6.Bölüm

13K 460 26
                                    

Duyduğum şey karşısında ağzım açık Bedran'a bakıyordum. Şaka mıydı bu? Evet şakaydı,Bedran bana şaka yapıyordu.Ne yani sevdiğim adam da beni mi seviyordu?

Yok bence kesin rüya bu. O an aklıma şarkı sözleri geldi. "başka bir karanlık istemem ki artık,rüyadan güzelse,bu aşktır."

Afallamış bir şekilde Bedran'a bakarken "Ne?"diyebildim sadece.Birden Bedran gülmeye başladı. Dalga geçtiğini sanarak kaşlarımı çatmıştım."Dalga mı geçiyorsun sen benimle? " diye bağırdım.

"Hayır,hayır sakin ol.Tepkine güldüm sadece. Gülay..Seninle ilk tanıştığımız zamanı hatırlıyor musun? Sen 14ünde bir genç kızdın,ben de 19umda .. İlk gördüğüm an bakışların dikkatimi çekmişti. Çok güzel bakıyordun.Nasıl desem..Büyülendim gibi.Seni gördükten sonra her zaman Berat abinle daha da yakınlaşmaya çalıştım.Ya anla işte. Seni ilk gördüğüm günden beri aşığım sana." dedi elimi tutarak.

"Bedran..Ne diyeceğimi bilmiyorum.Nasıl bir şehirde olduğumuzu biliyorsun.Kan davaları,töreler..Ama şuan bunları da geçtim.Seni ilk gördüğüm an tuhaf olmuştum.Sende bir şeyler vardı.Sanki benim her zerrem sendeydi.Ama bunu kabullenmek istemiyordum.Birkaç gün önce düşündüm,kabullendim. Duygularımdan emin oldum,seni sevdiğimden emin oldum kaçırıldıktan sonra.Bedran ben de seni seviyorum." diyerek onu kendime çekip sarıldım.

Neye uğradığına şaşırmıştı.Ve ben sanırım duygulanmıştım.Bedran beni kendinden ayırıp "Bana bak,ağlıyor musun sen? Kan davaları ya da töreler bizi etkilemez güzelim,bunu merak etme.Bizim ailelerimiz düşman  değil . Her şey usulünce olacak." dedi.Ardından başını yere eğip "Şey.. sanırım her şeyin usulünce olması için benim bir adım atmam gerekiyor." dedi.

Başıma gelenlere inanamıyordum. Koskoca Gürbüz aşiretinin veliahtı BEDRAN GÜRBÜZ bir binanın içinde bana evlilik teklifi ediyordu.

"Evlen benimle Gülay'ım,sevdiğim. Karım ol,aileme Gelin Ağa ol.Helalim ol." dedi ve alnımı öptü. 

"Seninle evlenirim Bedran,seni seviyorum." dedim.

1 HAFTA SONRA


"Kızım hadi,daha hazır değil misin?" diye bağırdı annem. Odamda,boy aynasına baktım.Bu konaktaki sayılı günlerimdi bu günler.Bugün benim söz'üm vardı. Bedran beni istemeye geliyordu. 

Aynada son kez kendime bakacakken Dilan kolumdan çekiştirmeye başladı. Kocası Aral,onu bugün için bize getirmişti,sağolsun.

"Hadi,güzelsin artık inelim aşağıya." dedi Dilan.Tam saçımı düzeltecektim ki kapı çaldı.

"Geldiler işte,hadi." dedi Dilan.Aşağıya doğru inerken Dilan önümde durdu ve saçımı düzeltti."Böyle daha iyi.." dediğinde ona gülümseyerek karşılık verdim. 

Dilan önümden çekildiğinde tüm   gözler bana dönmüştü.Ben ise sadece Bedran'a bakıyordum.Onu öyle görünce bir kez daha aşık olmuştum. O.. Çok yakışıklı olmuştu.Onu  kendimden bile kıskanıyordum.

"Hoşgeldiniz."deyip ellerini öptükten sonra Dilan ile mutfağa geçtik. Aileler konuşuyordu. Ben de kahve yapıyordum. Konu bize gelince kahveleri götürecektim,bu yüzden Dilan konuşmaları dinliyordu.

"Ziyaretimizin sebebi belli,gençler birbirini sevmiş....." diye konuşmaya başlamıştı Bedran'ın babası Azad amca. Tepsiyi aldığım gibi fırladım.

Sırayla herkese kahvelerini verdim.O sırada Azad amca konuya geri dönmüştü ve konuşuyordu. Bedran'ın annesi Dilruba teyze "Maşallah kızım,maşallah kuğu gibisin." dedi ben kahvesini verirken."Teşekkür ederim,efendim." deyip gülümsedim. Bedran'ın erkek kardeşi Baran'a kahveyi uzatırken gözlerini benden kaçırmıştı.Müstakbel görümcem Rojan'ı da çocukluğumdan beri tanırdım,bana görümcelik yapmazdı ki o.O da kahvesini verirken gülümsemekle yetinmişti.Ben geçip yerime oturduğumda herkes susmuştu ve babamın söyleyeceği kelimeleri bekliyorlardı.

"Madem birbirlerini sevmişler.onların mutluluğu her şeyden önemli,verdim gitti." dedi.

Bedranla ikimiz ayağa kalktık,yüzüklerimiz takıldı ve büyüklerimizin elini öptük.En son Bedran beni alnımdan öpüp bana sarılınca söylenmesi gereken iki kelime kalmıştı.

"Seni seviyorum.." 



NOT: GÜLAY'IN ELBİSESİ MEDYADA.

MERHAABAAA.

10K'ya ulaşmışız,çok mutlu oldum hepinize teşekkür ediyorum.Umarım bölümü beğenmişsinizdir,yazdığım an yayınladım sizi daha fazla bekletmek istemedim yoksa daha uzun olurdu.

Aslında yaz tatilinde olduğumuz için daha sık bölüm yazabilirim ama neden yazmıyorum? Çünkü bölümlere gelen okunma sayısının yanında beğeniler ve yorumlar beni tatmin etmiyor. Biliyorum sürekli yeni bölüm istiyorsunuz ama ben gücümü sizden alıyorum.İlham kaynağım sizlersiniz. Yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen çok bir şey istemiyorum,okuduğunuz bölüme bir vote bir de yorum bırakın lütfen,emeğe saygı.

Bu arada şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı mübarek olsun,canlarımm.

Mardin Gelini Where stories live. Discover now