Kapitel 3

66 8 0
                                    

Solen lyser in genom fönstret. Jag vaknade av att Octavia knackade på dörren, men brydde mig inte. Det är då jag kommer på det. Idag slår gongongen.
- Halleu, lilla vännen ! Säger dockan sammtidigt som hon kommer in i min svit. Dags att hoppa upp ! Jag reser mig trött upp och mumlar att jag kommer till frukosten om fem minuter. Hon ler och nickar. När hon har gått går jag fram till min gigantiska gardrob. Jag plockar plagg på måfå. En grön blus, tajta byxor och några vanliga skor. Sedan går jag till frukosten.

Hon har suttit och stirrat på mig hela morgonen. Adrieene. När jag kom till frukosten ropade karriäristerna på mig. De brydde sig inte om Joshua som tittande undrande på mig. När vi äntligen ätit klart i tystnad börjar den monstruösa killen från distrikt 2 - Leon som han heter, prata taktik. Han berättar att när gongången slår, ska alla vi sju personer in i blodbadet. Adrieene och Leon ska ta vapen. Eftersom de är ifrån distrikt två hanterar de vapen ännu mer skickligt än de andra karriäristerna. Diamond och Pinne från distrikt ett fokuserar på mat. Cori och Lea från distrikt 4 fokuserar på redskap. Och jag, ska bara försöka överleva.
- Uppfattat ? Frågar han sedan. Alla nickar. Det är då jag ställer frågan.
- Varför vill ni ha mig i lag ? Det dröjer en stund innan ett svar kommer. Det är Lea som svarar.
- Vi tror du är smart. Säger hon nonchalant och rycker på axlarna. Sedan hörs pipet, som betyder att vi måste bege oss till luftskeppet som ska ta oss till arenan. Vi går i grupp, och längre fram ser jag Joshua. Han går brevid en liten kille som jag tror är ifrån distrikt 6. De är trogligen bundförsvanter, men man kan aldrig vara säker.

Luften slår emot oss alla när vi kommer ut på taket där luftskeppet står. Det är en varm sommarvind, och jag vill hem. Motoroljan svider i näsan på mig, och jag blir livrädd. Om en timme kan jag vara stendöd. Helt död.
Vi går fram till den och alla klättrar upp för en stege som leder in i skeppet. Vi intar våra sittplatser som är markerade med vårt distriktnummer. Jag hammnar brevid Diamond, flickan från distrikt ett. Till vänster om mig har jag pojken ifrån distrikt 6 som troligtvis är Joshuas, min distriktpartners lagkamrat. Jag studerar honom i smyg. Han. Måste var högst tolv. Hans krulliga bruna hår sprutar åt alla håll och kanter. Han är fräknig, och verkar nervös, vilket inte är så konstigt. Ett sus hörs och vi lyfter. Jag möter Adrieenes blick och hon ler hotfullt mot mig. Jag förstår inte vad hon har emot mig, vad har jag gjort ? Min tankegång avbryts då en kvinna, troligtvis 40 år gammal kommer fram med en spruta. Utan att fråga eller säga någonting så trycker hon in den i min arm. Smärtan är enorm, men försvinner lika snabbt som den kom.
- Spårningsapparat. Säger hon kort.

Tiden går. Alla blir nervösare och nervösare. Sedan stannar vi.
Distrikt ett går av först. Sedan distrikt 2, sedan 3. Tillslut är det våran tur. Joshua går bakom mig och han viskar någonting i mitt öra.
- Varför ?
Vi leds åt olika håll. Fem fredsväktare omringar mig och vi går längst en lång vit lång korridor. Vi kommer fram till ett rum. De stänger in mig, och jag hoppar till då jag inser att jag inte är ensam. Min stylist, Venia, är även härinne. Hon ler och håller fram en outfit. Gröna kamoflerade byxor samt jacka, en grå tröja och gråa skor, fodrade.
- Jag tror det blir kallt. Säger hon. Jag nickar och tar emot kläderna. En röst börjar räkna ner. 10, 9, 8...
- Ställ dig i hissen. Säger Venia och ler lite smått.
- Tack för att jag fick jobba med dig. Säger hon och en glasruta stänger mig inne. Jag hissas upp, och möts av en kall vindpust.

---
Kap. 3 :)
Hoppas ni tycker den är bra ! Hur mår ni alla ?
Kap. 4 kommer ut imorgon eller i övermorgon :)

Cold Environment Where stories live. Discover now