Part 20

105 5 0
                                    

Weer ben ik in slaap gevallen met Keeping Up With The Kardashians, maar deze keer staat de tv wel nog aan als ik wakker word. Mijn keel is droog. Ik sta op voor een glas water, als ik zie dat er nog een flesje water naast me staat. Ik drink er wat uit. Het is helemaal warm. Ik zie op m'n telefoon dat het al vijf uur is. Ik heb lang geslapen. M'n armen strek ik uit en ik gaap diep en lang. Wat kan dat toch lekker voelen. Met de afstandsbediening zet ik de tv uit. Dat heb ik nu wel genoeg gekeken.
Shay zal zo wel komen. Ik denk niet dat ze tot laat moet werken anders had ze wel op een andere dag willen langskomen. Ik ruim de kamer een beetje op, zet de glazen terug, doe de kastjes dicht en uiteindelijk doe ik de tv uit. Het is een halfuur later, als ik me realiseer dat ik ook nog moet avondeten. Ik trek de koelkast open. Sla, komkommer en tomaat heb ik in ieder geval. Nog wat feta kaas en dressing en ik zie dat nog een hamburger heb. Ik pak een pan, doe er wat olie in en gooi de hamburger erbij. Na een kwartiertje heb ik de sla gemaakt en is de hamburger klaar. Ik eet er snel van en met grote happen. Het is heerlijk en stukken beter dan het eten in het ziekenhuis. Voordat ik het weet heb ik het op. Het is inmiddels zes uur. Ik besluit om nog even snel mijn bordje af te wassen en af te drogen en ,om de ingrediënten die ik had gebruikt voor de salade, op te ruimen. Ik merk wel dat ik nog sloom en moe ben en dat ik ook snel moe word.
Niet veel later gaat de bel. Met trillende handen doe ik de deur open. Voordat ik iets kan zeggen, stapt Shay langs me naar binnen. 'Ook hallo.', mompel ik. Ze gaat aan de tafel zitten, zodat ik haar wel moet aankijken. 'Wil je iets te drinken?' Shay kijkt me aan. 'Nee dank je.' Ik schuifel naar de tafel toe en ga tegenover haar zitten. 'Ik ga het je vertellen, maar ik doe het wel allemaal snel. Ik wil er niet lang over nadenken.' Shay haalt haar schouders op. 'Oké.' Ik haal diep adem en begin met praten. 'Ik heb met Tyler. Het gebeurde gewoon en ik vond hem altijd al best leuk en we gaan het ook bekend maken, maar jij wilde het al eerder weten.' 'Maar dat is toch geweldig nieuws? Iedereen weet dat jullie elkaar leuk vinden.' Shay stuitert op en neer van enthousiasme. Waarom ben ik begonnen met het goede nieuws? Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan. 'Er is nog iets.', begin ik. Afwachtend kijkt Shay me aan. 'Ik was zwanger van Ryan.' Doodse stilte. 'Ik was het drie maanden.', zeg ik zachtjes. 'Ik ben het verloren.', voeg ik er in tranen aan toe. Shay kijkt me verschrikt aan. 'Zeg wat.' Ze schudt haar hoofd. 'Hoe gaat het met je?' Ze staat op en loopt naar me toe. Ze slaat haar arm om me heen en we lopen naar de bank. 'Ga maar liggen. Ik pak een wijntje. Dat heb je wel verdient.' Ik ga languit op de bank liggen. M'n tranen lopen via m'n wangen in mijn nek. Het kietelt, maar ik moet niet lachen. Ik heb nog nooit zo'n pijn gehad. Zo van binnen. Shay komt terug en geeft me het wijnglas aan. Ze gaat zitten en tilt m'n hoofd op haar schoot. Met haar vingers gaat ze door m'n haar. 'Wat zei Ryan?', vraagt ze. 'Hij vond het wel erg, maar komt er niet voor terug. Hij zou me geld toesturen voor eventuele kosten die worden gemaakt.' Shay streelt over mijn hoofd. 'Jezus Ash. Jezus...' 'Ik moet je nog wat vertellen.', begin ik. 'Ik....'

Not just a sceneWhere stories live. Discover now