Ψευδή Στοιχεία

827 105 19
                                    

Πέντε μέρες πέρασαν από την μέρα της επίσκεψης μου στις φυλακές. Πέντε μέρες που προσπαθούσα να βγάλω από το μυαλό μου ότι είχε συμβεί μεταξύ εμένα και του Ίαν. Αλλά άδικος κόπος. Κάθε φορά που αντικριζα τον Καμ, εκείνο το φιλί ερχόταν στη μνήμη μου. Ήταν μια υπενθύμιση της προδοσίας μου και ένιωθα απαίσια γι'αυτό.

Η Νικόλ, όλες αυτές τις μέρες, πήγαινε στις φυλακές για να δει τον Ίαν. Κάθε πρωί πριν φύγει, ερχόταν στο δωμάτιο μου με το ίδιο ερώτημα: Αν ήθελα να πάω μαζί της. Κάθε φορά η απάντηση που έπαιρνε ήταν αρνητική. Είμαι σίγουρη πως το μυαλό της έφτιαχνε διάφορα σενάρια για το τι μπορεί να είχε συμβεί ανάμεσα σε εμένα και τον Ίαν αλλά ποτέ δεν ανέφερε κάτι.

Το πρόβλημα ήταν πως ήθελα όσο τίποτα άλλο να τον επισκεφτώ. Αλλά αν τον έβλεπα, όπως και με τον Καμ, θα φωλιαζε το αίσθημα της προδοσίας μέσα μου. Δεν ξέρω πως ένιωθε εκείνος με όλα αυτά. Πάντως εγώ ήμουν μπερδεμένη και μέχρι να ξεκαθαριζαν τα αισθήματα που ένιωθα για τον καθένα από τους δύο, θα ασχολομουν πλήρως με την υπόθεση του.

Την προηγούμενη μέρα είχα κάνει μια επίσκεψη στην μητέρα της Ρέιβεν. Όσο δύσκολο και αν της ήταν, απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις που έκανα. Οι απαντήσεις με εξέπληξαν, ειδικά μια από αυτές μπορώ να πω πως με τρόμαξε λίγο.

Αρχικά την είχα ρωτήσει τι γνώμη είχε για τη σχέση της Ρέιβεν με τον Ίαν. Είπε πως την θεωρούσε μια από τις καλύτερες που είχε η κόρη της ποτέ αν και δεν γνώριζε πολλές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, την ρώτησα για τις σχέσεις που είχε η ίδια με την κόρη της. Η απάντηση της σε αυτό με προβλημάτισε. Είπε πως δεν ήταν ιδιαίτερα κοντά με την Ρέιβεν, κάτι που θα μετανιώνει για πάντα. Αυτό συνέβαινε γιατί αρνούνταν να της αποκαλύψει το όνομα του πατέρα της.

《Όμως, μετα οι σχέσεις σας πρέπει να καλυτερεψαν αφού της το είπατε》ήταν τα εξής λόγια που είχα χρησιμοποιήσει.

Η απάντηση της με τρόμαξε.

《Δεν της αποκαλυψα ποτέ το όνομα του πατέρα της. Ήταν ένας εγκληματίας, ο οποίος αφού κλείστηκε στη φυλακή, καταδικάστηκε σε θάνατο》.

Της ζήτησα το όνομα αυτού το ατόμου. Μόλις γύρισα σπίτι το έψαξα και πράγματι, ο αναφερόμενος είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Μάλιστα μου έδειξε και το τεστ πατρότητας που είχε κάνει πριν μπει στη φυλακή και τα αποτελέσματα είχαν βγει θετικά.

Τώρα, το μόνο που σκεφτόμουν, ήταν τα λόγια του Τζον όταν τον επισκέφτηκα για πρώτη φορά. Είχε δώσει ψευδή στοιχεία σε εμένα και μπορεί το ίδιο να είχε κάνει και με την Ρέιβεν. Όμως δεν γνώριζα τον λόγο.

Οι Μυστικοί ΠράκτορεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα