4. dio

1.3K 56 2
                                    

-"Emm..ovaj..hajde ovamo. Ustvari ne neee!!! Idemo tamo." Govorio je nervozno Malik. Otisli smo do jedne klupe i tu se udobno smjestili na svoje jakne. Malik je cijelo vrijeme cupkao nogom od pod,kidao papir sa flasice koju je imao,a kada bi nesto rekao mislim da ni on sam nije znao sta.
-"pa?? O cemu se radi?" Pitala sam i lagano ga udarila laktom po ruci.
-"sta o cemu se radi? Nista sve je oke." Odgovorio je drhtavim glasom.
Pogledala sam ga upitno,a on se samo nasmijesio i izgleda da mu je pao kamen sa srca kad su dosli Taib i Ema,sa njima je bila i Emina sestra Sara. Sara ima crnu kosu do ramena,krupne zelene oci i visoka je kao i ja. Malik je upitno pogledao Taiba i ovaj mu je potvrdno kimnuo glavom. Pitala sam se zasto su svi danas tako tajnoviti.

-"Mala idemo u soping! Hajde moram kupiti one ekstra stikle koje sam vidjela neki dan!! Patim za njima" rece mi Ema. Pozdravila sam se sa svima i otisle smo do trznog centra.

-"pa..hoce li mi neko reci sta se danas desava sa svima vama?" Rekoh.
-"desava..? Nista.. Zar se nesto desava? Hah...." Ocigledno je da je bila nervozna.
Dok je ona trazila crne stikle od 15cm ja sam telefonirala sa Semirom. Semir je moj rodjak i zivi u blizini trznog centra pa sam ga pozvala da odemo na sok. Kao i svi muskarci u mojoj porodici i on je jako visok. Ima zelene oci i smedju kosu. Emi se jako svidjao. Nakon sto smo kupile sve sto smo trebale,nasle smo se sa njim. Bilo je ocigledno da izmedju njih dvoje ima nekih iskrica pa sam rekla da cu ih ostaviti nasamo.
-"Ne!! Ne smijes ici!!" Rekose oboje u glas. Bila sam zacudjena.
-"mislim..emm..nisi jos popila sok" rece Ema pokusavajuci spasiti situaciju.
Iako nisam bas zeljela da ostanem, jer sam se osjecala kao da im smetam, nisu mi dali da odem. Zasto? Nisam imala pojma.

//nadam se da vam se svidja. Sta vi mislite zasto se tako ponasaju? Sta biste vi uradili na Ajlininom mjestu? Napiste misljenje💖

Njegova tajnaWhere stories live. Discover now