10. I Can Be Your Hero, Baby

2.3K 92 13
                                    


VANESSA

  Egyik hosszabb szünetben, a második emeleti lépcsőfordulóban csöveztünk, mind a hatan. Calum alulról a harmadik lépcsőn ült, a korlát mellett. Picit felénk fordulva, épp a telefonomról nézte vissza a hétvégén készített fotókat. Nagyon cukin áll a kezében az a rózsaszín macskás tok. Szépen kielemezte az összes fotót, ki milyen fejet vág rajta. Meg azt mondogatja, hogy mennyire röhejesen alacsony vagyok Luke mellett. Tény és való, rettentően eltörpülök mellette. Főleg a csoportképen látszik a legjobban, ahol mind a hatan rajta vagyunk. Te jóó ég! Olyan, mintha egy manó lennék az óriások között.
  Viszont meg kell hagyni, nagyszerű képek lettek. És rengeteg klassz emlékem fűződik hozzájuk. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar beilleszkedek közéjük. Vagy, hogy egyáltalán valaha is jóban leszünk.

  Calum fölött eggyel, Lucas ücsörgött falnak vetett háttal. Kezében egy akusztikus gitárral, amit pengetett. Halkan dúdolta Nick Jonas számát. Hátrafordított bordó baseball sapija kimondottan dögössé tette kisfiús arcát.
  - 'Cause you're too sexy beautiful, And everybody wants to taste, That's why, I still get jealous... – az utolsó szavát vékony hangon énekelte. Wow, ez nem semmi! Kegyetlen jó hangja van. Furcsa módon, nagyon bejött a dal. Vagy azért, mert Luke énekelte, vagy, mert alapból jó szám. Kérdéses.
  Hemmo fölött kettővel ültünk mi, Ashtonnal. Hátulról karolt át, hátamat mellkasának támasztottam. Bódító illata szinte megrészegített. Combjaival szorosan fogott közre. Ujjainkat összekulcsolva az ölemben pihentettük. Párszor apró csókokat nyomott hol a hajamra, hol az arcomra, vagy éppenséggel a vállamra. Ettől folyton vigyorognom kellett. Hihetetlenül édes srác!
  Mögöttünk pedig barátnőm és Mikey nevetgéltek. Azt hiszem, most már mondhatom, hogy alakulgat a dolog közte és Clifford között. Ennél jobb már nem is lehetne.
  Így elnézve, nagyon befoglaltuk a lépcsőt. Cseppet sem törődve a többiekkel. Ha erre jöttek a diákok, picit összébb húztuk magunkat, hogy elférjenek mellettünk.
  - Tényleg, Porcelánbaba – előre hajolt a punk, hogy láthassam az arcát. – nem akarsz pár képet feldobni a közösbe?
  - Már gondolkodtam rajta. – rámosolyogtam.
  - Szerintem is jó ötlet. – bólogatott Ashton.
  - Hadd tudja már meg a fél világ, hogy kikkel haverkodsz. – vihogott fel Calum.
  - Most miért? – abba hagyta a gitározást Luke. – Nincs ebben semmi szégyellnivaló. – rám kacsintott. – Nem igaz?
  - Nem is mondtam, hogy szégyellek titeket.
  - Tegnap már próbáltam a lelkére beszélni, hogy tegyen fel párat. – vidáman bizonygatta Gaby.
  - Jól van, skacok, értek én a szép szóból. – vigyorogtam rájuk. – Calum, ideadnád a telómat? – felé nyújtottam a kezem.
  - Hát persze, Baby. – vigyorogva nyújtotta át Hemmo előtt. Mikor a szája elé ért Cal keze, úgy csinált, mint aki bele akar harapni. Nevetve vettem el a telefonom.
  - Köcce. Oké, melyik legyen? – néztem körbe a kis csapaton.
  - Inkább kérdezd azt, hogy mennyit tegyél fel. – javított ki Gaby.
  - Jó, akkor melyikek legyenek? – hirtelen mind körénk gyűltek. Ashton csak somolygott ezen. Egyesével néztük át a képeket. Majd egy kisebb hangzavarral kiválasztottunk hármat. Egyiken Lucas tartja fel a telefont, hisz ő a legmagasabb, így mindenki kényelmesen belefért a képbe. Ashton és én vagyunk középen, jól látszik, hogy átkarolta a derekam. Jobbomon a tátott szájjal kacsintó Luke. Mögöttünk pedig Mikey kinyújtott nyelvvel grimaszol, szorosan az oldalán Gabyval. Calum pedig Luke nyakát karolta át. Nagyszerű a háttér, hisz az óceán látható mögöttünk, méghozzá naplementében.
  A következő képen Gaby már Cliffo hátára ugorva pózol. Calum vigyorogva békejelet mutat fel. Ashton egy puszit nyomott az arcomra, amitől mosolygok, mint egy vadalma. Luke pedig szélesen vigyorog a kamerába.
  A harmadik képen, Gaby és én a homokban térdelünk elöl. Most én tartom a telefont. Mögöttünk pedig a srácok egymás mellett állva, félig lerogyva karolják át egymás vállát. Mindannyian jókedvűen vigyorogtunk.
  Aztán negyedik képnek hozzátettem még egyet, ami csak Ashel volt közös. Bal kezével a vállamat karolta át, mivel jobb kézzel készítette a fotót. Én pedig szorosan hozzábújtam. Karjaimat összekulcsoltam a dereka körül. A fejem tökéletesen passzolt a mellkasán levő mélyedésbe. Mindketten mosolyogtunk, ő az egyik cuki mosolyát villantotta meg. Elolvadok ettől a mosolytól. A háttérben picit látszanak a többiek is.
  Gyorsan feltöltöttem a képeket, és mindegyiken megjelöltem új barátaimat.
  - Naa, mindenki meg van elégedve?
  - De még mennyire! – nevetett Mikey.
  - Ah, ezt a cukit is feltetted? – nézett rám Luke, és felém fordította a mobilját. Ashel közös képem tárult elém.
  - Ezt nem hagyhattam ki. – rámosolyogtam.
  - Még szép, hogy nem. – ismét körém fonta karjait barátom, és a hajamba puszilt.
  - Heh, ki fog akadni a cukiságmérőnk. – nevetett fel Hood.
  - Kíváncsi vagyok, mit fog szólni a nép. – ördögi mosolyra húzta ajkait Cliffo.
  - Erre én is. – bólogatott barátnőm.
  - Nem sokára úgyis kiderül. – féloldalas mosolyra húzta piercinges ajkait a szöszke.

Safety Pin ✘ a.f.i. ✘Where stories live. Discover now