12.Fejezet

4.4K 250 6
                                    

A Nap halvány fénye sejtelmesen bevilágította az, egy kicsit poros, szobát. Az ősrégi bútorokon megtört a halvány fény, így már nem is tűntek annyira antik daraboknak.
A tekinetemet levezettem a, félig-meddig rajtam alvó, fiúra. Shawn arcán megtörtek a napkelte sárgás színei, így kiemelve gyönyörű vonásait. Mintha egy tökéletesen megfestett kép lenne. Békésen aludt, mint akinek semmi gondja nincs. Elmosolyodtam a gondolatra. Békésen, gond nélkül. Nem is mi lennénk.
Óvatosan kimásztam alóla, majd az ablakhoz mentem. A fény narancsszínnel  ruházta fel a tó ragyogó víztükrét. A fákon már nyíltak a halványrózsaszín virágok és a természet lágy zaját már megalapozta a virágok körül repülő méhek, akik nemrég ébredtek álmukból. Hiába volt mégycsak tavasz, az élet már most mekezdődött a kis tó környékén. Viszont még így is láttam a távolban húzódó hegyek tetején büszkén csillogó havat, ami még az előző telet hirdette.
Homlokomat a hideg üvegnek döntöttem, teljesen belemerülve a gondolataimba. Az emlékek egyesével törtek elő, én pedig csak mosolyogtam rajtuk. Mintha az egész életem lepergett volna a szemem előtt egészen a tegnap estéig.
-Jó reggelt!-Hallottam meg az ismerős hangolt a hátam mögül.
-Jobbat!-Feleltem mosolyogva, miközbe hátrafordultam. Arcán látszódott az ágynemü gyürődése, pontosan úgy nézett ki mint egy nagy gyerek.
-Tudom, hogy jól nézek ki, de azért kérlek ne bámulj ennyire látványosan!-Mondta, de közben elnevette magát.
-Nem téged bámullak-ugrottam bele az ágyba-csak bambultam rád, az két külön dolog-javítottam ki őt.
-De a lényeg, hogy szeretsz nézni-mosolygott rám, mire én kinyújtottam rá a nyelvem. Igen, így viselkedik két érett és felelősségteljes fiatal.
-Ma mit fogunk csinálni?-Kérdeztem.
-Arra gondoltam, hogy megnézhetnénk milyen meleg a tó-mosolygott gonoszan.
-Ez nagyon jó lenne, csak van egy kis probléma. Kurva hideg a víz-a végét már ordítottam az arcába-de mivel túlságosan is hasonlítok rád és mivel a büszke kanadai sosem fázik, így menjünk. Csak megcsinálom a reggelit-nyomtam egy puszit Shawn arcára, majd kipattantam az ágyból és nekikezdtem a reggelinek.
-Shawn!-Kiáltottam az emeleten lévő szobába.-Van egy kis gond a reggelivel.
-Gond? A reggelivel?-Kérdezte, miközben lerohant a lépcsőről, khmm, félmeztelenül.
-Ja-feleltem-nincs itt kaja.
-Azt elfelejtettem-hajtotta le a fejét nevetve, miközben felevette a, kezében lévő, pólóját.
-Akkor most vagy elmegyünk kaját venni, vagy éhezünk.
-Irány a kocsi-futott ki a házból. Én pedig nevetve mentem utána. Egy idő után Shawn visszafordult, hogy tudja, hogy én hol vagyok, de amikor meglátta, hogy mennyire lemaradtam, visszafutott hozzám és felkapott a vállára.
-Shaaaaaawn!-síkítottam-Tegyél le!
-Kérésed számomra parancs-tett le a kocsi előtt.
-Ez mégis mire volt jó?-Kérdeztem hangosan.
-Mert hamarabb a kocsihoz értél-mosolygott, mire én csak fújtam egyet és beültem a kocsiba.
A város, aminek a legszélén van a nyaraló, szerintem az egyik legrégebbi város a környéken. A nemrég lebetonozott út itt-ott berepedezett, hatalmas barokk és gótikus házak magasodtak a szűk sétálóutcák felé. Az emberek alig ismerik a kisvárost és ide csak azok jönnek, akiknek elegük van a folytonos nyüzsgésből. Imádom ezt a várost. Maga az idő. Ehhez képest a legdrágább autók parkoltak egymás mögött, dizájner ruhákban járkáltak a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Az egyik legfurább párosítás a világon, de nekem tetszik. Valahol a távolban egy templom harangtornya tört ki az ég felé.
-Itt vagyunk-mondta Shawn, én meg robotszerűen kiszálltam az autóból.
A város látványától lenyűgözve indultunk el hazafele is.
-Szerintem nagyon hideg lesz a víz-mondtam, de Shawn makacsan ragaszkodott a véleményéhez, miszerint nem fogunk halárafagyni.-De fürdőruhát sem hoztam-mondtam, miközben Shawn pontosan tudta, hogy kettő is lapult a táskám alján.
-Szerintem ezt is meg lehet oldani-időközben a házhoz értünk. Amint kiszálltam a kicsikémből megcsapott a meleg, már szinte forró szellő.-Na! Tudom, hogy hoztál magaddal fürdőruhát. Irány fel öltözni!
Gyorsan kivettem a fürdőruhámat és befoglaltam a szobánkhoz tartozó fürdőt. Két perc múlva már egy fekete bikiniben vártam Shawnt.
-Végre megérkeztél-mondtam, miközben végignéztem rajta. Khmm, nem volt rossz látvány.
Kimentünk a tóhoz tartozó stégre, majd miután kindent lepakoltunk elindultunk az építmény vége felé. Direkt lemaradtam, majd amikor Shawn a végére ért akkor láttam, ahogy visszafordult. Kérdőn nézett rám, míg az ajkamon egy pimasz mosoly jelent meg, majd elindultam felé, futva.
A kezemet a nyaka köré kulcsoltam, míg a lábaimmal a derekát fontam körbe. Mivel váratlanul érte őt az, hogy ráugrottam, mindketten a vízben landoltunk. Egy másdoperc múlva már hideg víz ölelt minket körül, mi pedig a becsapódás után egy darabig még a víz alatt voltunk.
Kinyitottam a szemem, Shawn arca alig egy centire volt az enyémtől. Az ő szeme is nyitva volt. Mindiketten mosolyogva néztünk egymásra, majd felúsztunk egészen addig, míg a fejünk a víztükör felé nem került.  Csak akkor vettem észre, milyen hideg is volt a víz.
Még mindig egymást körülölelve jöttünk fel a víz alól. Arca most mégközelebb volt az enyémhez és a hátamon végigfutott a hideg. A mellkasunk egymás ellen feszült. Éreztem a belőle áradó hőt. Ajka olyan közel volt az enyémhez, hogy gond nélkül csókba tudtam volna őt húzni. Belenéztem a, szinte már fekete, szemébe. Eddig ismeretlen, égető vágy vette át felettem az irányítást. Azt sem tudtam volna megmondani, hogy abban a pillanatban mit akartam, csak azt, hogy közel akartam lenni hozzá. Shawn gyorsan adott egy puszit a homlokomra, majd halkan felnevetett. Én is együtt nevettem fel vele, de egy érzés nem hagyott nyúgodni. Miért reagáltam így a közelségére?
Egész nap a tóban voltunk, majd egy idő után kimásztunk arra a partszakaszra, ahol nagy kövek adtak egy jó fekvőterületet az arra járóknak. Több órán keresztül beszélgettünk apró semmiségekről, majd egy idő után, amikor kifogytunk a témákból, csak csondban néztük az éppen lenyúgvó napot. Shawn a kezemmel játszva, én meg a fejemet a vállába hajtva élveztük a csendet és a nap utolsó sugarait.

-Tamyphoto.

Legjobb Barátom, A Szomszédsrác ( Shawn Mendes Fanfiction)Where stories live. Discover now