KAPITOLA DEVIATA

262 36 7
                                    


Argii sa nechcelo ísť domov. Mala pocit, žeby si mala slnečné lúče užiť kým sa dá. Lenže doma na ňu čakala Gal aj s Theom a ona sľúbila, že sa bude ponáhľať. S Galerou to občas bolo riadne ťažké.

Počas cesty rozmýšľala, čo môže znamenať ten nevysvetliteľný zápach v spálni, ktorého dôvod nepoznal ani Gjafari. Došla k záveru, že ale aspoň na istý čas sa na to vykašle a namiesto pôvodcu sa ho bude snažiť zbaviť.

Dostala sa až pred vlastný byt a vystúpila z auta. Zaváraniny nechala v kufri a vybehla po schodoch. Pohľad jej padol na Galeru, ktorá sa veselo škerila a skákala s bábikou po izbe. Theo sedel na zemi a dával na ňu pozor.

„Už som tu." Ohlásila sa, čím na seba okamžite navnadila Theov pohľad.

„Kde si bola?" spýtal sa jej s úsmevom a vstal.

„Kade tade." Odbila ho s jemným úsmevom. Theo vedel o jej obchodoch s Gjafom, sám k nemu chodil, ale bolo by mu podozrivé, že tam Argia ide aj v čase keď nepracuje.

„Čo sa mi nezdôveríš?" nadvihol Theo pobavene obočie.

Argia ho štuchla pomedzi rebrá. „Nevyzvedaj, skoro zostarneš."

Theo len prevrátil oči a nasledoval Argiu do kuchyne. „Tak?" spýtal sa tam so záujmom. „Už mi to povieš?"

Argia si ťažko povzdychla a oprela sa o stôl. „Spal si v mojej izbe, že áno? Tak si cítil aj ten smrad. A bola som sa spýtať Gjafa na to, odkiaľ asi pochádza." Prezradila tajomne. Nepovedala mu všetko, ale jemu to stačilo.

„A zistila si niečo?" spýtal sa zaujato a oprel sa o linku naproti Argii.

„Ani nie." Pokrčila čiernovláska plecami. „Vraj o zápachu síri ešte nepočul. A hnilobu mohlo spôsobiť takmer hocičo. Aj staré podporné trámy domu."

Theo sa zamračil. „Podobnú hnilobu vydávajú Označení a ty to dobre vieš, Argia. Si si istá, že nechceš zmeniť bydlisko?" spýtal sa a položil jej ruku na plece.

Argia náhlivo pokrútila hlavou, čo ho zmiatlo. Nechápal, prečo je tak závislá na tomto dome. Od začiatku do nej každý húkal, aby si ten byt nekupovala, ale ona len zaťato tvrdila, že sa tu nič nestane. Theo tomu nerozumel, miatlo ho to, pretože Argia bola v máločom taká vytrvalá.

„Nechcem. Stojím si za svojim rozhodnutím." Povedala už o čosi pokojnejšie.

„Keby si len nebola taká tvrdohlavá." Povzdychol si Theo ťažko.

„Lebo ty sa dáš nahovoriť na hocičo, že hej?" zasmiala sa Argia a Theo sa zas a znova začudoval nad tým, ako rýchlo dokáže jej kamarátka meniť nálady.

„No dovoľ." Povedal naoko urazene. „Ja som chodiace prispôsobenie." Argia vyprskla smiechom a onedlho sa pridal aj Theo. Obaja vedeli, akú blbosť povedal.

„Počuj..." začal po chvíli Theo. „Tvoja mama mi nakázala zobrať Gal domov ešte pred západom slnka."

Argia pochopila jeho narážku a stroho prikývla. Úsmev jej zmizol z tváre. „Tak už by bolo načase ísť." Šepla.

„Nejdeš s nami?" spýtal sa Theo s nádejou. „Už si sa dlho nestretla so svojou matkou." Podotkol.

„Nie." Pokrútila hlavou s úsmevom. „Možno inokedy."

Theo mlčky prikývol a pobral sa von. Ale v dverách sa ešte zvrtol. „Ja zajtra prídem, Ar."

„Načo?" zarazila sa.

„Ešte mi potrebuješ povedať istú vec, pre ktorú si sa aj do práce uráčila prísť."

Argia zbledla ešte viac, hoci si Theo miestami myslel, že to nie je možné. Podišiel k nej a pohladil ju po líci. „Tak zajtra."

Argia sa prinútila k slabému úsmevu a vyšla za Theom. Nadvihla jGaleru v objatí a zaborila si tvár do jej drôtových vláskov. „Čoskoro sa vidíme. Dávaj si pozor."

Galera sa pousmiala a silno ju objala okolo krku. „Ahoooj!" zakričala zdĺhavo a potom už len ťahala Thea von z domu. Tomu hyperaktívnemu dievčatku bolo dlho na jednom mieste a ona tam strávila vyše dňa.

Argia dopadla na gauč a tvár si zaborila do dlaní. Nevedela, čo si o zajtrajšej návšteve Thea myslieť, tak sa to snažila nerozoberať, no veľmi jej to nešlo. A ak náhodou aj áno, tak to jej myšlienky smerovali k sírovému zápachu.

Potrebovala sa ho zbaviť, aby mohla mať konečne aspoň cez deň pokoj, ale netušila ako. Niekde čítala, že prvým krokom k riešeniu problému je zistiť, z čoho problém je. Ale to ona netušila.

Povzdychla si zmierená s tým, že bude musieť vymyslieť niečo nové a neodskúšané. Už videla ako zajtrajšok strávi v nejakej magickej drogérii a bude zháňať všemožné prostriedky na zahnanie smradu síri.

Poznala jednu starú tetušku, ktorá dokázala s osviežovačmi aj nemožné. Cusubia Kalana bola milá a príjemná a Argia s ňou držala dlhoročnú známosť.

Argiin prvý prípad sa týkal jej manžela, ktorý sa zmenil na Označeného. Rozišli sa dávno a ako Označený sa neustále vracal v snahe urobiť aj z nej Označenú. Teta Kalana to nahlásila Officiu a keďže ich šéf usúdil, že taká stará teta je spoločnosti nanič, poslal do terénu nováčikov, čiže Argiu a Thea.

Oni prekvapili každého, keď ich spolupráca fungovala lepšie ako väčšina spoluprác dlhoročných partnerov a zlikvidovali Označeného. Teta Kalana im bola nesmierne vďačná, keďže sa počas toho aj ona dozvedela aj o tom, že misia sa nemala vydariť a sľúbila dvojici akúkoľvek pomoc hocikedy.


Menší Oznam :D
Zapojila som sa do súťaže NaNoWriMo. Ak je tu niekto, kto o tom ešte nepočul, tak vás s tým pre istotu oboznámim. Je to celo- novembrová výzva v písaní, ktorá spočíva v tom, že za mesiac, čiže tridsať dní, musím napísať nejaký príbeh, ktorý má minimálne 50000 slov. No a asi som sa zbláznila, keď som sa do toho rozhodla zapojiť.... a preto by som sa vám chcela vopred ospravedlniť ak v tomto mesiaci nebudú časti vychádzať. Budem sa snažiť, no ťažko povedať, ako to budem stíhať. Tak k tomu toľko... A ak by niekoho zaujímalo (malá reklama :D) na mojom profile je ten príbeh (sci-fi) s menom Last Chance, budem rada ak sa mrknete :D To je odo mňa všetko, aj tak som sa enormne rozkecala... :D Majte sa! 


Argia ✔Where stories live. Discover now