Tizennyolcadik

386 15 12
                                    

Author's note: Boldog Karácsonyt mindenkinek és ne szídjatok ezért a részért! Szeretlek titeket nagyon :) 4500  szó, mert megérdemlitek :) 

Hux úgy tett, ahogyan mondtam, lassacskán elküldte minden héten a papírmunkája felét és én álmatlan éjszakákat töltöttem el a papírokkal. Jobb volt így, legalább nem volt időm olyan sokat gondolkodni. Jobb volt így, legalább nem visszhangzott tovább Hux mondata, hogy ő nem félne a haláltól, ha a szerelem vinné el. Annyira megmaradt bennem ez, az arca, a hangja, facsarta a szívem. Eddig sosem beszélt nekem ilyen dolgokról és fogalmam sem volt, hogy vannak ilyen mértékben gondolatai a halálról és rólam. Még mindig képes meglepni ez a férfi. A tervem azért bevált, ez lenne a lényeg, mert Hux ideje kissé felszabadult és a találkozásaink megszaporodtak, persze az elővigyázat határain belül. De néha csak azért jött át, hogy velem legyen, mert túl fáradt volt még szeretkezni is. Nem bántam különösebben, az számított, hogy a karjaiba furakodhatok és ott aludhatok el. A pánikrohamai már nem voltak olyan sűrűk, bevallása szerint. Én is úgy láttam, hogy könnyebben és nyugodtabban alszik el mellettem. Ennek örültem a legjobban, hogy valamivel tudtam segíteni. A bőre színe is jobb volt, nem annyira sápadt, de a bordáit még mindig ki tudtam tapintani. Nem tudom felhizlalni, ha még a közelében sem lehetek.

Minden éjszaka, amikor a lapok mellett ültem, magam előtt volt, hogy Hux is ugyanezt teszi, csak messzebb tőlem. Ez a gondolat nyugalmat hozott. Ő is kávé mellett, a lapok fölé görnyed és átkozza a rendszert. De mégis, egyfajta büszkeség öntött el, hogy azért volt haszna rávennem az akaratomra, mert mindenki csodálni kezdte Hux tábornokot a 'teljesítménye' miatt, hogy még nem őrült meg a papír, mert 'lám a táltos Hux tábornok úgy vet véget a papírmunkának, mint más a kávéjának'. A vezetőség el volt ragadtatva, persze Kylo-t kivéve, ő Hux-ot szemelte ki legnagyobb ellenségének. Úgy tűnt mindent meg akar tenni, hogy megkeserítse az életét, ott ugrál a vezetőségeik előtt, mint egy kiskutya, de ha egy erőérzékeny ujjal is hozzáér a kapitányomhoz, én leszek a rémálma abban biztos lehet. Már most úgy nézünk egymásra, mint véres rongyra, hát ha még tényleg csinál valamit, akkor aztán nem fog érdekelni, hogy mennyire keresi azt a kulcsot Luke Skywalker térképéhez, úgy fogom szíven lőni, mint annak a rendje. Igen, az térkép, hetek óta csak erről szól minden, és minden valamiért még Kylo köré csavarodik, mintha egy kulcsfontosságú karakter lenne. Szerintem csak ugrál ide-oda, zúzza a hajónk és még több gondot okoz az én Hux-omnak. De nekem nem kellene ennyire véleményem legyen erről, csak kellene teljesítenem a feladataim és elszórakoznom szépen Carter hadnaggyal, aki mindent tud a hangárról és a TIE vadászokról és az egész szünetem kitölti. Coris tiszt meghúzta magát és rájött, hogy leketyegett, csak néhanapján jött közelebb és váltott velem pár szót.

A napok viszont rohamosan teltek és még magam is néha elvesztettem az időérzékem, Hux papírmunkája és a saját munkám miatt a napok egybefolytak, akkor aludtam, amikor tudtam és a programom fel volt dúlva, ám magam csakis azzal tudtam megnyugtatni, amivel Hux is nyugtatja magát: hogy ezt megéri csinálni kettőnk miatt csinálni. Egek, ha belegondolok, hogy hányszor kalandoztak vissza a féltett titkunkra, hányszor keltem fel úgy az éjszaka közepén egy álomból, amiben együtt voltunk. Ha nem arról álmodtam, hogy vadul egymásba olvadunk, akkor néha csak arról álmodtam, hogy egy tenger partján ülök egyedül. Ez az álmom elég sokszor volt már, még fiatalabb koromban is, mindig csak ott ültem a parton és néztem a tenger kékjét, megnyugtató volt. Nem tudtam ezt megmagyarázni, de sokkal jobban örültem egy ilyen álomnak, mint a mostanában megszaporodó rémálmainak, amiben Hux-nak mindig más módon esik baja. Ilyenkor megváltás volt az ébresztőórám.

Minden esetre, még három hétig teltek csendesen a napjaink, mindenki végezte a dolgát, de az utóbbi két napban már össze kellett szedjem magam, hogy lépést tudjak tartani, ugyanis az események felpörögtek: Az Ellenálló pilóta, akinél eddig a droid volt megszökött és a Jakku felé tartott, ám ott lelőtték út közben. A hajó lezuhant ugyan, de a pilóta nem került meg, ugyanúgy a droidot sem tudják hová került. Azt viszont tudták, hogy egy ideig egy lánynál volt, őt viszont elfogták. Őt Kylo vette kezelésbe, tegnap este óta, de eddig sikertelenül. Elég kielégítő számomra a tény, hogy egy lány úgy tűnik, kifog rajta.

A Hadnagy és én // Star Wars [1]Where stories live. Discover now