Zase sama

29 1 0
                                    

Šla jsem do školy. Ve škole mě Radka ignorovala. Přišla za mnou Micky. "Jseš dobrá holka. Slyšela jsem že máš kluka. Nechceš se přidat k nám do party? Se nebav s lůzrama." "No Radka mě ignoruje, tak možná." Strčili mě do ruky papír do klubu roztleskávaček. Holky, Lisa a ostatní se na mě podívali ukázali na mě prostředníček.
Po hodině mě Micky vzkázala, že to co řekla, se ruší. Lisa ke mě přišla. "Kdyby to nebyla lež, tak bys tam šla. Lůzr odchází." Řekla a odešla. Seděla jsem vedle Radky, která se se mnou nebaví a za námi holky, Lisa a Molly. Něco si šeptaly a bavili se s Radkou. Mě ignorovali. Připadala jsem si ta špatná. Možná, že je samota dobrá. Aspoň Timmy se se mnou baví.

Dnes odpoledne za mnou přišel Timmy. Mamka ho hned výtala jako by to byla nějaká bůhvíjaká hvězda. "To je tvůj kluk? Kolik má let? Třeba je to pedofil?" Začala mi šeptat mamka do ucha. "Je to můj kamarád. Je jedinej ,kdo se se mnou baví. Má osmnáct. Ne není pedofil. Půjde na Výšku." Šli jsme s Timmym do pokoje. Mamku jsme nechali stát na chodbě. Pokud bude odposlouchávat ,tak jí asi zabiju, vtěrku jednu. "Tvoje máma ví že jsi vlk?" "Ne, žádný člověk, který není vlk to neví, kromě tebe, tak drž zobák jasný! Kvůli tomu jsem přišla o kamarádky. Teď se se mnou nikdo nebaví." Sklopila jsem hlavu. "Přece já se s tebou bavím." Vzal mi hlavu a zvedl jí. "Chci ti něco říct" prohlásil a mě se zvedla husí kůže. Neměla jsem ani tušení co mi chce říct. "Nechtěla bys zítra se mnou večer někam jít? Zvu tě na večeři." "Jako rande?" Zeptala jsem se. "Ano, jako rande." "Zítra mám narozeniny. Ale jo klidně bych šla." Dodala jsem "Super a kolik ti bude." Jsem se na něho zamračila, protože on ví dobře kolik mi je. Stejně jsem odpověděla." Bude mi sedmnáct." "To už jseš velká holka ale vypadáš na čtrnáct." "Uhodila jsem ho na zem a zamračila jsem se na něho. "Vím, že jsem malá a že vypadám,jako malé dítě, ale to neznamená ,že mě budeš urážet." Začal se smát. On si snad ze mě dělá srandu. "To je na tobě to špatný. Měla by ses bavit. Bereš všechno dost vážně. Musíš se uvolnit. Žít naplno." "Tak jo, možná se změním. Pojď naučím tě jezdit na longboardu." Taky jsem ho za ruku a vedla ho ven. "Počkat, já na longboardu nikdy nestál." Stoupl si na longboard a já ho chytla za ruce a vedla jsem ho. Začala jsem se hrozně moc smát. Vypadal vtipně když balancoval. "Nechtoho! Nesměj se mi." "Sám jsi řikal že prý beru všechno vážně a sám to děláš." Šla jsem mu to ukázat. Vzala si speciální rukavice a rozjela se a udělala pár slidů s rukavicí A potom skočila, jela po dvou kolečkách za ním a tam se zastavila a dala ruce v bok.
Timmy jenom nadzvedl obočí a otevřel pusu. "No do holky bych neřekl, že umí dělat takové triky na longboardu." "No víš jsem drsná." Vycenila jsem na něho zuby. "No tak počkej, pujč mě to prkno. Já jsem na něm naučím a natřu ti to." "Za prvé, to není prkno ale longboard a za druhé, se zabiješ." V pohodě jsem řekla a vrazila mu do ruky long. Díval se na mě drsným pohledem a zkoušel se na něho postavit. Ujelo mu to pod nohama a on spadl. Vždyť postavit se jenom na to, je snad lehké, ne? Ten obličej, když padal, ten jste měli vidět. Spadl, jak kdyby snědl něco kyselého. Začala jsem se smát "není ti nic?" Podala jsem mu ruku a on mě stáhl sebou dolů. Seděli jsme na kraji silnice a najednou jsme slyšeli velký rachot motorek. Že zatáčky se vynořila parta kluků a mezi něma Leo. Nebyli na motorkách ale na kolech. Měli u zadního kola zmačkanou plastovou láhev danou za tyč. Tak, že když jeli, flaška jim bouchala o kolo a vydávala zvuk jako motorka. "Hej, kdo to vymyslel, takovou kravinu." Zeptala jsem se jich, když u nás zastavili. "Martin." Ozvalo se. "Já věděl, že si najdeš kluka." Zakřičel Leo. Já ho ignorovala.

I wolfWhere stories live. Discover now