Drugo poglavlje

891 48 6
                                    

Iako je bio odlučan u nameri da svakodnevno prikuplja informacije o njoj, Kristofer ni nakon tri meseca nije saznao ništa o Nini. Sudbina je, izgleda, za njega imala drugačije planove. Tačnije, njegovi roditelji ili, još preciznije, njegov otac.

Dok je on u svojoj glavi kovao planove kako da je pronađe, otac mu je nametnuo nadgledanje izgradnje hotela u Italiji. Na samom gradilištu nije imao puno obaveza, zahvaljujući jako sposobnoj Lauri, arhitekti, ali imao je mnogo drugih obaveza. Morao se pozabaviti papirologijom. Bez obzira na Laurinu stručnost i sposobnost, svakodnevno je obilazio gradilište. Imao je sastanke sa radnicima na gradilištu, ali i samo sa Laurom. Tražio je osoblje za hotel i razgovarao sa kandidatima.

Karakteristika hotela Dejvisovih jeste da je svaki komad nameštaja pažljivo odabran. Članovi porodice su uvek sami birali nameštaj i time gostima pružali toplinu doma. Kako ne bi sve radio sam, društvo mu je pravila Laura. Dosta vremena su proveli zajedno i bila mu je od velike pomoći. Laura je rodom iz Engleske, ali je zbog ovog projekta došla u Italiju. Puno su se zbližili radeći zajedno, a ona nije ostala imuna na njega. Šta više, zaljubila se, a on je bio samo muškarac. Muškarac, koji je bio sa mnogo devojaka, dok je voleo samo jednu i u svega dve bio zaljubljen. Laura je lepa devojka, muškarce ne ostavlj ravnodušnim, a njemu je prijalo da bude u njenom društvu.

Bio je samo muškarac, te je kao takav, uz par čaša, odnosno flaša, vina i malo njenog zavođenja, završio u njenom krevetu. Ona se probudila sva srećna i poletna, dok je on bio mamuran. Glavobolja, bila je posledica sinoćnjeg pijanstva, ali i situacije u kojoj se našao. Prethodne večeri je ostao u njenom stanu i sada mu predstoji jako neprijatan razgovor, u kom treba da joj objasni da je to to. Nije mu to bio prvi put da doživi avanturu za jednu noć, ali jeste da se petlja sa nekom od devojaka sa kojima radi. Planirao je da joj, kao po običaju, kao i svim ostalim devojkama, objasni da je to sve. Nadao se da ona spada u onu grupu devojaka koje su to njemu saopštavale. Takve devojke su mu bile draže.

No, sada se našao u nešto drugačijoj situaciji. Njeno zaljubljeno srce nije ni pomišljalo na tako nešto. Ona je smatrala da su oni sada u vezi, te mu je detaljno objasnila sve ono što je do sada praktikovala. Rekla mu je da nikada ranije nije doživela tako nešto, mada, kako je rekla, to je verovatno zato što nikada do sada nije bila tako jako zaljubljena. On je shvatio da će, ukoliko je sada ostavi, doći do prekida njihove saradnje. Takođe, znao je da ga ona, ma koliko god profesionalna bila, nikada neće gledati samo i isključivo kao poslovnog saradnika. Znao je da im predstoji još jedan projekat, projekat koji je dogovarao u onom periodu kad je upoznao Sofi. U planu je imao i izgradnju hotela u Londonu. Nije želeo da traži drugog arhitektu, a i bio je svestan činjenice da mu ona može zagorčati život i znatno otežati izgradnju tog hotela, te je rešio da pristane na vezu sa njom. Nije mu to bio prvi put da će biti u vezi sa devojkom koju ne voli. Isključujući Ninu, i Sofi možda, ni u jednu od njih nije bio stvarno zaljubljen. Znao je da neće još dugo pronaći Ninu, pa se zato i odlučio da uradi tako nešto. Planirao je da raskine sa Laurom, pre nego što se uopšte i pojavi pred Ninom. Želeo je da bude potpuno slobodan za nju, bez obzira na sve.

U njegov život je ušla Laura, još jedna devojka koja ima njegovo telo, dok njegova duša pripada Nini. Za razliku od Kristofera, Nina je nekoga zavolela. U njen život je zakoračio Robi i uspeo da je natera da ga zavoli. Uspeo je zahvaljujući svojoj lepoti i nekoj jako, jako čudnoj šarmantnosti. Ispunio joj je svaki slobodan trenutak. Jako brzo se privikla na njegovo prisustvo. Obožavao je maženje, zahtevao pažnju i nežnost, a ona mu je to srdačno poklanjala. Noći više nije provodila sama, društvo joj je pravio on. Čak su i sam krevet često delili. Pošlo mu je za rukom ono što mnogima pre njega nije, zavolela ga je, uz njega se osećala sigurno, opušteno, znala je da će je voleti bez obzira na sve i da je nikada neće osuđivati, ma šta god ona uradila. Pored njega, volela je samo oca, sada umesto te ljubavi oseća bes; brata, zbog kojeg oseća prazninu. Nedostaje joj mnogo, i previše. Zna da i on nju voli, bez obzira na očeve reči. Kad god ju je otac udario, Nina bi u očima svog mlađeg brata ugledala bol. Znala je da bi je on zaštitio da je mogao, ali nije, bio je previše slab u poređenju sa njihovim ocem. Treća osoba koju je volela, posmatrajući muški rod, jeste bio Kris. On je za nju bio poseban i tako će zauvek ostati.

Zauvek tvojWhere stories live. Discover now