3. dio

1.6K 66 6
                                    

Kako je vrijeme prolazilo tako sam se i sa Taibom cesce vidjala. Ponekad slucajno,ponekad se dogovorimo. U medjuvremenu smo postali dobri drugovi. One pocetne zaljubljenosti vise nije bilo. Pricao mi je o svojim curama, ja njemu o svojim momcima. Zajedno smo se smijali,zabavljali. Vec je poceo da slikava ljude. Pa dobro,poceo je da slikava mene. Sa profesionalnom kamerom sve su slike bile top i na instagramu su imale puno lajkova. Govorila sam mu da je moj licni fotograf. On bi se na to samo slatko nasmijao i rekao gdje da stanem.
-"nasmijesi se,ruku tamo..ee odlicno! Gledaj u kameru!" Govorio je dok smo pravili mali fotosuting ispred zgrade. Stvarno je bio odlican fotograf.
Pa iako sam rekla da smo dobri drugovi,sto i jesmo,ipak imam osjecaj da nesto krije od mene. Nikad mi ne prica o svojoj proslosti. Kad ga pitam nesto okrene se,usuti,spusti pogled,a kada kazem da me pogleda, u ocima mu vidim ogromnu tugu. Nakon nekog vremena prestala sam da pitam.

Upoznao me sa svojim najboljim drugom Malikom. On je potpuno drugaciji nego Taib. Bili su odprilike iste visine,ali Malik ima plavu kosu,plave oci,ima 16 godina i veoma je lijep. Cesto sam bila sa njima dvojicom. Ne zato sto nisam imala drugarice ili tako nesto,nego jednostavno voljela sam biti sa njima.
Dok je Taib namjestao kameru na ogradu da bi se svi mogli slikati Malik mi je rekao
-"znas malo je cudan..ipak nije lahko ono sto je prezivio" pogledala sam ga upitno
-"a ti ne znas? Pa vidis on.."
-"idemo brzo! Imamo 5 sekundi" prekide ga Taib i obgrlivsi nas oboje napravili smo fotografiju.

Kasnije vise nisam stigla da pitam Malika sta je mislio pod tim 'nije lakho ono sto je prezivio'. Zanimalo me sta je,a jos vise me zanimalo zasto mi Taib nikad nije pricao nista o tome iako se znamo vec skoro pa godinu dana i sve pricamo jedno drugom..

//napisite misljenje💖

Njegova tajnaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin