Φωτογραφία

1.1K 132 19
                                    

Η Γραμματέας του Τζον, τον ενημέρωσε για την επίσκεψη μου. Προχώρησα προς το γραφείο του και αφού χτύπησα την πόρτα, μπήκα στο εσωτερικό του.

Ο Τζον Μοντγκόμερι ήταν ένας άντρας γύρω στα 50 χρόνια. Με μαύρα μαλλιά που στα άκρα τους ασπριζαν και ένα περίεργο γαλάζιο χρώμα ματιών έμοιαζε πιο νέος απ'οτι ήταν. Τώρα καθόταν στην καρέκλα του, σκυμμένος πάνω από κάτι έγγραφα. Σήκωσε το κεφάλι του για να με κοιτάξει.

《Καλημέρα σας, Τζον Μοντγκόμερι, πως μπορώ να σας βοηθήσω;》ρωτησε καθώς σηκωνόταν από την καρέκλα του γραφείου του.

《Καλημέρα σας, Κέιτ Πάρκερ, πράκτορας του FBI》του είπα καθώς του έδειχνα το σήμα μου. Με κοίταξε έκπληκτος.《Έχω αναλάβει μια υπόθεση που είχατε αφήσει εσείς ημιτελής παλιά》.

《Πλέον δεν ασχολούμαι με δουλειές του FBI》,είπε αυτός.

《Η υπόθεση αφορά μια ανεξιχνιαστη δολοφονία με κύριο υπαίτιο τον επίσης πράκτορα του FBI, Ίαν Τόμσον》,ειπα και με κοίταξε με ενδιαφέρον.

《Παρακαλώ, καθίστε》,μου είπε δείχνοντας την καρέκλα που βρισκόταν μπροστά από το γραφείο του. Όταν κάθισα με ρώτησε :《Βρήκατε κάποια στοιχεία για την επίλυση της;》με ρώτησε γεμάτος ελπίδα.

《Για την ακρίβεια όχι. Βρίσκομαι για άλλο λόγο εδώ σήμερα》,ειπα. Στο βλέμμα του ζωγραφίστηκε η θλίψη.《Αναρωτιέμαι πως οδηγηθηκατε στο συμπέρασμα ότι ο πράκτορας σκότωσε την κοπέλα του, Ρέιβεν》.

Ξεφυσιξε.《Η Ρέιβεν ήταν κόρη μου》.Τον κοίταξα γεμάτη απορία.《Δεν είχε το επίθετο μου. Είχα εγκαταλείψει την γυναίκα μου μόλις έμαθα πως έμεινε έγκυος. Ένας πράκτορας δεν μπορεί να έχει παιδιά πόσο μάλλον αν αυτά ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Έτσι αποφάσισα να τους αφήσω. Η Ρέιβεν πήρε το επίθετο της μητέρας της. Στόουν》,είπε θλιμμένος.

《Λυπάμαι που σας την ξαναθυμιζω αλλά είναι αναγκαίο να μάθω》.

《Καταλαβαίνω》.Αφού πήρε μια ανάσα, άρχισε να μου διηγείται.《Μπήκα στην ζωή της μόλις έγινε και εκείνη πράκτορας. Με αναγνώρισε ως τον πατέρα της και με συγχώρεσε για την εγκατάλειψη μου προς αυτήν. Ήξερε τον λόγο που το είχα κάνει. Μόλις έγινε γνωστή σε εμένα η σχέση της με τον Ίαν, δεν μου άρεσε. Δύο πράκτορες μπορούν να έρθουν πολλές φορές σε κόντρα όσον αφορά μια υπόθεση. Πόσο μάλλον αν είναι και ζευγάρι. Μετά από καιρό όταν παρατήρησα πως αυτό δεν έμπαινε εμπόδιο στη σχέση τους, ανακουφιστηκα. Όμως μετά άρχισαν οι καυγάδες. Θυμώνουν την Ρέιβεν να με επισκέπτεται συχνά στο σπίτι μου και να κλαίει καθισμένη στον καναπέ. Μόλις έμαθα για τον θάνατο της, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Ήμουν σίγουρος πως ο Ίαν βρισκόταν πίσω από την δολοφονία της. Πήρα κατάθεση από τους συγκατοίκους της οι οποίοι μου είπαν πως την μέρα της δολοφονίας είχαν ένα έντονο καυγά. Έτσι άρχισα να τον ερευνω. Δεν μπόρεσα όμως να βρω στοιχεία που να ενοχοποιούν την δολοφονία, αλλά είμαι πεπεισμένος πως αυτος ευθύνεται γι'αυτή》.

Οι Μυστικοί ΠράκτορεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα