9

608 42 13
                                    

De lange gang is erg donker, er hangen alleen een paar fakkels die een zwak licht geven en in de gang hangt een sterke geur. Het ruikt er als een mengeling tussen vieze sokken en oude, mannen deo. Harry haalt met een vies gezicht zijn neus op en loopt naar de plek waar als het goed is de kamer zou moeten zijn. Hij ziet alleen niet in welke kamer hij moet zijn, omdat het zo donker is.
'Lumos,' mompelt Harry zacht en zijn toverstok licht op. Hij schijnt met zijn toverstokken op de deuren op zoek naar het getal "15".
Hij schijnt op de eerste deur, waar met grote blokletters het getal 17 geschreven staat. Bij de volgende deur herhaalt Harry dit en nu staat er het getal 16. Bij de derde deur staat, zoals verwacht, het getal 15 sierlijk gegraveerd in de deur. De zilveren 1 en 5 schitteren in het licht van Harry's toverstok.
Harry wil net naar binnen gaan als zijn oog valt op een naambordje die onder het getal gehangen is. De letters zijn erg klein, dus hij zet zijn bril wat rechter en kijkt goed naar de twee letters die er geschreven staan. Het zijn initialen, waarschijnlijk van de persoon die ook in deze kamer slaapt.
Harry's hart slaat een hartslag over als hij de initialen leest en het tot hem binnendringt wat dit betekent en wat dit voor consequenties heeft.
'D.M'.
Draco. Malfidus.
Harry slikt en zijn gedachtes beginnen allerlei scenario's aan te maken van Malfidus die Harry kleineert, minacht en misschien wel vervloekt. Want als Malfidus inderdaad ook een dooddoener is, net zoals zijn vader, dan zal het voor Voldemort veel makkelijker zijn om Harry op te sporen en te vermoorden met een enkele spreuk.
Dat hij met Draco op een kamer ligt, verklaart ook waarom de sleutel zilver is en een groen lintje heeft, dat zijn namelijk de kleuren van Zwadderich.
Harry kan zichzelf wel voor zijn hoofd slaan want ergens had hij het al kunnen zien aankomen. Hermelien had namelijk aan Harry verteld hoe "zielig" en hoe "eenzaam" Draco op zijn kamer zat en dat hij echt behoefte had aan een beetje gezelschap. Zij had hem verteld dat zij graag bij Draco op zijn kamer was gaan liggen, als er geen strikte "jongens en meisjes gescheiden" regel was.
Hij had het gewoon aan kunnen zien komen.
Harry sluit even zijn ogen en haalt diep adem, waarna hij vastberaden zijn sleutel in het sleutelgat steekt en omdraait. Als hij de deur opendoet en in de verlichte kamer kijkt, ziet hij iets wat hij eigenlijk niet had willen zien.
_________________________
Ik ben bijna jarig! :)

Oke.... over vier maanden pas......
Kms

He's mine ~ Drarry fanficWhere stories live. Discover now