Prológ *2.séria*

1.5K 57 0
                                    

Na oblohe sa zoskupovali tmavé mračná a vietor ohlasoval skorý príchod dažďa. Dve sťahovacie autá stáli na sídlisku pred bytovkou, plné vecí, ktoré nazbierali počas ich šiestich rokov života v Berlíne. Je pravda, že im toto miesto prirástlo k srdcu, no nebolo to miesto kde by chceli prežiť celý život.

Tento prevažne zamračený deň so sebou priniesol pocit akejsi melanchólie. Povedali svoje zbohom priateľom, dokončenej univerzite, mestu a toľkým krásnym spomienkam. Od dňa keď prišli do Berlína na to isté letisko z ktorého teraz odchádzajú sa tak veľmi zmenili. Už to nebol mladý chlapec, ktorý nevedel kam ho život zavedie a čo chce robiť. Bol to muž, kráčajúci si presne po to čo chce, s jasným cieľom, snúbenicou po boku a dvomi malými princeznami. Aj ona nebola to naivné dievča utekajúce od problémov, nebála sa ich konfrontovať. Životná zručnosť, ktorú sa naučila počas štyroch rokov štúdia žurnalistiky.

Kráčali spolu letiskovou halou

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kráčali spolu letiskovou halou. Malá Noemi sa túlila v náručí svojej mamy a jej mladšia sestra pokojne spala v kočiary. Batožinu im tlačil ich šofér na vozíku a viedol ich na parkovisko k autu. V Londýne bolo tiež sychravo, no omnoho chladnejšie ako v Berlíne. Vonku narazili na silný vietor, ktorý bol studený ako ľadová sprcha. Po istom čase si však zvykli aj na to, na anglické počasie, ktoré bolo tak nepredvídateľné a premenlivé.

Mesto malo pre nich svoju krásu, hlavne pomimo turistických miest. Atmosféra drobných predražených kaviarní alebo lokálnych divadiel bola návyková. Bolo tam toľko úžasných miest pre každého, ale najkrajšie miesto bol ich nový domov.

Založili si spoločný domov v ktorom plánovali vychovať svoje deti a zostárnuť

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Založili si spoločný domov v ktorom plánovali vychovať svoje deti a zostárnuť. Mohli chodiť do svojej vysnívanej práce a zaobstarať si pohodlný životný štýl. O sedem rokov neskôr sa však veci zmenili.
"Viem, že je to veľmi veľké rozhodnutie. Táto ponuka je však raz za život Ash. Predstav si, že by som mohla viesť americký Vogue!" sedela na gauči spolu so svojim manželom a snažili sa urobiť ťažké rozhodnutie. Na tvári sa jej zračila radosť no aj obavy. Dostala neodolateľnú ponuku, ktorá bola lepšia ako to čo robila teraz. Ak by bola spoluvlastníčkou časopisu Vogue v USA, nielenže by mala obrovský vplyv, ale robila by svoju vysnenú prácu.
"Je to úžasná ponuka Mia, no nie som si istý čo robiť. Chcel som si tu založiť vlastnú kliniku, už som sa obzeral po nehnuteľnostiach," tešil sa z toho, že dostala takú ponuku, no zároveň si nebol istý ako by si tam on mohol splniť svoje sny.
"To môžeš aj tam! Premýšľala som, či by sme sa namiesto New Yorku nepresťahovali do Birminghamu. Ja môžem časopis riadiť aj odtiaľ a ty by si si tam mohol založiť kliniku, nebola by tam skoro žiadna konkurencia. Majú tam kopec možností, ktoré tu nenájdeš. Nie je to ani až tak ďaleko od Chicaga. Chcem, aby si nad tým aspoň porozmýšľal," povedala a postavila sa. Dievčatá každú chvíľu končili v škole a ona ich mala vyzdvihnúť.
Kým sa rozhodli, trvalo to týždne. Až v polovici letných prázdnin bolo rozhodnuté, že od konca augusta budú bývať v Birminghame.
Noemi a Nilly sa to rozhodli oznámiť po festivale, na ktorý si obe priali ísť. Zobrali ich tam aj s pár ich kamarátkami, bola to ako rozlúčková oslava, o ktorej vlastne nevedeli, že je rozlúčková. Obe mali narodeniny v priebehu pár týždňov, Nilly 11.Augusta a Noemi 28.Augusta.

(Noemi 11 rokov vľavo, Nilly 9 rokov vpravo)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Noemi 11 rokov vľavo, Nilly 9 rokov vpravo)

Cestou domov im oznámili, že sa budú cestovať. Ich tváre sa zo spokojných zmenili na prekvapené a potom na rozhorčené.
"Mami? To nám nemôžete urobiť. Máme tu predsa všetkých priateľov!" protestovala Noemi, ktorá si nedokázala prestaviť opustiť svoju školu a priateľov. Milovala to tu.
Londýn bolo skvelé mesto. Malo ulice plné života, hudby a umenia, ktoré nenájdete len tak hocikde. Tu našla svoju vášeň k spevu a tancu. Nemohla len tak odísť a riskovať, že to všetko stratí.
"Musíme sa sťahovať? Prosím!" snažila sa presvedčiť svojich rodičov,ktorí už ale boli pevne rozhodnutý. Reagovala rozrušene, lebo bola v citlivom veku.
Nilly to síce zobrala trochu lepšie, ale vo vnútri ju to mrzelo. Bola ešte malá a tak si plne neuvedomovala, čo to pre ňu znamená. Po čase ich však predstava nového domova nadchla a na to lúčenie zabudli, teda dovtedy kým skutočne nemuseli odísť.
"Budeme mi to tu chýbať Noemi," povedala svojej staršej sestre keď odchádzali.
"Aj mne, aj mne," oprela sa o ňu a objala ju rukou okolo pliec. Dve blonďavé, modrooké dievčatá, ktoré akoby vypadli z oka svojej mame. Vedeli, že nech ich život zavedie kdekoľvek, vždy budú mať jedna druhú a to im dodávalo odvahu.

Birmingham bolo omnoho pokojnejšie miesto ako Londýn a zároveň tak hlučné

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Birmingham bolo omnoho pokojnejšie miesto ako Londýn a zároveň tak hlučné. Americká kultúra bola pre obe veľmi nová a Ashton s Miou si uvedomili ako veľmi im ich krajina chýbala. Spomienky zabiehali späť na strednú školu, základnú alebo aj na skoré detstvo. Vtedy si uvedomili, že toto je to miesto, ktoré hľadali. Tentokrát to vedeli podľa pocitu na srdci a nie vízie sľubnej budúcnosti. Pozreli sa na svoje dve malé princezné odfukujúce na zadných sedadlách auta keď zastali pred domom a usmiali sa na seba. Ich pery sa spojili a bolo to ako zamilovať sa do seba úplne odznova.

🦋 Prvá časť druhej série UPRAVENÁ NOVÁ VERZIA 🦋

Ahojte,
ako sa vám páčil takýto prológ? Chcela som v krátkosti zhrnúť čo sa udialo predtým, než sa hlavnou postavou stane NOEMI. 🤍🙏🏻

Nezabudnite na VOTE ⭐️ a COMMENT 💬

Xoxo
karinka0708

¤Bad Girl¤Where stories live. Discover now