Büyücülük Dünyası'ndan Aileler: Malfoy Ailesi

2K 172 105
                                    

Büyücülük Dünyası'ndan Aileler Serisi I

UYARI: Bölüm Lanetli Çocuk'tan minik bir spoiler içermekte.

Malfoy ● ismi eski Fransızca'dan çevrildiğinde "kötü niyet" anlamına geliyor.

》Bilinen ilk Malfoy olan, Armand Malfoy, Kral I William'a verdiği hizmetler doğrultusunda Wiltshire'da birinci sınıf bir arazi verildi. Bu arazide Malfoylar on yüzyıl boyunca yaşadılar.

İlk Malfoy da, kitaplarda okuduğumuz Malfoy özelliklerinin hepsini barındırıyordu. Son derece kurnaz olan Armand, safkan prensibi benimsediği halde Muggle'lar ile oldukça içli dışlı bir politika izledi. Bu politika sayesinde, Muggle mülkleriyle de oldukça zenginleşti.

Kendini koruma içgüdüsü son derece fazla olan Malfoy, Muggle'lar ile ilişkisini Gizlilik Yasası kanun olarak geldiğinde kesmek durumunda kaldı. Kısa bir süre sonra ilk başta reddettikleri Muggle'larla ilişki kesme olayına en çok adapte olan ailelerden biri oldular. Evliliklerin kesilmesini sağlamaya çalıştılar.

Sahip oldukları hatırı sayılır miktardaki zenginlik gelecek nesiller için onların Bakanlık'ta önemli bir etkiye sahip olmalarını sağladı, ancak hiçbir Malfoy Sihir Bakanlığı'na aday olmadı. Malfoy'lar yapacağı işleri çoğunlukla para karşılığı ile yaptırdı ve sorumluluklarını almaktan çekindiler.

Gizlilik Yasası'nın uygulanmasından beri hiçbir Malfoy ne bir Muggle ne de bir Muggledoğumlu ile evlenmedi. Ancak aile bir şekilde tehlikeli olan bu küçük safkan topluluğunun içerisinde evlenme uygulamasından kaçındı. Gauntlar ve Lestrange'ler gibi az sayıda fanatik ailelerinin aksine güçsüzleştiler veya dengesiz hale geldiler ve Malfoy soy ağacında birçok melez ortaya çıktı.

》Geçmiş kuşaktaki Malfoylar: I Elizabeth'in yönetiminde başarısız bir aday olan ilk Lucius Malfoy'un, Kara Ölüm maskesiyle birçok Muggle'ı öldürdüğü öne sürülen ama bir şekilde kurtulan 14. yüzyıldaki Nicholas Malfoy'u, 18. yüzyılın sonlarında Bakanlık'ta önemli ölçüde etkili olan Septimus Malfoy'u ve ilk Muggledoğumlu Bakan olan Nobby Leach'in görevinden ayrılmasını sağladığı inanılan Abraxas Malfoy'u da içerine almaktadırlar.

Abraxas'ın oğlu, II. Lucius Malfoy, Voldemort'un önde gelen destekçisi olarak kötü bir ün yakaladı ve bir kez daha Malfoy soyadına yakıştığını kanıtladı. Ama yine de, iki kez mahkeme karşısına çıkmasına rağmen, paçayı kurtardı ve hayatına devam etti.

Draco Malfoy, ailesinin kötü ünü ve baskısıyla büyüyen bizim Malfoy'umuz, Astoria Greengrass ile evlendi ve Scorpius adlı bir çocuğu oldu. Genç yaşında ölen Astoria'dan sonra tek varlığı (o kadar mülke rağmen) oğlu kaldı.

Scorpius Malfoy, geçmişteki Malfoy'ların kötü lekesini taşımasına rağmen asla onlar gibi olmadı. Annesi ve babası sayesinde safkan prensibinden olabildiğince uzak büyüdü ve babasının başaramadığını yapıp, bir Potter'la en yakın arkadaş (belki de daha fazlası?) oldu.

Malfoy'lar hakkında bilinen bilgilerin büyük çoğunluğu bunlar, pek şaşırdığınızı sanmıyorum. Sadece aranızdan bazılarının (ve en çok benim) istediği kısma yer vermek istiyorum. Kitapta geçen Bizim Malfoy'umuzun en sevdiğim repliği tabii!' :')

"Draco?" dedi Lucius Malfoy sesi heyecanlı bir şekilde. "O mu? Bu Harry Potter mı?"

"Bilmiyorum, emin değilim." dedi Draco.

Bu sahne benim için çok önemli bir sahne, bölüme koymazsam eksik hissedecektim. Kitapları Harry'nin düşünceleriyle, duygularıyla ve yeri geldiğinde ön yargılarıyla okuduğumuz için Draco Malfoy'u gerçek bir kötü olarak görmemiz normal olarak algılanabilir. Ama Draco kötü biri değildi. Sadece ailesini tatmin etme duygusu her şeyin önüne geçmiş, tüm dünyada ismi duyulan kişiyi kıskanan küçük bir çocuktu. Sadece bir çocuk, bu kadar acıyı ve zorluğu kaldırması gereken bir çocuk. Masum insanlar gözlerinin önünde defalarca işkence edildi, bir düşünce hoşlandığı kızdan uzaklaşmasını sağladı, olduğu kişiyi hep saklamaya çalıştı. Ama tüm bunlar onu bir yere kadar yıldırdı. Onu tamamen değiştiren şey babasını gördüğü gibi biri olmadığını fark etmesiydi. Onu her şeyden koruyacak adam gitmiş, yerine birini öldürmesini isteyen bir adam gelmişti. Ve daha sonra onun cahillikten gelen duvarları yıkıldı, gerçekler önüne serildi. Ve bu sahne efenim, Draco'nun yıllardır gördüğü ve her zerresini ezberlediği çocuğu inkar etme sahnesi, kendisini affettirme şansıydı. Bu şans bize birçok şeyi gösterdi. Siz olaya nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum ama, benim gözümde Draco bu sahnede masum birini kurtarmaya çalışan bir çocuktu sadece.

-Mora.

Kynk: Pottermore ve fantastikcanavarlar.com ve saire.

Potterhead El Kitabı | Harry PotterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin