33.Bölüm

8.8K 646 12
                                    

Taksiden inip eve kadar giden yolun geri kalanını yürüyüp , bu sırada da sindire sindire düşünmeye karar verdim .

On bilemedin on beş dakikalık yürüme mesafesi sonrasında eve ulaşacaktım . Bu süre içerisinde gelecekte nasıl davranmam gerektiği ile ilgili kararların en azından bir kısmını belirlemeliydim . Bunlar içinde en öncelikli olanı Gönen ' i aramalı mıydım yoksa aramamalı mı ? Olanıydı . Hadi bundan geçtim o aradığın da nasıl davranmalıydım . Artık , onun içinde bulunduğu şartları biliyordum ve benim yüzümden ailesiyle yani babasıyla arasında sorun yaşansın istemiyordum . Kafam çok karışıktı aşkıma sahip çıkmalı ve ne olursa olsun Gönen ' in elini bırakmamalı mıydım yoksa yoksa .. İkinci ihtimali düşünmek bile istemiyordum . İstemiyor olmam beynime sızan düşüncelere engel olamıyordu maalesef . Düşünceler sızmakla kalmıyor bütün ağırlığıyla karar mekanizmama baskı yapıyordu .

Kendi iç dünyamın dayanılmaz gerilimi adımlarımı hızlandırıp bir an önce eve ulaşabilmem için bana itici güç veriyordu . Hızlı hızlı adım atarsam sanki kararsızlık buhranından kurtulabilirmişim , düşüncelerimi adımlarımın gerisinde bırakabilirmişim gibi eve yaklaştıkça adeta koşar adım hareket etmeye başlamıştım . Tam apartmanın önüne geldiğimde telefonumun çaldığını duydum ve ani fren yapan araba misali pat diye durdum . Ekrana bakmasam bile arayanın Gönen olduğundan adım gibi emindim . Telefonun üçüncü çalışında yürüyüşümün nefesime verdiği düzensizliğe ayar verip , sesimi normal tutmaya çalışarak arayanın Gönen olduğunundan emin bir şekilde cevap ver imgesini sağa doğru kaydırdım .

    "  Efendim  , Gönen "

    " Şebnem !  Nasılsın ?  Daha iyisin  değil mi ? Toparlayabildin mi  kendini ? "

   O  sorularını  telefonun  öbür  ucundan  sıralarken , ben de  ona cevap  niteliğinde  verilecek  kelimeler  arıyordum  kafam da . O  dün  akşamdan  sonrası  için   soruyordu  durumumu  doğal  olarak  , sabahtan  bu  zamana  kadar  olanları  bilmediği  için . Bense  her  iki  zaman  diliminde  yaşananların  tek  tanığı  olarak  iç güdüsel  olarak  kötüydüm  ama  sabah ki  buluşmam dan  sonra  daha  kötü  oldum  diyemezdim . Tek  olay  üzerinden  değerlendirip  Gönen ' i  olduğundan  daha  üzgün  hale  getirmemek  için
     " Daha  iyi  olduğumu  söyleyebilirim "  dedim . Yalan  söylemiştim . Yalan  söylemenin  bana  yaşattığı  duygudan  nefret  etmiştim  ama  bu  durumda  yapılacak  en doğru  şeyi  yapmıştım .

    Aldığı  cevaptan  rahatlamış  olduğunu , daha  sonra  kurduğu  cümlede ki  sesinden  anladığım  Gönen  devam  etti

  " Bunu  duyduğuma  sevindim . Dün  akşam  için  senden  tekrar  tekrar  özür  dilerim . Bugün  seni  biraz  geç  aramamın  sebebi de  hem  biraz  kendini  toparlaman  hemde  dinlenmen  içindi . Sana  buluşalım mı  diye  sormayacağım  bugünü  kendine  ayırmak  isteyeceğini  düşündüm "

    İçimden  Allah ' a  şükrettim . Bugün  bu  Gönen  bile  olsa  Turhanlı  ailesinin  başka bir  ferdiyle  daha  buluşup  görüşmek  istemiyordum . Bunu  ona  açık  bir  şekilde  olmasa da  ima  yoluyla  söyledim .

   "  Senin  için de  yorucu  ve  zor  bir  akşamdı  bugünü  ikimiz de  kendimize  ayırsak  hiç  fena  olmaz "

   " İyisin  değil mi ? Yani  seni görmüyorum ya  o  yüzden  tekrar  soruyorum "

   " Evet , iyiyim  beni  merak  etme  "  derken  istemeden de  olsa  gözlerim  doldu . Ağlamak  üzere  olduğum  ve  sesiminde  gözyaşlarıma  değişim  olarak  eşlik  etmesine  izin  vermemek  için  çabucak

Gümüş Kaşık (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin