10.Bölüm

9.5K 377 7
                                    


ÖNEMLİ DUYURU LÜTFEN OKUYUN ! 


Bakın bu bölümü neden bu kadar beklettiğimi açıklayayım. Şuan ki gördüğümle yazıyorum,9.bölümde 394 okunma var 39 vote var? Kısa bölümler yazıyordum ama 9.bölüm yazdığım en uzun bölümdü. 1000'den fazla kelime vardı. 30 temmuzda yayınladığım bölüme sadece 39 vote geldi. Hayır anlamıyorum,madem okuyorsunuz madem yeni bölüm ne zaman diye soruyorsunuz o zaman emeğe saygı gösterin. Ben sizin yorumlarınızla beğeni sayınızla motive oluyorum. Bölümler kısa gözükebilir ama benim bir bölümü kurgulayıp yazım kurallarına uyarak yazmam 2-3 saatimi alıyor. Ama siz emeğe saygı gösterip bir vote bile vermiyorsunuz. Bölümü beğenmeseniz bile bunu yorumlarda belirtin,beni iyi-kötü eleştirin ki ben de ona göre gelişeyim. 

11.bölümü bu bölüm 50 vote olmadan yayınlamayacağım. Aksi halde böyle devam ederseniz hikayeyi sileceğim. 

Instagram : _diana_lewis 


10.Bölüm


Kapıyı açan kadın "Hoş geldiniz." demişti. Ben de  rüyada gibiydim. Yüzümün aldığı şekille Bedran daha sonra dalga geçse haklıydı. Sonuçta her genç kızın hayaliydi bembeyaz bir gelinlik giymek. 

"Düğüne 2 gün kalmış,düğünden bihabersiniz Gülay hanım." deyip güldü. Anlaşılan kendisi damatlığı çoktan halletmişti. 

"Hadi bakalım."dedi Dilan.

Dilan kolumdan çekip içeriye götürene kadar kendime gelememiştim. Evleneceğimi hatırladım. 2 gün sonra hemde. 2 GÜN SONRA EVLENİYORUM ! 

"Buyrun,ben size burada yardımcı olacağım." dedi bizi içeri davet eden 45-50 yaşlarındaki kadın. 

Burada bir gelinin ihtiyaç duyduğu her şey vardı ! Gelinlikler,duvaklar,kına elbiseleri,bindallılar,kına taçları,gelin çiçekleri,nikah şekerleri ve daha,daha,dahası...

"Buranın sahibi benim,siz de Gürbüz'lerin müstakbel gelinleri olduğunuz için sizinle özel olarak ilgileneceğim.Kızımla beraber çalışıyoruz." dedi Bedran'la Aral'a çay ikram eden genç kızı göstererek. Kız tahminimce 20 yaşında falandı. Bedran beni gelinlikle düğünden önce göremeyeceği için kasanın yanında oturmuş çay içiyordu. 

Kadına gülümsedim. Gelinlikleri incelemek için başımı sağa çevirdiğimde gördüğüm şey  beni benden almıştı. O gelinlik.. Hep hayal ettiğim dantel detaylı gelinlikti. Zarif ve bir o kadar da şıktı. 

Gelinliğe doğru ilerledim. Bu sanki sıcak kumdan koşa koşa denize gitmek gibiydi. Birazdan rahatlayacaktım.

"Bu..Bu o." dedim gelinliğe giderken. Sanki birkaç yıl aradan sonra özlediğim bir insanla karşılaşmış gibiydim. Gelinliğe insan muamelesi yapıyordum.

"Bunu buradan kaldırın,görmesinler.Verin,giyeceğim." dedim. Gelinliğe sarılmıştım ! 

Dilan bana çıldırmışım gibi bakıyordu.Kadın,"Gülay hanım,başka modellerimizde..." derken sözünü kestim.Ne diyeceğini biliyordum.

"Hayır..."dedim. "Bu benim hayallerimin gelinliği." 

Gelinliğe bir kez daha bakıp"Bunu istiyorum." dedim.

"Tamam o zaman,müsaade ederseniz onu sizin için çıkaracağım yerinden." dedi  kadın. Ben de olduğum yerden çekildim. 

Gelinliği çıkarır çıkarmaz bir koluma gelinliği aldım diğer elimden de Dilan'ın kolundan tutup çektim. O da şimdi kuzenlik,kardeşlik,gelinin yanından ayrılmayan kız görevini yapmalıydı. 

Mardin Gelini Where stories live. Discover now