5.Bölüm

15K 521 36
                                    


2 Hafta Sonra

"Gülay hadi yavrum,yemek hazır." diyen anneme "Tamam anne,geliyorum." diye yanıt verdim.Dilan, Aral ile evleneli 2 hafta olmuştu..Ve o facianın üzerinden de 2 hafta geçmişti. Babamlar Cihan'ı bulup biraz (!) hırpalamış ve sonunda polise teslim etmişti.Aynaya son kez baktım ve ailemin yanına yemek yemek için ilerledim. Üstümde beyaz,dantel detaylı bir tişört ile altımda açık pembe bir etek vardı.Saçlarım da kendi halinde,doğaldı. Yemekten sonra Dilan'ı ziyaret edecektik. 

"Hayırlı akşamlar."diye selam verdim aileme ve sandalyeme yerleştim. 

Babam "afiyet olsun." deyince yemeğe başladık.

**********

Amcamlar ile beraber Gürbüzlerin konağına doğru ilerliyoduk. Hava yavaştan kararmaya başlamış,güneş batıyor ve ufuktan az görünüyordu.Araba yavaş yavaş ilerlerken bende dışarıyı izliyordum. O an aklıma Bedran'la hastanede sarılışımız geldi.. İlk kez sarılmıştım ona.Beraber büyümüştük. Aklımda canlanan anlar zihnimi bulanıklaştırıyordu.Yaşanmışlıklar gözlerimin önünden geçiyordu.

"14 yaşımdaydım.Dilanla beraber sohbet ediyorduk. O sırada kapı çaldı. Dilan kapıyı açmaya koştu. Ben de yanında gittim. Kadını ve adamı tanıyordum. Gürbüzlerdi bunlar.Ama yanında iki tane genç oğlan vardı,onları ilk kez görüyordum.Daha küçük olan oğlan bir süre Dilan'a baktı..Diğeri ise gözlerini yerden ayırmıyordu.Onlara "Hoşgeldiniz." diyerek Dilanla odamıza geçtik.Yarım saat sonra annem seslendi."Gülay kızım,al bu çayları abinin odasına götür." dedi. Elimde tepsiyle abimin odasına ilerledim ve kapıyı tıklatıp açtım. O an o bakışlarla karşılaştım.Onu ilk görüşümdü. Kahverengi gözlerini gözlerime dikmişti. O an anladım ki göz rengi mühim değildi,herkes güzel bakabilirdi. O an düşüncelerimden sıyrılıp elimdeki tepsiyle çayları ikram ettim."Bakın bu da kız kardeşim Gülay." dedi abim beni tanıtarak. Eliyle "Onu" göstererek "Bedran" dedi. Başımı memnun olmuşcasına salladım. "Bu da kardeşi Aral." dedi. "Merhaba." diye elini uzattı hemen. Bende nezaketen elini sıktım. Aral Bedran'a göre daha deli doluydu. Ama Bedran.. O, güzel bakan adamdı." 

**************

"Anne ben biraz avluda hava alacağım." dedim anneme ve müsade isteyerek dışarı çıktım. Hala Bedran'lardaydık ve kalabalıktı bunalmıştım. Dilan ile de çok görüşememiştim evin gelini olduğu için oturup iyice sohbet edememiştik. 

Sırtımda hissettiğim rüzgar ile kollarımı birbirine kavuşturdum.Gökyüzüne baktım.Gökyüzü bizimdi,özgürlüktü,mükemmeldi.Sonsuzdu,hissediliyordu. Gökyüzüne dalmışken arkamda hissettiğim nefes ile kendime geldim.Ardından omuzlarımda hissettiğim bir şal. Arkama dönüp bakmaya kalmadan yanıma gelmişti.Bedrandı.. Bir süre susup sisli gecede görünen ay'ı izledik beraber.

"Nasılsın?" diye söze girdim.İlk konuşmamızdı yalnızken. 

"İyiyim sen?" dedi. 

"İyiyim,konuşalım mı biraz?" 

"Tabi,istersen dolaşalım."dedi bana bakarak.

"Olur."

"Eee nasılsın?"dedim.

"İyiyim sen?" dedi o da. 

"Yalnız tekrar nasılsın diye sordum." dedim gülerek.

"Bende tekrar "iyiyim sen? dedim." dedi .

Gülüştük.İyi hissediyordum.Bir süre yürüdükten sonra gözlerime baktı.

"Gözlerin.." dedi. "Gözlerin okyanus gibi.." dedi.

Mardin Gelini Where stories live. Discover now