodičnoj kući još koji dan da malopre nije razgovarao sa Laurom. Razgovarao je sa Laurom, a misli na Ninu... Zvuči čudno, zar ne? Za to je zaslužna Laura i ono što mu je rekla. Naime, ona ga je obavestila da večeras imaju tzv. žensko veče. Naravno, njemu to nije bilo dovoljno, pa ju je nastavio ispitivati. Koristeći svoj šarm, uticaj koji ima na nju i glumeći zabrinutog i zainteresovanog dečka, saznao je sve što ga je zanimalo. Uz to je čuo i mnogo nebitnih informacija, ali vredelo je. Saznao je da u ženskoj večeri učestvuju samo sestre, a onda morao da sluša šta su sve isplanirale za večeras, da bi tek nakon toga čuo ono što ga je stvarno zanimalo, a to je, naravno, bilo vezano za Ninu. Više od svega je želeo da sazna gde je ona u celoj toj priči. Iako je želeo da prekine Lauru još na samom početku njenog izlaganja i pita je za svoju malenu, odustao je od toga, usput zabeleživši to da joj mora promeniti nadimak. Ma koliko god njemu taj nadimak bio simpatičan i drag, pretpostavljao je da nju podseća na njihovu prošlost, a on to nije želeo. Sa njom je želeo sadašnjost i budućnost, prošlosti se rado seća, ali ni po što ne želi da u njoj budu zaglavljeni.

Bilo kako bilo, na posletku je saznao ono najbitnije, Nina je večeras sama kod kuće.

Od trenutka u kome je to saznao, on nije prestao da misli na nju, mada je i pre toga bila sve o čemu je razmišljao. U ušima mu još uvek odzvanja njen glas, koji ga tiho, gotovo šapatom doziva, kako bi ga stidljivo poljubila u obraz i još jednom ga zagrlila. Još uvek oseća njene meke usne na svom obrazu, njene malene, tople šake na svojim leđima i čvrst stisak njenih tananih ruku oko svog struka. Ukoliko je moguće nekome pokloniti ono što mu već pripada, onda je on to uradio tog dana. Ponovo joj je poklonio svoje srce i svu svoju ljubav. Njegovo srce je, prepoznavši onu zbog koje je prvi put preskočilo otkucaje, onu zbog koje je već godinama slomljeno, zbog koje pati, ponovo ubrzalo svoj rad.

Sada se nervozno šeta gore-dole po sobi. Što više razmišlja o svemu, sve mu je teže da donese odluku. Majka jeste bila najbitnija žena u njegovom životu i još uvek mu je jako bitna, ali više nije jedina. Ma koliko god je voleo, ona više ne predstavlja centar njegovog sveta. Kao što se sve planete Sunčevog sistema okreću oko Sunca, tako se gotovo sve u Krisovom životu vrti oko Nine. Sa njom je mnogo toga iskusio i mnogo toga naučio.

Zauvek tvojWhere stories live. Discover now