Šesto poglavlje

455 25 2
                                    


Usamljena sedamnaestogodišnjakinja i večito popularni osamnaestogodišnjak su se sasvim slučajno ponovo sreli i jedno u drugom pronašli ono za čime su oduvek tragali, iskreno prijateljstvo i ljubav. U društvu nikada nije bila omiljena zato što nije bila bogata, dok je baš zbog toga oduvek bio miljenik gotovo svakog društva. Oko sebe je uvek imao dosta lepih devojaka i pregršt momaka, a opet, često je bio usamljen. Znao je da među njima nema pravog prijatelja i osobu koja ga iskreno voli. A to nije bilo ono što je želeo. On je želeo prave drugove, pa makar imao samo jednog druga ili samo jednu drugaricu. Želeo je da ima nekog ko ga iskreno voli, ceni ga zbog onoga što je on, u njemu ne vidi moć i bogatstvo njegove porodice, ne poštuje isto, već samo njega.

Sa roditeljima se često selio i zbog toga nikako nije uspevao da pronađe osobu kakvu je tražio. Naravno, sve dok nije naišao na nju. Njihov odnos je teško opisati. Oni nisu bili samo drugovi, niti su bili samo partneri. Kod njih se nije ljubav rodila iz prijateljstva, niti se prijateljstvo rodilo iz ljubavi. U istom trenutku su se i zaljubili i sprijateljili. Dvostruka veza, koju su činili prijateljstvo i ljubav, bila je neraskidiva. Nikada nisu bili, ne mogu biti i neće moći da budu samo drugovi, kao ni samo dve osobe koje se vole.

Iako su oboje svesni toga, poslednjih mesec dana pokušavaju da izgrade samo prijateljski odnos. On smišlja način na koji će je ponovo osvojiti, a ona razmišlja šta da uradi kako bi ispravila grešku koju je sama napravila.

Svakog utorka joj poklanja po buket lala, za svaku nedelju njihovog tzv. prijateljstva. Svakog dana je poljubi u obraz na rastanku, ponakad je i zagrli. Neretko je zamoli da mu skuva kafu. ,,Niko je ne kuva kao ti", govori joj. To vreme koristi da je gleda. Ona je, naizgled, predana kuvanju kafe, a zapravo sve čega je svesna jeste njegov pogled. Iako to ne želi da prizna, nadala se da će joj prići. Ni njemu u tim trenucima nije lako, ali zna da tako mora biti.

Nakon radnog dana ponekad bi se sreli u domu Robertsovih. Kad god bi se susreli, njih dvoje bi porazgovarali. Nije to bio usiljen razgovor, već zanimljiv i krajnje opušten. Često bi se i našalili na račun ovog drugog. Dešavalo se i da ona pocrveni zbog nekog njegovog komentara. U tim trenucima su Lari bili preslatki. Razmišljala je o tome kako bi njih dvoje bili lep par, ali bi brzo odbacila tu misao, jer je on, pobogu, dečko njene sestre. Mada, istini za volju, ne veruje previše u njihovu vezu. Laura je, kako tvrdi, zaljubljena kao nikada do sada, a Lara u to ne veruje. Zna ona da je Lauri stalo do njega, ali nekako oseća da njih dvoje nisu jedno za drugo. Nema te vatre, tog sjaja, te sreće, nema te ljubavi, one koja se oseća u vazduhu, nema te snage i energije u njihovom odnosu, pogledu. Nekako joj se činilo da je Laura, zbog prevelike želje da se konačno ludo zaljubi i beskrajno zavoli, da konačno pronađe onog pravog, idealizovala Krisa i samim tim sebe ubedila da ga voli više nego što ga zapravo voli. Voli ga ona, ali više voli svoju ideju o njemu.

Laura je bila osoba koja je navikla na to da sve uvek bude po njenom i da joj svi udovoljavaju. Naviknuta na to da uvek dobije sve što poželi, ona u Krisu vidi izazov. Želi da baš ona bude ta zbog koje se on promenio. Iako naizgled ima sve ono što joj je potrebno da osvoji nekog muškarca, ona kod njega nema šanse. Ona mu je samo trenutna zabava, po Larinom mišljenju. Ona mu je, zapravo, samo prepreka, smetnja na putu ka onoj koju voli, zbog koje se promenio. Ipak, to niko sem njega ne može znati, ali mogu nagađati.

I Lara i Laura su jako inteligentne. O njihovoj inteligenciji ne svedoči samo činjenica da su fakultet završile u roku i sa jako visokim prosekom. Pored toga što su jako pametne, njih dve su i lepe devojke, prelepe su. Obe imaju prirodno braon kosu i iste takve oči. Lara ima kovrdžavu kosu, dok je Laurina blago talasasta. Lara je niža, ali je zato uvek u štiklama. Obe imaju savršeno telo i pripadnike suprotnog pola definitivno ne ostavljaju ravnodušnim. Fizički su jako slične, dok su karakterno gotovo potpuno različite. Lara je avanturista i svaki dan živi kao da joj je poslednji, dok se to za Lauru ne bi moglo reći. Lara je jako otvorena i komunikativna, za nju gotovo da ne postoji tabu tema i jako je teško nju postideti. Ni Laura ne pocrveni tako lako i često, ali je dosta zatvorenija. Za Laru bi se reklo da voli čitav svet, dok biste pomislili kako Lauri niko ne odgovara u potpunosti, ali to nije u potpunosti tačno. Ono što je karakteristično za obe jeste iskrenost. Ono što donekle karakteriše Lauru, a jedna je od upečatljivijih crta Larine ličnosti, jeste uočavanje i pamćenje sitnica. Onda kada izgleda najnezainteresovanije, Lara zapravo najpažljivje sluša svog sagovornika. Bez mnogo truda zapamti ono što joj drugi govore i lako poveže sa onim što već zna. Iako poveže mnogo stvari u sekundi, pa samim tim u glavi stvori sliku nekog događaja, često se pravi da ne zna ništa i na taj način prikupi dodatne informacije.

Ma koliko god naivno izgledala, nije uspela da prevari Krisa. U životu je upoznao mnogo žena i svaku od njih je pažljivo posmatrao, pa bi se moglo reći da donekle razume žene. Shvatio je da je Lara jako pametna i znao je da će, ukoliko on ne odigra pametno, ona shvatiti da se između njega i Nine dešava nešto. Zato se prema njoj ponašao slično kao prema Nini. I pored toga, Lara je uvidela razliku u ponašanju njene drugarice. ,,Kristofer mi je zatražio da budemo prijatelji, a ja sam, s obzirom na to da je on Laurin dečko, pristala na to", rekla joj je Nina, kada joj je objašnjavala svoj odnos sa Krisom. Pa je, pre nego što je Lara stigla da kaže bilo šta, nastavila sa svojim objašnjenjem, govoreći joj da je svesna toga da je time srušila svoje pravilo da sa klijentima nema ništa sem poslovnog odnosa. Tu, naravno, nisu spadali njeni prijatelji kojima je bio potreban advokat. Ali, kako kaže, i Kristofera je, zbog Laure, svrstala u grupu prijatelja. Nina je mrzela to što je lagala svoju drugaricu, koju voli kao sestru, ali nije imala izbora. Lara je, s druge strane, mislila da tu ima još nečeg, ali nije želela da ispituje Ninu. Jednom je čak pomislila je ovaj Kris zapravo Ninin Kris, ali je brzo odbacila tu misao. Ako Nina bude osećala potrebu da joj nešto kaže, reći će joj, a ona joj sigurno neće otvarati stare rane.

*

Naviknuta na to da u njenu kancelariju dolazi utorkom, začudila se kada ga je danas, u petak, njena sekretarica najavila. Naime, mesecima nije išao u rodnu Škotsku, pa ga se majka uželela. Kako bi udovoljio majci, koja je, bez obzira na sve, osoba koju najviše voli, on danas odlazi kod nje. A sada je došao da se pozdravi sa svojom ,,drugaricom". Kako kaže, sa svima se pozdravio, tako da do odlaska na aerodrom nema nikakvih obaveza. Lagala bi kada bi rekla da zbog toga nije osetila radost i neku toplinu oko srca.

Nasmejala se i zahvalila mu na takvoj pažnji.

,,Ipak si ti posebna", rekao joj je, pa brzo dodao jedno drugarice, kada je shvatio da bi je prvim delom rečenice mogao uplašiti.

Najmanje dva sata su proveli pričajući i smejajući se. Još jedan dan je u potpunosti posvetila njemu i zanemarila posao. Srećom, danas nije imala zakazan ni jedan sastanak. Pričali su o mnogo čemu, ali ne i onome što se među njima dešava, bar ne rečima. U par navrata su samo gledali jedno drugo i bez i jedne jedine reči rekli ono što su oboje želeli da čuju, ali se nisu usuđivali da izgovore. Nakon toga bi nastavili razgovor potpuno normalno, samo što su oboje bivali sve srećniji i srećniji.

Na samom početku joj je rekao da pre odlaska na aerodrom nema nikakvih obaveza, te da planira da to vreme provede sa njom, pa je to i ispunio. Ipak, sada je morao da krene. Ustao je, usput ispravivši nogavice svojih pantalona, i obavestio je da je vreme da krene. Poželela mu je srećan put i lep provod, pa mu je prišla i snažno ga zagrlila. I on je nju zagrlio, čvrsto ju je privio uz sebe, kao da je ne planira ikad više pustiti, kao da je planira ubaciti u sebe i zauvek je tu zadržati. U ovom trenutku i jeste pomišljao na to, kako bi je doslovno uvek nosio u sebi, a ne samo u svom srcu...

________

Koliko god se trudila da nastavak postavim što pre, u tome ponovo nisam uspela... Ipak, za sledeće poglavlje imam jako interesantnu ideju i nadam se da ću kroz par dana postaviti nov deo. Takođe, nadam se da će vam se i ovaj, a i sledeći nastavak dopasti. <3

Hvala vam što ste uz mene. Iskreno, ne volim kod sebe to što tako retko postavljam nastavke, ali to je zbog toga što želim da ova priča bude stvarno dobra i ne želim da pišem koje kakve gluposti, kako sam to ranije radila. <3

Ovo je još jedno poglavlje bez neke radnje, ali je na neki način uvod u sledeće. Nisam ih mogla spojiti, jer bi to bilo stvarno predugo. :) <3

Volim vas,
M! <3

Zauvek tvojWhere stories live. Discover now