25. Wide Awake Or Dreaming

1.2K 80 23
                                    

VANESSA

   Ashton legutóbbi látogatása óta tompán hallom, amint körülöttem beszélnek. Olyan, mintha ténylegesen ébren lennék, csak a szemeim vannak leragasztva, és nem tudok mozogni. Nagyon bizarr és ijesztő ez a helyzet. A tudat, hogy hallom őket, de nem tudom kinyitni a szemem, teljesen őrületbe kerget. De csak azért is küzdeni fogok, hogy felébredjek.
   - Hello, Vanessa! – halkan köszönt az ápolónőm, miközben valamivel zörgött az ágyam végében. – Lassan elmúlik négy óra. Általában ilyenkor szokott ideérni a lovagod. Pontban mindennap négy óra után tíz perccel. – hangjából ítélve mosolyoghatott. Ashton... Ahogy ezt meghallottam, összeszorult a szívem és a gyomrom. Mit meg nem adnék, hogy újra láthassam az édes mosolyát, és a gyönyörű zöld szemeit. – Nagyszerű fiú és nagyon látszik rajta, hogy teljesen oda van érted. – sóhajtott. – Rettenetes látni, hogy ilyen fiatalon kómában szenvedsz. – mondata végén elhalkult, és utána csendben is maradt.
   - Oh, jó napot, Julia! – már a hangjától is nagyot dobbant a szívem.
   - Nahát, már vége a sulinak?
   - Igen, szerencsére. – halkan kuncogott Ashton. Istenem! Annyira hiányzott ez a kuncogás.
   - Kettesben hagylak titeket. – anyag súrlódását és Julia papucsának kopogását hallottam.
   - Szia, Szépségem! – Ash finoman megfogta a kezem és megcsókolta a homlokom. Irtózatosan vágyom arra, hogy láthassam őt. Arra meg végképp, hogy megcsókolhassam. Nagyon hiányzik Ash ölelése. – Nagyon hiányzol, Édesem. – sóhajtott. – Tudod, eléggé megvisel a hiányod, és persze ez a kóma dolog. Ez a tizenegyedik nap. Mindennap reménykedek benne, hogy javul az állapotod. – megcsókolta a kézfejem. – Ness, megőrülök nélküled. Gondoltam, ha mindennap bejövök hozzád, valamennyivel könnyebb lesz átvészelni ezt az időszakot. De nem. Rettenetesen hiányzol. És... - elcsuklott a hangja és szipogott egyet. Jézusom! Ashy, kérlek, ne sírj! Eddig még nem láttam sírni, de borzasztó érzés fog el, ha erre gondolok.
   Minden erőmmel azon voltam, hogy megmozdítsam az egyik ujjam. Vagy akár a kezem, vagy valami. Küzdeni fogok, ahogy eddig is tettem. Nem adhatom fel. Most már nem, hisz ha már hallom őket, az egy jó jelnek számít.
   Simogatta a kezem, miközben halkan dúdolni kezdett. Pontosabban a 'Beside you'-t. A dalt, amit nekem írt. Mikor először énekelte nekem, tompábban hallottam, mint most. Akkor még nem voltam annyira tudatomnál, mint jelenleg. Jó, így is van, hogy „akadozva" vagyok magamnál, és néha csak úgy hirtelen elragad a sötétség.
   - „She sleeps alone
       My heart wants to come home
       I wish I was, I wish I was
       Beside you"
– halkan, de még így is gyönyörűen énekelt. Miután elcsuklott a hangja, homlokomhoz hajolt és megcsókolta a homlokom. Majd homlokát az enyémhez nyomta, és finoman cirógatni kezdte az állam.
   Mellkasomban egyre csak nőtt a szorító érzés, amit a dal váltott ki belőlem. És az, hogy érzem, mennyire szeret engem. Legszívesebben megint csak üvölteni tudtam volna, hogy nem tudok felébredni. Hogy nem tudom megköszönni neki, amit eddig értem tett. Hogy nem tudom elmondani neki, mennyire szeretem őt.
   Szemem sarkában éreztem, hogy kibuggyant egy könnycsepp. Álljunk csak meg! Ez most csak a képzeletemben van, vagy tényleg sírok?
   Ash szipogása is abbamaradt egy pillanatra. Éreztem, hogy elhajolt tőlem. Arcomra csúsztatta a kezét.
   - Ness... istenem! – hangja kissé vidámabb volt. Vagy inkább meghatódott. – Te könnyezel. Jézusom! – puszilgatni kezdte az arcom. Összekulcsolta a kezünket, erőteljesebben éreztem, ahogy ujjaim az ujjai köré fonódnak. Próbáltam megszorítani, hátha sikerül. – Ness? Ugye nem csak képzelődöm? Tényleg szorítod a kezem? – ez az! Sikerült! – Kérlek, adj valami jelet, ha hallod, amit mondok! Kérlek, Édesem! Tudom, hogy képes vagy rá! – most szemeimet próbáltam kinyitni, de nem ment. Oké, Nessa, ne ess pánikba! Mozgasd az ujjaid! Csak fókuszálj a kezedre.
   Erőteljesen a kezemre gondoltam, hogy megmozdítsam legalább az egyik ujjam. Közben Ashton biztatóan beszélt hozzám, és bízik abban, hogy megtudom csinálni. Hiszi, hogy képes vagyok felébredni.

Safety Pin ✘ a.f.i. ✘Where stories live. Discover now