43. dio

516 28 1
                                    

Ova skolska godina je takodjer brzo prosla. Jos dvije sedmice i zavrsila sam drugi razred. Sto se tice nastave i gradiva, sve smo zavrsili. Sada smo bukvalno isli u skolu samo da se druzimo. Sjedili smo u skolskom dvoristu na klupama ili na travi i uzivali u suncu. Neki su jeli sladoled, neki pili sok. Zezali smo se, smijali, pjevali. Ja sam legla i stavila glavu u Selinino krilo. Osjetila sam sunce na mojoj kozi i prijalo mi je. Nakon toliko stresa trebao mi je mali odmor. Nikome u skoli nisam rekla sta se desilo. Ajdin i ja smo za sve bili dobri drugovi i hocu da tako i ostane. Ne volim kada ljudi puno znaju o mom privatnom zivotu.

On i ja smo se pomirili s tim da smo brat i sestra. Ponovo smo pricali sa roditeljima i zakopali ratne sekire. Iako je situacija bila napeta ipak smo bili "porodica". Saznala sam da je Eldina od pocetka sve znala, te sam jedno vrijeme bila ljuta i na nju.. Medjutim, sve prodje.

Sa Taibom sam bila na putu pomirenja. Znali smo da nista nece biti kao prije, ali znali smo i da ne mozemo jedno bez drugog. Sada smo bili pazljivi, distancirani, sumnjicavi.

-"Zemlja zove Ajlin!"
Cula sam Selinin glas.
Nasmijala sam se i ustala. Otisli smo u skolu jer smo imali cas.

Znate one profesore koji uvijek drze nastavu? Takva je bila nasa profesorica matematike. No, sto se mora-mora se.

Sjela sam u zadnju klupu i stavila slusalice u usi. Ovo gradivo svakako nikad nece testirati, a kosa mi je pustena tako da se ne primijeti.

Nakon punih pola sata primijetila sam da su se svi poceli pakovati. I ja sam uradila isto. Ostalo je jos 15 minuta do kraja casa. Gledala sam na sat i pratila kazaljku koja pokazuje sekunde. Tik-tak, tik-tak, tik-tak... To je djelovalo hipnotizirajuce na mene. Nisam ni primijetila kako je vrijeme brzo proslo. Skolsko zvono je oglasilo kraj nastave i krenuli smo kuci.

Putem sam, kao i inace, slusala muziku. Posmatrala sam ljude, bili su veseli, nasmijani. Mala djecica su se igrala po parku. Onda sam krajickom oka primijetila da mene neko posmatra. Okrenula sam se i ugledala covjeka koji me prodorno gledao. Njegovo lice mi je bilo poznato ali nisam uspjela da se sjetim ko je. Zbog toga sam nastavila hodati brzim koracima i otisla iza ugla.

// sorry sto je ovako kratko.. Ostavite misljenje💖☺️

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now