37 (14)

463 30 11
                                    

'Ik heb iedereen bijeengeroepen omdat ik een verrassing heb. Iedereen die minstens een voldoende voor zijn, of haar, vorige proefwerk heeft gehaald, gaat morgen, de 31ste, naar Zweinsveld. Ook krijgt iedereen daar een nieuwe ketel,' vertelt professor Sneep.

Er klinkt zacht gejuich.

'Ik zal nu degene die meegaan opnoemen.' Hij pakt een briefje en leest op. 'Patty Park, Hermelien Griffel, Marcel Lubbermans, Padma Patil, Cho Chang, Iris Bolk, Benno Zabini....' Sneep noemt nog een tiental aan namen op en verteld dan de laatste naam 'en tot slot, Draco Malfidus.'

Draco zucht van frustratie. Hij had helemaal geen zin om naar Zweinsveld te gaan, om daar gezellig te doen. Laat hem lekker in zijn bed liggen, denkt hij.

Hermelien knijpt zacht in zijn zij. Zij gaat ook mee naar Zweinsveld, dus waarschijnlijk wordt er van Draco verwacht dat hij schattig, hand in hand, naast Hermelien zou lopen. En natuurlijk zou hij dan een paar kadootjes voor haar moeten kopen in dat ene schattige winkeltje. De enige leuke winkel die er bestaat is Odius en Oorlof en die zit niet eens in Zweinsveld.

Wat een "leuke" dag wordt het morgen.

In zichzelf mopperend loopt Draco naar zijn kamer, waar Harry al op zijn bed zit. Om nog even duidelijk te maken dat hij niet van Harry gediend is, sist hij: 'als ik merk dat er morgen ook maar een van mijn spullen verplaatst is als ik er niet ben, dan ga je eraan'. Maar zoals gewoonlijk reageert Harry niet.

Gefrustreerd loopt Draco naar zijn bed, waar hij hard zijn spullen op gooit. Hopelijk kan hij nog iets verzinnen om onder morgen uit te komen.

-----------------

Ik beloof dat de opkomende hoofdstukken beter en langer worden :')

He's mine ~ Drarry fanficWhere stories live. Discover now