1.Bölüm

33.3K 131 25
                                    


          İki genç düşünün

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.




İki genç düşünün.. Kız dünyalar güzeli, oğlan son derece yakışıklı ve karizmatik. O gün oğlanın simitçiye verdiği banknotu kız para üstü olarak alır tekrar simitçiden. Bu onların yaşadığı küçük tesadüflerden yalnızca bir tanesi. Aslında bu iki gencin yolu bir şekilde karşılaştı hep. Birkaç yıl komşu oldular, aynı cafeye aynı anda başka insanlarla gittiler, aynı vapura binip yan yana oturdular. Ancak birbirlerini hiç fark etmemişlerdi. Ta ki o ana kadar..

"Bazen küçük bir tesadüf tüm kaderinizi belirler."

Yetişebilmek için adımlarımı daha da sıklaştırdım. Evden kahvaltı yapmadan çıkmıştım ve çok acıkmıştım. Hemen bir tane simit alıp yoluma devam ettim. Ama önümde bir adam yavaş adımlarla yürüyordu. Arkasında kalmıştım ve sinir olmuştum. O sırada telefonum çaldı.


"Zeynep neredesin sen ya?"

"Sana da günaydın Yağmur.. Geliyorum işte kızım ne yapayım? Biraz trafik varda." dedim önümdeki adamı kast ederek, duysun diye bağırıyordum.

"Ya o değil de.. Biz Can'layız şuan. Senin hakkında konuşuyorduk. Yıllardır yalnızsın yetti artık. Çift çift takılsak fena mı olur? Biz artık şöyle yakışıklı bir enişte istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz."

"Ben de artık şu sinir adamı geçip rahat rahat yürümek istiyorum. Nefret ediyorum şöyle yavaş yavaş yürüyenlerden ya ağır vasıta mısın arkadaşım?!" dedim bağırarak. "Yakışıklı mı? Kızım yakışıklıyı kim kaybetmiş de ben bulayım?" dediğim an önümdeki adam birden dönüp bana çarptı ve hiçbir şey olmamış gibi yanımdan geçip yürümeye devam etti. "Ya öküz müsün nesin be! Ezseydin bi de! İnsan bi özür diler! Şehir magandası hödük!"


 "Ya öküz müsün nesin be! Ezseydin bi de! İnsan bi özür diler! Şehir magandası hödük!"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.




Yerden aldığım boş su şişesini arkasından fırlattım. Defter ve kitaplarımı elimden düşürdüğüm için içindeki not kağıtları dağılmıştı. Yere eğildim. Toparlamaya çalışıyordum.


KARDEM | TamamlandıWhere stories live. Discover now