20. dio

782 41 1
                                    

Izvukla sam se iz zagrljaja i krenula korak nazad. Taib je dosao korak naprijed i stavio svoju ruku na moj obraz. Pogledao me u oci,a zatim je gledao moje cijelo lice,kao da ga istrazuje. Pogled je zaustavio na usnama. Ja sam bila ukocena,stajala sam kao kip,cak nisam ni disala. Gledala sam Taiba i cekala njegov slijedeci pokret. U ocima sam mu vidjela zelju,volju,ali to je odjenom zamijenila tuga. Odmaknuo se par koraka i tupo gledao u tablu.

-"to je sve sto imas?" Pitala sam kako bi prekinula tu tisinu izmedju nas. Primijetila sam da me fiksirao ocima pa sam se okrenula i pogledala ga.
-"to je sve" rekao je.
-"sta je u ormaru?" Zanimalo me,jer predpostavljam da je sve njegova odjeca bila u njegovoj sobi.
-"neces nikome reci?" Pogledao me upitno i podigao obrve.
-"necu" rekla sam.

Otisao je do kreveta i ispod madraca izvukao mali kljuc. Dobacio mi je kratak pogled i osmijeh prije nego sto je otkljucao. Otvorio je ormar, a meni je zastao dah kada sam vidjela sta se nalazi u njemu.

Ne znam koliko dugo sam samo tako stajala i gledala u ormar. Primijetila sam ruku koja mi mase ispred lica. Sabrala sam se i pogledala Taiba.
-"oo..ovo..odkud..jel.." Nisam mogla sastaviti recenicu. Udahnula sam i izdahnula. "Je li ovo sve tvoje?"
-"bilo je ocevo,sada je moje" odgovorio je mirno.

Ponovo sam se okrenula i posmatrala svo to oruzje koje se nalazilo u ormaru. Pistolji,puske,rucne bombe i jos mnogo toga sto nisam znala sta je. Da li je Taib ikad ista od ovoga koristio? Podigla sam ruku i htjela da uzmem jedan pistolj,ali on je bio brzi. Uzeo je pistolj i provjerio koliko metaka ima u njemu,zatim ga je stavio iza ledja i pokrio jaknom,bas kao sto to rade u filmovima. Uzeo je jos metaka i pogledao me. Iz njegovih ociju sam dobila odgovor. Jeste,koristio je.

-"idemo" rekao je i pruzio mi ruku.
-"gdje?" Pitala sam i ignorisala njegovu ruku.
-"naucit cu te kako da ga koristis"

// da li ste ovo ocekivali? Ostavite misljenje💖☺️

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now