Draco&Sirius

19.2K 1.2K 1.2K
                                    

Konu şöyle: Sirius herkese karşı çıkıp iyi olmayı başardıysa, Draco niye yapamadı?

1.◆ Draco eziklenerek büyütüldü. Annesini seviyordu ve babası ona çocukluğundan Malfoy'ları anlatıyordu. İcişle bicişle kötü olmak onun aklına kazıldı ki, fazla dayanıklı bir yazıydı bu.

Sirius annesine, babasına bilmem daha tüm Black'lerden nefret ediyordu. Şımartıldığını hiç sanmıyorum. Tamam, belki Black'lerin daha iyi olduğuna dair bir inancı vardı küçükken ki, öz güveni buradan geliyordu. Nasıl olsa Black kanı vardı damarlarında. Onu zorla kötü yapmak istiyordular. Durduk yerde. Draco gibi küçüklükten alıştırarak değil. Küçük çocuklar nazikliği sever.

2.◆ Malfoy'lardan da herhalde bir kişi dışlanmıştır bence. Ama bunun hakkında Draco'ya bir şey denildiğini sanmıyorum. Bu yüzden "Malfoy'lar hepsi aynı şeyi düşünüyorsa, bu doğru olandır." diye düşünmüştür.

Black'ler büyük bir poster yapmış, yapıştırmış göz önüne, tam 6 kişinin dışlandığını yazmış. Çocukta bakmış ki, "6 kişi bunu yanlış bulmuş ailede." tabii ki, iyi olmak istemiş. Ezberletmişler isimlerini, söyledikleri saçmalıkları. Bu da bakmış, gayet mantıklı şeyler demiş hepsi.

3.◆ Narcissa Malfoy. Bu kadın oğlunu sevmiş. Severek büyütmüş, şımartmış, yanında olacağına garanti vermiş ve her yaptığının doğru olduğunu söylemiş. Çocuk kendisini dünyadaki en haklı kişi sanmış.

Walbugra Black. Kadını kuzeniyle evlendirmişler ki, ben eminim zorla. Çocuklarından bile nefret etmiş herhalde. Özellikle ilk çocuğa. Sirius'a biraz daha nazik olsaydı belki herkes üzerine "Kötü ol!" diye gelmeseydi, gerçekten kötü biri olabilirdi. Sirius da yaptığı yanlışları Regulus da azıcık düzeltmiş. Ama yine başarılı olamamış.

4.◆ Hiç kimse Draco'ya iyi olmak hakkında konuşmamış.

Andromeda vardı Sirius için. Alphard vardı. Herhalde diğerlerinin söylediklerini dışlanana kadar Sirius'un aklından kovabilmişler kısmen. Onlar da dışlanınca Sirius üzülmüş ve kızını rahatlıkla evden kovabilen aileye nefret etmiş.

5.◆ Bir Slytherin. Slytherin olmak asi olmayı gerektirir. Mecburdu güçlü gözükmeye. Slytherin'den dışlanırsan fazla iyi olmaz. 

Bir Gryffindor. Cesaret içinde doğuştan vardı. Bu yüzden hiç korkmadan kendi istediğini yapıyordu. Gryffindor'a seçilmek ona fazla cesaret vermiş olmalıydı. "Herkes yılan, korkak Slytherin, ben cesur, aslan Gryffindor!" (Bu benim değil, Sirius'un düşüncesi olurdu.) Kendini beğenmiş olmasıysa kuraldı artık. Benim de başıma gelse egom tavan yapardı. Cesareti vardı.

6.◆ Ailesi. Draco'yu yalnızca kendisiyle değil, ailesiyle de korkuta bilirlerdi. Babasını belki fazla takmasa da annesini seviyordu herhalde.

Aile? Sirius'un korumalı olduğu bir ailesi vardıysa o da Çapulculardı. Neyine gerekti lanet olasıca Black'ler? Potter'lar ona aile olmuştu bile.

7.◆ Arkadaşları yoktu onun. Hatırlarına bir şeylerden vazgeçebileceği arkadaşları yoktu. Crabbe ve Goyle mu? Blaise Zabini ve Pansy mi? Merlin, güldürmeyin beni.

Çapulcular vardı o kadar. Onlar için her şeyi yapmaya hazırdı Sirius.

8.◆ Hogwarts'ı sevmiyordu.

Hogwarts onun eviydi.

Seçim şansı yoktu. Hiçbirinin. Ama Draco eninde sonunda karanlık işaretin onun kolunda yer alacağını hep biliyordu ve bunu istediğini sanıyordu. Sirius ise bunu istemediğine emindi ve canı pahasına olsa da Voldemort'un köpeği olmak istemiyordu.

Potterhead El Kitabı | Harry PotterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin