18. dio

777 42 1
                                    

Izvadila sam kljuc i otkljucala vrata. Usli smo u moj stan.
-"prva vrata lijevo" rekla sam Taibu i pokazala rukom.

Usao je u sobu i sjeo na stolicu pored radnog stola,ja sam sjela na krevet. Par minuta je samo gledao u pod i sutio. Polahko sam gubila strpljenje.

-"pa? Hajde pricaj sad"
Podigao je glavu i pogledao me svojim smedjim ocima u kojima se sada ogledala tuga.
-"nije tako lahko.." prosaputao je.
Nisam nista rekla,cekala sam da progovori kada bude spreman.
-" Ivan.." rekao je nakon nekog vremena "On je..on je.." Prosao je rukom kroz kosu,jos uvijek je gledao u pod "..stari prijatelj mog oca. Skoro je imao operaciju noge i jos uvijek je ne moze dobro da kontrolise. Zbog toga je dao gas." znala sam da laze.
-" A osmjeh? A pogled? Izgledao je kao da bas zna sta radi" rekla sam da bih vidjela njegovu reakciju.
-"to..emm..ne znam" cijelo vrijeme me nije pogledao u oci.
Prisla sam mu i uzela njegovo lice u ruke. Pogledao me.
-"a sada bih da cujem istinu"

Izgledao je zbunjeno i sokirano. Brzo je ustao i krenuo da izadje iz sobe. Taman kad je uhvatio bravu ja sam stala izmedju njega i vrata. Bili smo veoma blizu jedno drugom,cak preblizu. Mogla sam osjetiti njegov dah na mom licu,disao je ubrzano.

-"pusti me da prodjem!"
-"prvo mi reci istinu!"
Odmaknuo se korak nazad
-"AJLIN NEMAM TI STA RECI!! ZNAS SVE STO TREBA DA ZNAS I TO JE VISE NEGO DOVOLJNO!!"
Njegove smedje oci su postale crne zbog ljutnje. Sake je skupio u pesnice. Pokusavao je da se smiri ali nije mu bas uspijevalo.

Hocu li mu reci da sam cula sve u bolnici? Hocu! Cula sam svoj unutarnji glas.

-"Taibe.." rekla sam blago koliko sam mogla,prisla sam mu "dok sam bila u bolnici nisam mogla reagovati ni na sta,ali mogla sam vas cuti. Sve sam cula"
Pogledao me upitno,jos uvijek je ubrazano disao,stojao je ukoceno
-"Nesreca,dom.. Cula sam sve. Zasto me lazes?"

Pogledao me sirom otvorenih ociju,zatim je sakom jako udario od zid. Trznula sam se jer nisam ocekivala takvu reakciju. Kada je to vidio udahnuo je i izdahnuo. Opustio sake i sjeo na krevet. Rukom je pokazao da sjednem kraj njega,sto sam i ucinila.

-"u redu..Ivan je dio,tacnije vodja ruske mafije. Prijetio je mom ocu da ce ubiti mamu i mene ako ne bude radio ono sto bude htio. Nama za ljubav otac ga je slijepo slusao. Morao je da krijumcari drogu,pljacka banke i slicno. Tako je islo 3 godine. Kada vise nije mogao da se nosi s tim sve je ispricao policiji. Naravno, nisu uhvatili Ivana jer je bio iskusan u svom poslu i nisu ga mogli naci. Nakon par dana smo krenuli autom negdje,ne sjecam se tacno gdje. Otkazale su kocnice. Svi smo znali da je to uradio Ivan. Roditelji su poginuli, a ja sam na srecu ili na nesrecu prezivio." Okrenuo se prema meni ocekivajuci moju reakciju.

// nadam se da vam se svidja,ostavite misljenje 💖☺️

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now