17. dio

790 45 1
                                    

// Ajlinina perspektiva //

Polahko sam dolazila sebi, uspjela sam da pomjerim prste. Odjednom sam zacula poznati glas, duboki glas koji me dozivao.
-"Taibe.." prosaputala sam jedva cujno.

Nakon sto sam se probudila svakim danom sam bila sve bolje i bolje. Roditelji su dolazili da me posjete. Semir, Ema, Sara, Malik i Taib su svaki dan nakon skole bili tu. Jeste, pocela je skola. Sada je oktobar. Provela sam dva i po mjeseca u komi. Doktor je rekao da mogu jos mjesec dana opravdano izostati. Tu sam ponudu naravno prihvatila.

Pocela sam pomalo da se prisjecam svega, nesrece, udarca, cak i onoga sto su mi pricali dok sam bila bez svijesti. Sve je bilo zbunjujuce i cula sam samo rijeci koje nisu bas imale smisla. U glavi mi se stalno vrtio isti film, iste rijeci "nesreca..nije nesreca..zele nas ubiti.. Ivan..pokusao ubiti.." bio je to Taibov glas ali to sto je govorio nije zvucalo kao on. Mogla bih se zakleti da sam izmedju svih tih rijeci cula i jedno "volim te" ali smatrala sam nemogucim to cuti od njega.

Nakon sedam dana sam izasla iz bolnice. Nasla sam se sa Taibom. Ispricala sam mu da vidjela vozaca, da me gledao u oci i smjeskao se dok je nogom pritiskao gas. Rekla sam mu da mislim da ipak nije bila nesreca to sto mi se desilo. Njegov izraz lica se nije primijenio. Nije bio ni malo zacudjen.

-"kako izgleda taj covjek?" pitao je, a u njegovim ocima bila je vatra, u glasu mu se osjetila ljutnja. Moram priznati da sam se malo prepala, jer ga nikad prije nisam vidjela tako ljutog. Objasnila sam mu sve cega sam se sjecala. Promrmljao je jedno ime. Ivan. Odjednom, kao da je neko pustio traku u mojoj glavi cula sam cijelu pricu. Cula sam da mi je pricao o nesreci sa svojim roditeljima, da je bio u komi, da mu je Ivan prijetio. Ali ko je bio taj covjek?

Taib me grubo uhvatio za ruku i vodio za sobom. Govorila sam mu da stane, ali nije. Vikao je na mene, da sutim, da ne postavljam pitanja. Ko je bio ovaj momak ispred mene? Zasto je toliko grub? Zasto postane agresivan kada se spomene nesreca i Ivan? Ko je ovo? Niz obraze su mi je slijevale vrele suze,dok sam razmisljala o tome.  Gledala sam Taiba i bilo me je strah.

Kada je vidio suze na mom licu zastao je.
-"izvini..sve cu ti ispricati" rekao je. Ispricati sta? Pomislila sam, ali nisam nista rekla nego sam obrisala suze i krenula za njim.

// nista posebno,ipak se nadam da vam se svidja💖☺️

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now